Δήλωσε "διεφθαρμένος" ο Βραζιλιάνος...Χόιτσερ

Δήλωσε "διεφθαρμένος" ο Βραζιλιάνος...Χόιτσερ
Στην παραδοχή της συμμετοχής του σε στημένα παιχνίδια προχώρησε, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, ο Έντιλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο. Ο Λατινοαμερικάνος διαιτητής αποκάλυψε πως χρηματιζόταν προκειμένου να επηρεάζει τα αποτελέσματα των αγώνων ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του διεφθαρμένο. Μετά από πέντε ημέρες ερευνών ο Καρβάλιο αποδέχτηκε πως το εύκολο κέρδος χρημάτων τον οδήγησε στη συγκεκριμένη κίνηση ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η αθλητική δικαιοσύνη της Βραζιλίας αποφάσισε την επανάληψη των 11 αγώνων, τα οποία σφύριξε ο συγκεκριμένος διαιτητής.

" Είμαι διεφθαρμένος, καθώς επέτρεψα στον εαυτό μου να αφεθεί στο εύκολο χρήμα. Το έκανα γιατί το ήθελα, δελεάστηκα και έκανα λάθος. Ξέρω πως από εδώ και πέρα δεν θα σφυρίξω ξανά αγώνα, είτε αυτός θα γίνεται σε ένα πάρκο είτε θα είναι ένα επίσημο παιχνίδι. Είμαι τελειωμένος" , τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρβάλιο.

Οι αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια στη Βραζιλία έχουν πάρει την μορφή « χιονοστιβάδας», καθώς και ο Πάουλο Χοσέ Ντανελόν, διαιτητής της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, παραδέχτηκε μέσω του δικηγόρου του πως χρηματίστηκε σε τρεις αγώνες. Οι δυο ρέφερι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για απάτη, συνωμοσία και οικονομικό έγκλημα με την συνεργασία του Νατζίμπ Φαγιάντ, ενός επιχειρηματία που αποτέλεσε μέλος της « σπείρας» στημένων παιχνιδιών.

Ο Καρβάλιο, ο οποίος έγινε γνωστός από την κίνηση του να φυλάει τις κίτρινες κάρτες του και να προσεύχεται πριν από την σέντρα, αποκάλυψε πως η πρώτη κρούση για χρηματισμό πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004, την οποία αρνήθηκε. Όμως, τον Φεβρουάριο του 2005 αποφάσισε να αλλάξει στάση και να βοηθήσει (με το αζημίωτο βέβαια) την Αμέρικα Σαο Χοσέ να επικρατήσει με 4-1 της Παλμέιρας για το πρωτάθλημα Παουλίστα, λαμβάνοντας 4400 δολάρια.

« Υπήρχε ένα πέναλτι για την Παλμέιρας που δεν το σφύριξα. Το αγνόησα και αμάρτησα », τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρβάλιο. Ο Βραζιλιάνος διαιτητής παραδέχτηκε πως είχε χρέη, τα οποία άγγιζαν τα 16000 ευρώ, και το στήσιμο των παιχνιδιών τον βοηθούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ο Καρβάλιο είχε αποδεχθεί προσφορά να βοηθήσει την Κορίνθιανς να νικήσει την Γκουαρανί αλλά, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς η ομάδα του Κάρλος Τέβες τα κατάφερε από μόνη της.

Ο 43χρονος ρέφερι δεν ξεκαθάρισε σε πόσα παιχνίδια από τα 11 που «σφύριξε» φέτος είχε προκαθορισμένη διάθεση, ωστόσο, αποκάλυψε πως η πρώτη του απόπειρα να βοηθήσει την Γιουβεντούδε να κερδίσει την Φιγκεϊρένσε έπεσε στο…κενό, λόγω του επιθετικού της δεύτερης, Εντμούντο, ο οποίος είχε πετύχει χατ τρικ (τελικό σκορ 4-1). « Μπήκα στον αγώνα με διάθεση να βοηθήσω την Γιουβεντούδε, όμως, η εμφάνιση της δεν με βοήθησε. Ο Εντμούντο με την απόδοση του…κατέστρεψε τον αγώνα και ήταν ο μαέστρος της αναμέτρησης », δήλωσε ο Βραζιλιάνος…Χόιτσερ.

Η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης να επαναληφθούν οι 11 αναμετρήσεις πλήττει άμεσα την Ιντερνασιονάλ, η οποία βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς η αναμέτρηση της με την Κοριτίμπα (είχε επικρατήσει 3-2) θα επαναληφθεί, με την Κορίνθιανς να είναι πλέον πρωτοπόρος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK