Δίλημμα

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία των παικτών του Παναθηναϊκού εν όψει του ματς με αντίπαλο τον Ιωνικό (Κυριακή, 19:30). Οριστικά στην λύση του 4-4-2 φαίνεται να καταλήγει ο Γιτζάκ Σουμ, χωρίς να έχει αποφασίσει αν θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα ο Εζέκιελ Γκονζάλες. Εν αναμονή της απόφασης της ΟΥΕΦΑ για "Έκι". Χτύπησε ελαφρά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, πιθανότατα παίζει.

Δίλημμα
Την 1η Νοεμβρίου του 2003, ο Παναθηναϊκός πήγε στη Νεάπολη να τεθεί αντιμέτωπος της Χαλκηδόνας, για να τον κυριεύσει η "κατάρα" του Σαββάτου και το ματς να τελειώσει χωρίς σκορ. Εκατό ημέρες μετά, το συγκρότημα του Γιτζάκ Σουμ, επισκέπτεται το ίδιο γήπεδο με στόχο να φύγει με τους τρεις βαθμούς αυτή την φορά και να πετύχει την έβδομη νίκη στα τελευταία, ισάριθμα, ματς.

Μετά και την προπόνηση της Παρασκευής, ελάχιστα ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με το πώς προτίθεται να πράξει ο Ισραηλινός τεχνικός αναφορικά με την βασική ενδεκάδα. Μάλιστα, δεν βοηθήθηκε σε καμία περίπτωση από τον τραυματισμό του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος άσος, σε μία προσπάθεια για σουτ, ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και εγκατέλειψε την προσπάθεια για προληπτικούς λόγους. Όλα δείχνουν πάντως πως το πρόβλημά του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και ο υψηλόσωμος φορ θα συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα. Περισσότερα πάντως θα φανούν το Σάββατο.

Σίγουρη είναι η παρουσία του Αντώνη Νικοπολίδη στην «πράσινη» εστία, όπως και αυτές των Μινχ, Γκούμα, Μόρις και Σεϊταρίδη (από τα αριστερά προς τα δεξιά) στην γραμμή της άμυνας.
Στον χώρο του κέντρου, το ρόστερ του Παναθηναϊκού παρουσιάζει πληρότητα και κάθε αγωνιστική θα γίνεται "μάχη" για να βγουν οι επικρατέστεροι. Στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Σουμ δοκίμασε δίδυμο Γκονζάλες – Σανμαρτεάν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως αμφότεροι θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα. Σίγουρη θέση έχει ο Αγγελος Μπασινάς, με τον Γιάν Μικάελσεν να προβάλλει το φαβορί για την δεξιά πλευρά, έστω και αν ο Ζοέλ Επαλέ έχει επανέλθει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Παρτενέρ του 27χρονου διεθνούς μέσου, αναμένεται να είναι ο Ραϊμόντας Ζουτάουτας, με τον Μίλτο Σαπάνη να έχει το προβάδισμα για την αριστερή πτέρυγα. Βέβαια, τόσο ο Σανμαρτεάν, όσο και ο Γκονζάλες, διεκδικούν θέση βασικών και πιθανότεροι να κάτσουν στον πάγκο, είναι οι Ζουτάουτας – Σαπάνης.

Στην επίθεση, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι ο σίγουρος, ενώ αν εν τέλει ο Κωνσταντίνου δεν καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του, τότε ο Νιρέν Ντέμπα θα αποτελέσει τον παρτενέρ του "Παπ".

Εκτός αποστολής αναμένεται να μείνει ο Ρενέ Χένρικσεν, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα της ίωσης, ενώ κανονικά προπονείται ο Λουκάς Βύντρα ο οποίος ξεπέρασε οριστικά το διάστρεμμα που είχε αποκομίσει από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Αγωνίας συνέχεια σχετικά με το αν ο Εζέκιελ Γκονζάλες θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, δεν έχει εκδώσει ακόμη την οριστική λίστα και έτσι οι παράγοντες των "πρασίνων", αρκούνται στο να πιέζουν διακριτικά.

Περνώντας στο γηπεδικό, οι αντιδράσεις κλιμακώνονται. Το απόγευμα της Δευτέρας, έχει προγραμματιστεί πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και συνεπώς τη Βουλή, μία κίνηση η οποία αναμένεται να βρει αρκετούς οπαδούς. Βέβαια, όσο παρατηρείται καθυστέρηση στην επίλυση του φλέγοντος προβλήματος, τόσο θα προκύπτουν περισσότερες πορείες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK