Δίκαιη μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, που βρίσκει τον Πανιώνιο με τον ΟΦΗ στο 1-1. Ευκαιρίες εκατέρωθεν που έκαναν… ήρωες τους δύο τερματοφύλακες, αλλά το ματς δεν πήρε ποτέ έναν ουσιαστικό ρυθμό. Ενταση ανάμεσα σε Μαχλά και φιλάθλους των γηπεδούχων.

Δίκαιη μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ζωιτός
Αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, που βρίσκει τον Πανιώνιο με τον ΟΦΗ στο 1-1. Ευκαιρίες εκατέρωθεν που έκαναν… ήρωες τους δύο τερματοφύλακες, αλλά το ματς δεν πήρε ποτέ έναν ουσιαστικό ρυθμό. Ένταση ανάμεσα σε Μαχλά και φιλάθλους των γηπεδούχων.
Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν για να γίνει η πρώτη φάση του αγώνα, η οποία ήταν και πολύ σημαντική. Ο Κιάσος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή ύστερα από κόρνερ, ο Γιαννόπουλος παρενέβη με προβολή όμωςη μπάλα προσέκρουσε σε πεσμένα σώματα. Ο Οραβετς πήρε το ριμπάουντ, έκανε το σουτ, αλλά ο Σηφάκης αποσώβησε το γκολ.

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είχε παρατάξει την ομάδα του σε σχήμα 3-5-2, με τους Ναλιτζή και Οραβετς μπροστά. Μάλιστα, ο Ελληνας επιθετικός ήταν κεφάτος και είχε συμμετοχή σε πολλές φάσεις. Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Βλάχος, στο 4-4-1-1 είχε τον Μαχλά ως αιχμή του δόρατος, με τον Τριανταφύλλου να παράσχει βοήθειες.

Στο 11ο λεπτό ο επιθετικός του ΟΦΗ είχε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω, ενώ στο εικοστό λεπτό, ο Μαχλάς εκτέλεσε φάουλ απ' ευθείας, το οποίο έδιωξε δύσκολα από την δεξιά κάτω γωνία του ο Βάνιακ. Στην επαναφορά ο Σφακιανάκης έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας των "κυανερύθρων", όμως, διατήρησε το 0-0.

*** Σε έντονη αντιπαράθεση με τους φίλους του Πανιωνίου ήρθε ο Νίκος Μαχλάς στο δεύτερο μέρος. Ο επιθετικός του ΟΦΗ τα «άκουσε» από την εξέδρα και απάντησε, με αποτέλεσμα οι οπαδοί των γηπεδούχων να ξεσηκωθούν.

*** Μετά το τέλος του αγώνα, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο Μαχλάς καταφέρθηκε ενάντια στον διαιτητή του αγώνα, θεωρώντας ότι αδίκησε τον ΟΦΗ.

*** Στο 58ο λεπτό σε μία μπαλιά προς τον Μαχλά, ο Γιαννόπουλος έκανε χέρι, το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής, ο οποίος θα έπρεπε να αποβάλλει έτσι τον αμυντικό του Πανιωνίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

*** Στο 82ο λεπτό ο αποβλήθηκε ο Βαγγέλης Βλάχος από τον πάγκο του ΟΦΗ.

*** Στο γήπεδο παρευρέθηκε το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου του ΟΦΗ, Κώστας Κωνσταντινίδης, μαζί με τον πρόεδρο των Κρητικών Φανούρη Βατσινά.

*** Στις εξέδρες βρέθηκε και ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Στέλιος Αποσπόρης, καθώς και ο Αντώνης Μήνου.

*** Ο Βάνιακ καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των γηπεδούχων κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος.

*** Μάλιστα, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος φορώντας καπελάκι.

*** Περίπου 15 φίλαθλοι του Πανιωνίου, οι οποίοι μαζεύτηκανέξω από το γήπεδο,έβριζαν τον Αχιλλέα Μπέο στο δεύτερο μέρος.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμούς και άλλαζε καλύτερα τη μπάλα, ωστόσο η συνάντηση δεν απέκτησε ρυθμό. Στο 32ο λεπτό, ο Ντεγιάνοφ τροφοδότησε τον Τριανταφύλλου, ο οποίος από τη μικρή περιοχή δεν νίκησε τον Βάνιακ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σηφάκη για μία εντυπωσιακή απόκρουση, ύστερα από κεφαλιά του Ναλιτζή από πολύ κοντά.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αλλαγές που μετέβαλαν και τα δεδομένα. Ο Μαγκντί πέρασε στη θέση του Κοντοδήμου, ενώ ο Μπρέσκα σε αυτήν του Σέπαρντ. Η τελευταία αλλαγή έκανε το σύστημα των γηπεδούχων 3-4-3, με τον Σλοβάκο να πηγαίνει στα δεξιά της επίθεσης.

Στο 52ο λεπτό η αλλαγή του Μπουμπένκο καρποφόρησε. Ο Σμίλιανιτς τροφοδότησε τον Μπρέσκα, ο οποίος προχώρησε προς την αντίπαλη περιοχή και κατάφερε να σκοράρει. Ο ΟΦΗ αντέδρασε άμεσα με ένα καλό σουτ του Ντεγιάνοφ στο 54’ που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Βάνιακ, ενώ στο 60’ ο Πίτσος έκανε ένα σουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 67ο λεπτό του αγώνα, ο Σμίλιανιτς πήρε μία κεφαλιά η οποία πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σηφάκη, ενώ στην επόμενη καλή φάση της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Ηταν ο Ντεγιάνοφ στο 78’ ο οποίος έβγαλε στον Σφακιανάκη στο ύψος του πέναλτι και ο παίκτης των φιλοξενουμένων έγραψε το 1-1.

Οι ισορροπίες άλλαξαν και ο ΟΦΗ γύρισε πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί πιο έντονα για το γκολ. Στο 90ό λεπτό ο Ναλιτζής έκανε μία προσπάθεια από τα αριστερά μόνος του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του προσέκρουσε στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης είχε ακόμα μία καλή στιγμή για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους, αλλά δεν τα κατάφερε.


Οι συνθέσεις

Πανιώνιος: Βάνιακ, Κοντοδήμος (46' Μαγκντί), Τσιχόν, Γιαννόπουλος, Ναλιτζής, Κιάσσος, Σέπαρντ (46' Μπρέσκα), Μάκος, Σμίλιανιτς, Φερνάντες, Οραβετς

ΟΦΗ: Σηφάκης, Κουνενάκης, Πίτσος (77' Σταυρακάκης), Μαχλάς, Χατζιαντριάν, Γκονζάλες, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου (62' Νουαφόρ), Σφακιανάκης (83' Δέντσας), Ντεγιάνοφ, Ντάβιντσον

Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)
Σκόρερς: 52' Μπρέσκα - 78' Σφακιανάκης
Κίτρινες: Μάκος, Σμίλιανιτς, Γιαννόπουλος - Κουνενάκης, Μαχλάς, Χατζιαντριάν
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 1.119
Εισπράξεις: 12.265 ευρώ





News 24/7

24MEDIA NETWORK