Διάψευση από την ΠΑΕ Άρης για την αγορά ΑΦΜ

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την ΠΑΕ Άρης, στην οποία ξεκαθαρίστηκε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αγοράς ΑΦΜ, καθώς όλες αυτές οι φήμες είναι αβάσιμες.

Διάψευση από την ΠΑΕ Άρης για την αγορά ΑΦΜ

Διαψεύστηκαν από τα επίσημα χείλη της ΠΑΕ Άρης οι φήμες ότι άτομα μέσα από την ομάδα συζητούν για την αγορά ΑΦΜ και εξουσιοδοτούν μάλιστα και άλλους για να το προσπαθήσουν.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Παναγιώτης Στεφανίδης:

«Γνωρίζετε όλοι πως έχει προκύψει το τωρινό Δ.Σ. της ΠΑΕ. Όλα τα άτομα αποτελούν προσωπικές μου επιλογές. Αποτελείται από ανθρώπους που δεν γνωρίζονταν, αλλά με γνώμονα τον ΑΡΗ, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, ώστε η ομάδα μας να παραμείνει ψηλά.

Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα. Κάποια θα τα πούμε σήμερα και κάποια λίγο πιο μετά, γιατί ο χρόνος πιέζει. Περνάμε καθημερινές φουρτούνες, αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι»,τόνισε ο κ. Στεφανίδης στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε:

«Εχουν γίνει πολλές επαφές με πρώην παίκτες. Καμία συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Όλοι ζητούν κάποιες εξασφαλίσεις. Η πρόταση που κάνουμε σε γενικές γραμμές γίνεται δεκτή. Το πρόβλημα είναι το ρευστό για αυτό αλλάξαμε στρατηγική και έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στο χορηγικό. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα μας. Τον ΑΡΗ πολλοί θέλουν να τον στηρίξουν γιατί θα ανέβει το πρεστίζ τους. Δυστυχώς αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να κλείσουν σε μία εβδομάδα. Στείλαμε σε μια εταιρία πρόσκληση ενδιαφέροντος και χθες μας κάλεσαν στην Αθήνα. Στελεχώσαμε το τμήμα μάρκετινγκ με άτομα της πιάτσας. Εχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τα τυπικά για μια συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρία, η οποία θα ανακοινωθεί.

Εχουμε συζητήσεις για την επετειακή φανέλα. Τα έχουμε βρει και στο σχέδιο και λογικά θα είναι η πρώτη συνεργασία που θα ανακοινωθεί.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτό που για εμάς όμως είναι το μεγαλύτερο μέλημα, είναι μέσω δύο μεγάλων χορηγιών, να καλύψουμε μεγάλος μέρος των δαπανών της νέας περιόδου. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έσοδα που μπορεί να έρθουν θα κατευθυνθούν σε διακανονισμούς και ρύθμιση των χρεών. Μέχρι τις 30/06 θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο ένα ήρεμο αγωνιστικό τμήμα και ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τότε θα είμαστε σε καλύτερη θέση να μιλήσουμε με τους πιστωτές. Αυτό που εισπράττουμε είναι πως κανένας δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΑΡΗ.


Σε ό,τι αφορά το ρόστερ της ομάδας θα μιλήσει και ο προπονητής με τους παίκτες. Κάνουμε προσπάθειες να μην έχουμε απώλειες. Από αύριο ξεκινάει ένα κύκλος επαφών με τους παίκτες του ρόστερ και ίσως να έχουμε ευχάριστα νέα.

Έχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές για το τηλεοπτικό, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει και ίσως θα είναι η τελευταία συμφωνία που θα κλείσουμε. Τον ΑΡΗ τσάμπα δεν θέλουμε να τον δώσουμε. Είναι από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα και πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει. Αν δεν βρεθεί κάτι τέτοιο δεν θα κλείσουμε καμία συμφωνία.

Επίσης θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ΑΡΗΣ Εμπορική και τα καταστήματα του γηπέδου. Μέσω μιας συγκεκριμένης χορηγίας, θέλουμε να διοργανώσουμε ένα μεγάλο φιλικό ή και δύο στα τέλη Ιουλίου. Να γιορτάσουμε με κάθε υπερηφάνια τα 100 χρόνια του ΑΡΗ.

Από τη Δευτέρα θα αρχίσουμε να ενεργοποιούμε και τον κόσμο, ο οποίος έχει απαξιωθεί και πρέπει να σταματήσει αυτό, ενώ έχουν ξεκινήσει επαφές και με τηFootballLeague.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα γίνει τελικά στις 30 Ιουνίου. Για εμάς όμως δεν υπάρχει Γ’ Εθνική. Αλλιώς δεν θα είχαμε λόγο να είμαστε εδώ.

Καλό θα ήταν όταν γράφεται ένα σχόλιο, μην υποτιμάτε τον ΑΡΗ. Μπορεί να είναι πεσμένος, αλλά παραμένει ΑΡΗΣ. Έχει μια συγκεκριμένη οντότητα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και έτσι αντιμετωπίζεται από τους πάντες».

Σε σχετική ερώτηση για το άρθρο 106ια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, επεσήμανε:

«Το άρθρο 106ια δεν δίνει ασφάλεια σε κανέναν από τους πρώην παράγοντες. Τα χρέη θα πάνε πάνω τους. Θα είναι τραγικό να πάμε σε μία απόφαση για τη Γ’ Εθνική όταν υπάρχει αυτή η προοπτική. Εφόσον πάμε στο άρθρο 106ια δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος θα πάρει την ομάδα. Εμείς θέλουμε να εμφανιστεί ο πρώτος. Οποιος καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά, θα την πάρει και το χρέος θα κυνηγάει τα φυσικά πρόσωπα που το δημιούργησαν. Να μην ακούγονται αοριστολογίες έξω. Και το 106ια έχει κάνει ελκυστικό τον ΑΡΗ. Επίσημη πρόταση δεν έχει έρθει, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και συζητήσεις. Θα είναι εγκληματικό να στείλουμε τον ΑΡΗ στη Γ’ Εθνική, όπου δεν ξέρει αν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση και ποιος θα είναι ο εκκαθαριστής. Στην Λάρισα υπήρξαν εμπλοκές. Είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα ανέβουμε στη Β’ χωρίς χρέη; Δεν πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια;

Άλλωστε υπάρχει δεδικασμένο για εταιρία που έχει μπει στο άρθρο 106ια. Είναι μεγάλη και επώνυμη. Μπήκε και προχώρησε κανονικά. Απλά είναι μια διαδικασία που δεν μπορούν να την ακολουθήσουν πολλές εταιρίες στην Ελλάδα. Το νομικό επιτελείο που θα το τρέξει, μπορεί να είναι και επιλογή του ανθρώπου που θα το τρέξει. Δηλαδή του αξιόχρεου επενδυτή».

Για το πλάνο της διοίκησης και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου:

«Την ΑΜΚ, επειδή είναι μία οδός για να μπορέσει να ξεφύγει ο ΑΡΗΣ, δεν πρέπει να την αποκλείουμε και να την ξεχνάμε. Για να αποφασιστεί θέλει διαδικασίες για να είναι νόμιμη. Ο,τι κάνουμε πρέπει να είναι με το γράμμα του νόμου, γιατί υπάρχουν δικομανείς ανάμεσά μας. Πρέπει να έχουμε έτοιμες τις διαδικασίες, σε περίπτωση που προκύψει κάτι. Θέλω ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Εμείς τρέχουμε τα πράγματα από τις 15 Μαΐου και πιστεύουμε πως θα φτάσουμε κάπου. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να φέρουμε αυτά τα έσοδα. Δεν έχουμε τον λόγο να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, αν δεν πιστεύουμε στην πορεία των πραγμάτων».

Για τα χρέη προς το Δημόσιο:

«Υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα κάνουμε με το Δημόσιο. Μπορεί να υπάρξουν και εξελίξεις. Το θέμα το παρακολουθούμε πολύ στενά και στόχος είναι τον Αύγουστο η ομάδα να έχει την πρώτη φορολογική ενημερότητα».

Για την περίπτωση του Άγγελου Χαριστέα:

«Εκτιμούμε τον Άγγελο Χαριστέα. Η πόρτα άνοιξε τόσο σε αυτόν όσο και σε άλλους παίκτες. Ο Άγγελος είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον ΑΡΗ και θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Με τις δυνατότητες και τις ικανότητες του θα στηρίζει την ομάδα. Δεν αξίζει περισσότερη αναφορά. Υπάρχει επαφή, τον συμβουλεύομαι σε αρκετά πράγματα και είναι μία προσωπικότητα που μπορεί συνεισφέρει σε πολλά ζητήματα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τον Δήμο Δασυγένη, ο Παναγιώτης Στεφανίδης, σχολίασε:

«Ένα ευχαριστώ για την βοήθεια που μας έδωσε. Τώρα σχετικά με τις προθέσεις του δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά και ούτε μου έχει πει κάτι. Μακάρι να έχει κάτι».

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Γιάννης Ψηφίδης, από την πλευρά του, επεσήμανε:

«Αν είχε εμφανιστεί κάποιος επενδυτής ή είχε προκύψει κάτι δεν θα ήμασταν εδώ. Πρέπει όμως να κάνουμε τον ΑΡΗ πιο ελκυστικό. Ισχυρός παίζει στηFootballLeagueμε στόχο τηSuperLeague.

Το ταμείο της ομάδας έγινε ήδη, ενώ το λογιστήριο θέλει το χρόνο του. Πρέπει να υπάρξει ένα μπίζνες πλαν, το οποίο θα ακολουθείται. Πρέπει τα πάντα να λειτουργήσουν με οργάνωση. Ο λαός και το μέγεθος του ΑΡΗ τον γνωρίζουν όλοι. Υπάρχει μια ιστορία 100 χρόνων».

Και ο κ. Ψηφίδης, συμπλήρωσε:

«Θέλω να θυμίσω σε όλους πως είναι η τρίτη περίοδος που ασχολούμαι με τα κοινά του ΑΡΗ. Τον Δεκέμβριο του 2012 με κάλεσαν να βοηθήσω την ομάδα μας. Διανύσαμε μια διαδρομή και νοικοκυρέψαμε τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πιστέψει στον εαυτό της και να παραμείνει στην κατηγορία. Ο επόμενος στόχος ήταν το άρθρο 99. Και αυτό το πετύχαμε, αλλά οι εξελίξεις δεν ήταν αυτές που περιμέναμε. Ήρθαν άλλα πρόσωπα, που πήραν το καράβι και το βούλιαξαν. Έτσι ήρθε η πρόταση του κ. Στεφανίδη σε μένα, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ, ο οποίος δυστυχώς υποβιβάστηκε. Συνέχισα όμως να βρίσκομαι κοντά στον κ. Στεφανίδη. Φτάνουμε λοιπόν στην τρίτη περίοδο, όπου το καράβι έχει πιάσει πάτο. Ο πιο χρήσιμος σύμμαχός μας αυτή τη στιγμή είναι ο λαός του ΑΡΗ. Εχετε μπροστά σας ένα τίμιο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η προσπάθειά μας θα είναι να κάνουμε μια σοβαρή και καλή χρονιά. Η χρήση αρχίζει από 1η Ιουλίου και τελειώνει στις 30 Ιουνίου του 2015. Στόχος είναι να είμαστε επικερδείς. Και πιστεύουμε πως θα το πετύχουμε».

News 24/7

24MEDIA NETWORK