Δικαστήριο αναγκάζει τον Ετό να αναγνωρίσει την 21χρονη κόρη του

Ο Σαμουέλ Ετό καταδικάστηκε ερήμην και πλέον πρέπει να αναγνωρίσει την 21χρονη κόρη του και να την αποζημιώσει για όλα τα χρόνια στα οποία δεν τη στήριζε οικονομικά.

Δικαστήριο αναγκάζει τον Ετό να αναγνωρίσει την 21χρονη κόρη του
© 2019 STEVE LUCIANO/ASSOCIATED PRESS

Ύστερα από τρία χρόνια εκδίκασης, ο Σαμουέλ Ετό αναγκάζεται να αναγνωρίσει την Έρικα ντο Ροσάριο ως κόρη του. Ο Καμερουνέζος αρνείτο συστηματικά να συνεργαστεί στην υπόθεση και προκάλεσε καθυστερήσεις, σύμφωνα με το συνήγορο της 21χρονης και της μητέρας της, Αντιλεούσα ντο Ροσάριο, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για τον πατέρα της.

Η νεαρή απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη το 2019, ζητώντας να αναγνωριστεί ως νόμιμο τέκνο του πρώην επιθετικού της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ. Τον Ιούλιο του 2020, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν καταδικάστηκε σε προσωρινή καταβολή 1.400 ευρώ το μήνα ως διατροφή όσο συνεχιζόταν η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Ετό γνώρισε τη 42χρονη σήμερα Αντιλεούσα μέσω κοινού φίλου σε κέντρο διασκέδασης στη Μαδρίτη, το 1999, όταν αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Ρεάλ στη Λεγανές κι εκείνη εργαζόταν ως σερβιτόρα στο μαγαζί. Οι δύο τους σύναψαν σχέση και η Αντιλεούσα έμεινε έγκυος, όμως το ζευγάρι χώρισε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο δικαστήριο, η Αντιλεούσα πήρε τη μικρή Έρικα δύο εβδομάδες μετά τη γέννα και βρέθηκε στο προπονητήριο της Ρεάλ, στην προσπάθειά της να πείσει τον Ετό να την αναγνωρίσει. Όπως ανέφερε, εκείνος την έβαλε στο αμάξι του και της υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει το κορίτσι, αλλά της έδωσε ψεύτικο τηλεφωνικό αριθμό και δεν επικοινώνησε ξανά μαζί της.

Το δικαστήριο βασίστηκε σε μαρτυρίες και λοιπά βιολογικά στοιχεία για την απόφασή του να αναγνωρίσει την Έρικα ως παιδί του Ετό, ο οποίος μπορεί να ασκήσει έφεση, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ταξιδέψει στην Ισπανία από το Κατάρ όπου διαμένει και να προβεί σε τεστ DNA, κάτι που αποφεύγει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ετό είναι παντρεμένος από το 2007 με την Ζορζέτ, μητέρα τριών εκ των παιδιών του, της Μάλε, της Σιένα και της Λιν. Παρ' όλα αυτά, έχει ακόμα δύο παιδιά, τον Ετιέν που έχει αναγνωρίσει, καθώς και την Άνι την οποία αναγνώρισε επίσης ένα δικαστήριο, αυτήν τη φορά το 2015 στην Ιταλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK