Διακανονισμοί - απόνερα του εξαφανισμένου Αλαφούζου

Τα τρία σημεία του ιδιωτικού συμφωνητικού εξόφλησης της δόσης Οκτωβρίου που πήραν στα χέρια τους την Τετάρτη οι "πράσινοι" και ο ΠΑΟ του εξαφανισμένου μεγαλομετόχου του, που επαφίεται πλέον στην... καλή θέληση των ποδοσφαιριστών του. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Διακανονισμοί - απόνερα του εξαφανισμένου Αλαφούζου
EUROKINISSI

Ακριβώς 2,5 μήνες μετά το ανεπανάληπτο οικονομικό "πιστόλι" που έριξε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό αφήνοντας την ομάδα στο... έλεος του Θεού, των χρεών και των εχθρών της, το "τριφύλλι" οδηγείται ολοένα και πιο "βαθιά" σε οριακές καταστάσεις, ακροβατώντας πάνω απ' τον γκρεμό της "χρεοκοπίας". Σ' ένα σχοινί που... φθείρεται καθημερινά!

Πέντε ημέρες μετά την επίσκεψη του υπηρεσιακού προέδρου Βασίλη Κωνσταντίνου και του γενικού διευθυντή Αγησίλαου Τουμαζάτου στην προπόνηση και την αναλυτική παρουσίαση του πλάνου εξόφλησης της (ληξιπρόθεσμης) δόσης Οκτωβρίου, το πρωί της Τετάρτης (6/12) ήρθε η ώρα (και) των διακανονισμών. Με τον Παναθηναϊκό να επαφίεται πια στην καλή διάθεση του κάθε ποδοσφαιριστή του (απ' τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθεί η δόση), για να μην ανοίξει η... πόρτα των προσφυγών.

Πριν από την παράδοση των διακανονισμών, έπρεπε βεβαίως να προηγηθεί η κατάθεση της προκαταβολής του 40% της δόσης στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών. Για να μπορέσουν να "εμφανιστούν" στη συνέχεια τα ιδιωτικά συμφωνητικά, με βάσει τα οποία, κάθε παίκτης που θα υπογράψει, αποδέχεται την εξόφληση της συγκεκριμένης δόσης στο τέλος Ιανουαρίου.

Οι διακανονισμοί προς τους "πράσινους" δόθηκαν πριν απ' την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης και είχαν πάνω την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου & α' αντιπροέδρου Στράτου Σωπήλη. Τι αναφέρουν λοιπόν προς κάθε παίκτη ξεχωριστά;

1. Πρώτα απ' όλα, τα έγγραφα έχουν πάνω τους ημερομηνία έναρξης 30 Νοεμβρίου 2017. Κι αυτό έχει λογική, διότι η συγκεκριμένη ημέρα ήταν η τελευταία ("εμπρόθεσμη") που θα μπορούσαν να πληρώσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τους ποδοσφαιριστές για να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής.

2. Στα έγγραφα προς υπογραφή, οι διοικούντες το "τριφύλλι" ενημερώνουν τους παίκτες πως η ΠΑΕ αναμένει να εισπράξει στις 31 Ιανουαρίου 2018, το ποσό των 725.000 ευρώ απ' την επόμενη δόση της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν. Κοινώς δηλώνουν, πως όλο αυτό το ποσό θα πάει αποκλειστικά στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών της νυν ομάδας.

3 .Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ "σπάει" λίγο πιο αναλυτικά τον τρόπο εξόφλησης της δόσης: Το 40% του οφειλόμενου ποσού καταβλήθηκε ήδη στους λογαριασμούς των παικτών απ' την Τρίτη (5/12) και το υπόλοιπο 60% θα πληρωθεί μέσα σε δύο μέρες, μετά την είσπραξη της δόσης του Μπεργκ (δηλαδή στις 2/2/2018).

ΤΟ "ΜΠΛΟΚΟ" ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ποιο είναι το... ρεζουμέ του όλου διακανονισμού: Όποιος ποδοσφαιριστής υπογράψει το συγκεκριμένο, ιδιωτικό συμφωνητικό, επί της ουσίας βάζει και τυπικά "πλάτη" στο προ ημερών "αίτημα" της διοίκησης κι ως εκ τούτου δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής έως το φινάλε της χειμερινής επικείμενης μεταγραφικής περιόδου. Κι αυτό ουσιαστικά δίνει την απαιτούμενη "άνεση" κι... ελευθερία κινήσεων στην ομάδα για να "τρέξει" όπως η ίδια επιθυμεί το πλάνο των απαιτούμενων πωλήσεων... επιβίωσης που αναμένεται να γίνουν τον Γενάρη.

Το αν τώρα θα υπάρξουν "αιμορραγίες" και παίκτες που δεν θα το υπογράψουν, άρα θα θέσουν εαυτούς εκτός ομάδας μπαίνοντας σε διαδικασία προετοιμασίας προσφυγών, είναι κάτι που θα φανεί τα προσεχή 24ωρα, κατά την τελική "συλλογή" των υπογραφών.

Οι περισσότεροι στον Παναθηναϊκό δεν σκοπεύουν να... πιέσουν τις καταστάσεις, δίνοντας στους παίκτες το περιθώριο να μελετήσουν τους διακανονισμούς (και) με τους δικηγόρους τους, πριν αποφασίσουν. Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εντούτοις, οι υπογραφές θα πρέπει να είναι στη διάθεση της διοίκησης...

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Το κείμενο του διακανονισμού που δόθηκε την Τετάρτη προς τους παίκτες, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: " Αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό υπογράφεται σήμερα, Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, στο Κορωπί, ανάμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (εφεξής αναφερόμενη ως "Η ομάδα") και τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή (σ.σ. όνομα παίκτη) εφεξής αναφερόμενος ως "Ο Παίκτης").

Α) Η Ομάδα οφείλει στον Παίκτη το ποσό των Χ ευρώ (σ.σ. ποσό οφειλής του κάθε παίκτη) ως δόση του επαγγελματικού συμβολαίου που υπεγράφη στις....(σ.σ. ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου του κάθε παίκτη)

Β) Η Ομάδα και η Αλ Αΐν FC υπέγραψαν στις 27/6/2017 μία συμφωνία αναφορικά με τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Μάρκους Μπεργκ (εφεξής "Συμφωνία μεταγραφής"), σύμφωνα με το Αρθρο 4.2, με την οποία η Ομάδα θα πρέπει να λάβει απ' την Αλ Αΐν, το ποσό των επτακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (725.000 €) στις 31.01.2018 (εφεξής αναφερόμενη ως η "Απαίτηση"). Τα ακόλουθα συμφωνούνται από κοινού:

1.Η Ομάδα και ο Παίκτης συμφωνούν ότι ο Παίκτης θα λάβει το οφειλόμενο ποσό ως εξής:

α) Το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% μέχρι τις 5/12/2017.

β) Το υπόλοιπο 60% μέσα σε 2 μέρες από την ημέρα πληρωμής της "Απαίτησης" (σ.σ. δόση Μπεργκ) προς την ομάδα.

Η συμφωνία εκτελέστηκε σε δύο (2) αντίγραφα, έκαστο των οποίων θεωρείται πρωτότυπο και κάθε μέρος έλαβε ένα αντίγραφο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK