Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Το κακό κλίμα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που την Μεγάλη Πέμπτη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επιβεβαιώθηκε και στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των big-4 ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Μία συνάντηση που έγινε για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, χωρίς ωστόσο να παρθεί καμία απόφαση. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε καν.

"ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ"

Οι τόνοι πάντως, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ ανέβηκαν όταν ο εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Βρέντζος έθεσε για ακόμη μία φορά θέμα ασυμβίβαστου και ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΑΕΚ.

Αυτό που υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού όταν η συζήτηση έφτασε σε θέματα εμπιστοσύνης μεταξύ των τεσσάρων "μεγάλων", ήταν πως "εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε με σκιώδεις διοικήσεις. Να μας πουν ποιοι είναι, να υπάρχει διαφάνεια, να πληρούν τους όρους συμμετοχής στο ποδόσφαιρο και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε".

Επίσης, όσον αφορά το κλίμα κάτω από το οποίο θα υπάρξει οποιαδήποτε κουβέντα για συναίνεση ειπώθηκε σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους» «Χωρίς διαφάνεια δεν συζητάμε για συναίνεση».

Ο διευθύνων σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ επέμεινε πως για να δημιουργηθεί πεδίο συνεννόησης και προϋποθέσεις εύρεσης ουσιαστικών λύσεων, θα πρέπει να βασιλέψει η διαφάνεια και η ισονομία, δύο θέματα που ο Ολυμπιακός έχει θέσει επισήμως στην Super League. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνιζαν από το Λιμάνι, δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για συναίνεση "με αφανείς ιδιοκτήτες, με περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας και μετόχους στοιχηματικών εταιριών που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο".

Ο Γιάννης Βρέντζος έθεσε επί τάπητος και το θέμα της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση που επικρατεί (διοικούσα επιτροπή), εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για τις αποφάσεις των διαιτητών και όσα συμβαίνουν εσχάτως στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τους Πειραιώτες στη συνάντηση -και όχι από τον Γιάννη Βρέντζο- ειπώθηκε η εξής ατάκα για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κιοτζένης στη Λιβαδειά στο χέρι του Τριποτσέρη: «αυτό δεν μπορεί να μην το είδε ο διαιτητής, δεν είναι δυνατόν...».

Η ΣΠΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ"

"Υπάρχει μια ποινή για την ΠΑΕ ΑΕΚ που αφορά την εξαίρεση της από το Στοίχημα. Αν η ποινή δεν σας ικανοποιεί τι να σας κάνω" του απάντησε ο Μηνάς Λυσάνδρου, αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, και έριξε το καρφί του. «Έχουν αγοραστεί παίκτες τον Ιανουάριο ενώ το συμβόλαιο τους έληγε το καλοκαίρι…» προσθέτοντας ότι και οι δανεικοί παίκτες είναι μια μορφή επηρεασμού προς τις ομάδες ενώ υποστήριξε ότι δεν γίνεται να βρίσκονται ακόμη στο ποδόσφαιρο άνθρωποι που εμπλέκονται με την εγκληματική οργάνωση.

Το παρών από τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Χρήστος Παναγόπουλος που διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία και από τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης που έθεσε θέμα εκλογών εδώ και τώρα στη ΕΠΟ ενώ ήταν παρόντες από την super league και οι Γιώργος Στράτος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να πέσουν οι τόνοι εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση σε 10-15 ημέρες.

ΠΑΟΚ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Εκλογές στην ΕΠΟ μέχρι τις 31 Μαϊου ζήτησε ο ΠΑΟΚ. "Συμφωνούμε στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, όχι όμως σε βαθμό που να υποβαθμίζονται ή να παραμερίζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι ενώσεις" υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Όπως τόνιζαν στο "δικέφαλο" "σε γενικές γραμμές υπήρχε συμφωνία στην ανάγκη για κανόνες, ισότητα και διαφάνεια. Κάτι που έθεσε ο Ολυμπιακός. Ενώ επίσης όλοι συμφωνήσαμε πως πρέπει να ξεκινήσει με κάποιους όρους και προϋποθέσεις η μετακίνηση οπαδών. Αυτό το έθεσε η ΑΕΚ".

Ο ΠΑΟΚ πρότεινε την δημιουργία β' ομάδων πρόταση που έγινε δεκτή."Ήταν μια συνάντηση με αρκετά θέματα, σε καλό κλίμα. Και ο υφυπουργος δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα του ποσοστού των στοιχηματικών προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εφόσον οι ομάδες δείχνουν να βάζουν τις βάσεις για καλύτερη συνεργασία και ανάπτυξη του προϊόντος" ανέφεραν από την ομάδα της συμπρωτεύουσας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Από τον Παναθηναϊκό υποστήριζαν για την συνάντηση ότι... "'άνοιξαν όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως μαρτυρά και η μεγάλη διάρκεια της συνάντησης. Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός. Η παρουσία του υφυπουργού ήταν προς την σωστή κατεύθυνση όπως και θετική ήταν η παρουσία του προεδρείου της Super League. Ασφαλώς υπήρξαν διαφωνίες αλλά αυτές εκφράστηκαν σε ήπιο τόνο. Θα γίνουν πολλές συνεννοήσεις και συναντήσεις ακόμη, προκειμένου να επικρατήσει στο ποδόσφαιρο ισονομία και διαφάνεια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK