Ο Ντιέγκο Κόστα δεν έμαθε ποτέ να μασάει

Δεν συγκρατεί τα νεύρα του και όταν δεν πατάει αντιπάλους, ανοίγει το στόμα του και εξασκεί την... γαλλική. O Ντιέγκο Κόστα σε όλη την καριέρα του δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την εκρηκτική συμπεριφορά του. Έχοντας πατήσει τα 31 του χρόνια, μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να το κάνει τώρα.

Atletico forward Diego Costa after missing to score during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Juventus at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Wednesday, Feb. 20, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Atletico forward Diego Costa after missing to score during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Juventus at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Wednesday, Feb. 20, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

" Χ#$@ πάνω στην π@$@#@ τη μάνα σου!". Με αυτή την έκφραση ο Ντιέγκο Κόστα ολοκλήρωσε την 28λεπτη παρουσία του στο "Camp Nou", υποχρέωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης να αγωνιστεί με δέκα παίκτες στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και τελικά να ηττηθεί με σκορ 2-0 από την Μπαρτσελόνα, που με αυτό το αποτέλεσμα αγκάλιασε τον τίτλο στην Primera Division.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μπορούσε κάλλιστα να επιλέξει έναν εκ των Άλβαρο Μοράτα ή Νίκο Κάλινιτς στην ενδεκάδα των "ροχιμπλάνκος", ωστόσο πήρε το ρίσκο με τον συνονόματο του. Κακώς, όπως αποδείχθηκε, αφού ο Ντιέγκο Κόστα έχει... λερωμένο μητρώο και σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί πολλάκις αναξιόπιστος. Δεν συγκρατεί τα νεύρα του και όταν δεν πατάει αντιπάλους, ανοίγει το στόμα του και εξασκεί την... γαλλική. Ο Ισπανοβραζιλιάνος δεν έμαθε ποτέ να μασάει, προτιμούσε να μιλάει πολύ και συχνά στην καριέρα του να κρεμάει τους συμπαίκτες του. Αυτό έκανε και στο "Camp Nou". Ουδεμία έκπληξη.

Πριν από την αποβολή του κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ο Ντιέγκο Κόστα είχε χάσει 35 (!) ματς στην καριέρα του εξαιτίας τιμωρίας, αποτέλεσμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς του. Με τη φανέλα της Ατλέτικο 11, με αυτήν της Τσέλσι 13, από 4 με τις Θέλτα και Αλμπαθέτε και από μια σε Βαγιαδολίδ, Πεναφιέλ και Βαγιεκάνο.

Σε 178 παιχνίδια με τους "ροχιμπλάνκος", ο Ντιέγκο Κόστα μετρά 50 κίτρινες και 4 κόκκινες κάρτες σε 178 παιχνίδια. Στις 120 εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την Τσέλσι, είχε 30 κίτρινες και 1 κόκκινη κάρτα. Με την Βαγιαδολίδ πρόλαβε να δεχθεί 9 κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα σε 36 ματς, στην Αλαμπαθέτε είχε 13 κίτρινες και 2 κόκκινες σε 35 (!) μόλις παιχνίδια. Η παρουσία του στη Θέλτα συνοδεύτηκε με 9 κίτρινες και 3 κόκκινες σε 30 (!) ματς, ενώ στη Βαγιεκάνο είδε 9 κίτρινες σε 16 παιχνίδια. Άλλες 9 κίτρινες συνέλεξε σε μόλις 13 ματς με την Πεναφιέλ, ενώ στην Μπράγκα ήταν... ήσυχος αφού οι 3 κίτρινες σε 9 ματς μοιάζουν με πταίσμα.

Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ο 30χρονος φορ μετράει 132 κίτρινες και 11 κόκκινες κάρτες σε 437 επίσημα παιχνίδια. Σε 24 εμφανίσεις με την εθνική Ισπανίας, ο Ντιέγκο Κόστα έχει δεχθεί μόλις 4 κίτρινες.

Στην Premier League με την φανέλα της Τσέλσι, έχουν μείνει αξέχαστες οι κόντρες του με τους Μάρτιν Σκρτελ, Εμρέ Τζαν, Στίβεν Τζέραρντ, Λορέν Κοσιελνί, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Τιμ Χάουαρντ, Σίμους Κόουλμαν. Στο μενού φυσικά υπάρχει η κουτουλιά στον Λιμπέρσκι της Βικτόρια Πλζεν, οι μάχες με τους Πέπε και Σέρχιο Ράμος, η αγκωνιά στον Ουέλινγκτον, η κουτουλιά στον Μάρτινς Ίντι, η δαγκωνιά στον Γκάρεθ Μπάρι!

H τιμωρία που περιμένει τον Ντιέγκο Κόστα μετά τα "γαλλικά" στον Χιλ Μανθάνο αναμένεται βαριά, ίσως φτάσει και τις 4 αγωνιστικές. Οι ελπίδες της Ατλέτικο για τίτλο έσβησαν, η Μπαρτσελόνα κρατάει με το ενάμιση χέρι το τρόπαιο και το μοναδικό στοίχημα αφορά το επόμενο "χτύπημα" του Ισπανοβραζιλιάνου. Σε όλη την καριέρα του δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την εκρηκτική -έως και αντισυναδελφική σε ορισμένες περιπτώσεις- συμπεριφορά του. Έχοντας πατήσει τα 31 του χρόνια, μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να το κάνει τώρα.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK