Διαψεύσεις και εξηγήσεις απο ΔΕΑΒ

Διαψεύσεις και εξηγήσεις απο ΔΕΑΒ
Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου της 13/2/2004 , αναφορικά με τα όσα υποστηρίχθηκαν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα Ιωνικού –Παναθηναϊκού από την μεριά των εκπροσώπων της ΠΑΕ Ιωνικός , και για την αποκατάσταση της αλήθειας , η ΔΕΑΒ επισημαίνει τα εξής :

Τα όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπους του Ιωνικού περί μη παρουσίας του Παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο γήπεδο της Νεάπολης , είναι απολύτως ψευδή , συκοφαντικά και ανυπόστατα. Ο Παρατηρητής κ. Ι. Πασχαλίδης παρουσιάστηκε στο γήπεδο κανονικά και ως όφειλε μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα , συναντήθηκε με τον υπεύθυνο των μέτρων τάξης του αγώνα Αστ. Διευθυντή κ. Κότσαρη , και εν συνεχεία μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας του γηπέδου της Νεάπολης , από όπου και παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί και με τον Ταξίαρχο κ. Χρήστου , Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά .

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και εγγράφως και από τον ίδιο τον Ταξίαρχο της Αστυνομίας, η σχετική επιστολή, δε, θα κοινοποιηθεί τόσο προς τον Αθλητικό Δικαστή όσο και προς την διοργανώτρια αρχή Ε.Π.Α.Ε , καθώς η τόσο σοβαρή μομφή που αποδόθηκε προς τον συγκεκριμένο Παρατηρητή και κατ’ επέκταση προς την Επιτροπή εν συνόλω γεννά για μας θέμα ηθικής τάξης. Αναμένουμε δε την τοποθέτηση της διοργανώτριας επί του θέματος , πολύ περισσότερο από την στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός που απηύθυνε την σχετική κατηγορία κατέχει και θεσμικό ρόλο στην Ε.Π.Α.Ε.

Τα όσα αντίθετα ελέχθησαν και υποστηρίχθηκαν από την μεριά της ΠΑΕ Ιωνικός δεν έχουν καμία βάση , και κατατείνουν απλά στην δημιουργία εντυπώσεων. Ο Παρατηρητής της ΔΕΑΒ δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει λογαριασμό για την παρουσία του στους εκπροσώπους των διαγωνιζόμενων ομάδων , ούτε η παρουσία του στο γήπεδο υπόκειται στην έγκρισή τους . Κατά συνέπεια , θα περιμέναμε από τις ΠΑΕ μεγαλύτερη υπευθυνότητα όταν αναφέρονται στον ρόλο των παραγόντων διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων , καθώς και μεγαλύτερος σεβασμός στο έργο τους και στο πρόσωπο τους.

Η ΔΕΑΒ είναι εξαιρετικά αυστηρή σε θέματα δεοντολογίας και δεν επιτρέπει σε κανένα να αμφισβητεί την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του έργου των Παρατηρητών της στα γήπεδα , που ο ρόλος τους αποσκοπεί στο συμφέρον και την ασφάλεια πάνω απ’ όλα των Ελλήνων φιλάθλων

24MEDIA NETWORK