Δήλωσε "παρών" ο Βαρδινογιάννης

Ημέρα συναντήσεων ήταν η Πέμπτη για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των οργανωμένων, ενώ πέρασε και από την Παιανία για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Δήλωσε "παρών" ο Βαρδινογιάννης
Ο κύκλος επαφών του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Βαρδινογιάννη εντός των κόλπων της ομάδας, είχε προαναγγελθεί σε όλους τους τόνους και άπαντες ήταν προετοιμασμένοι -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι- γι’ αυτό το… ραντεβού.

Βεβαίως, αν κάποιοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν προετοιμασμένοι για διάλογο -που δεν ήταν…- τέτοιος δεν έγινε, αφού ο «Τζίγκερ» μίλησε τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά και ακολούθως αποχώρησε από τα αποδυτήρια.

Ο τόνος της φωνής του δεν πρόδιδε ούτε εκνευρισμό, ούτε θυμό, για όσα υποχρεώθηκε -λόγω της αγωνιστικής εικόνας- να υπογραμμίσει. Ήρεμος, αλλά και ενοχλημένος για τον λόγο της παρουσίας του στην Παιανία, επανέλαβε όλα όσα υποστηρίζει από την πρώτη ημέρα της αγωνιστικής περιόδου: την πίστη του στο νέο Παναθηναϊκό.

«Αδικείτε τους εαυτούς σας»

«Δεν ήρθα εδώ για κάποιο αποτέλεσμα. Ούτε θα μιλήσω για ένα άσχημο αποτέλεσμα. Αυτό που με έφερε, είναι η γενικότερη εικόνα και δεν νομίζω ότι ικανοποιεί κανέναν. Κι επειδή αυτή η εικόνα αδικεί τον Παναθηναϊκό κι εσείς αδικείτε τους εαυτούς σας, θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει μέσα στο γήπεδο η νοοτροπία νικητή» σημείωσε στον πρόλογό του και συνέχισε:

«Πρέπει να αντιμετωπίζετε με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια και να έχετε νοοτροπία νικητή σε όλα τα ματς. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον προπονητή και μου έχει πει ότι τα δίνετε όλα στις προπονήσεις. Απορεί μάλιστα γιατί όσα δουλεύετε, δεν βγαίνουν κάποιες φορές μέσα στο γήπεδο. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω για αγωνιστικά θέματα, αλλά να ξέρετε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και κανείς δεν πρόκειται να σας χαρίσει τίποτε».

"Πρέπει να αντιμετωπίζετε με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια και να έχετε νοοτροπία νικητή σε όλα τα ματς".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι ο ίδιος εννοεί με τον όρο “ομάδα” και έσπευσε να υπογραμμίσει:
«Είμαστε μία ομάδα, αλλά πρέπει να γίνουμε περισσότερο ομάδα από δω και πέρα. Δεν γίνεται να δυσανασχετεί με όποιον τρόπο, όποιος μένει εκτός αποστολής. Καταλαβαίνω το να στενοχωρηθεί, αλλά όχι το να δυσανασχετεί. Θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε με τις νίκες της ομάδες, αλλά και να προβληματιζόμαστε με την αποτυχία. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι νικητής και θα πρέπει κι εσείς να κάνετε το ίδιο, αν θέλετε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτά κι εύχομαι να μην χρειαστεί να τα ξαναπούμε υπό τέτοιες συνθήκες».

Με τους συνδέσμους

Στις 6 το απόγευμα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων των οργανωμένων φίλων του Παναθηναϊκού, από όλο το φάσμα των αναγνωρισμένων συνδέσμων.

"Στο πλαίσιο όσων είχαμε μιλήσει για διαρκή επικοινωνία, διάλεξα την σημερινή ημέρα για να βρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι από κοντά. Πριν ξεκινήσουμε όμως, υπάρχει κάτι της τελευταίας στιγμής και είναι αυτή η ανακοίνωση που παρουσιάστηκε μέσα στην εβδομάδα και θα ήθελα να μου εξηγήσετε μερικά πράγματα" ήταν τα πρώτα λόγια του Γ. Βαρδινογιάννη και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας από τα κλαμπ Πατησίων και «Mad Boys» του απάντησαν:

"Είχε να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Τα έχουμε με δύο δημοσιογράφους και τον τρόπο που αντιμετώπισαν αυτή την παρέμβαση, γι αυτό και υποχρεωθήκαμε να βγάλουμε και δεύτερη, διευκρινιστική ανακοίνωση της προηγούμενης. Ούτε έχουμε σκοπό να απειλήσουμε κανέναν, ούτε είναι αυτός ο ρόλος μας δίπλα στην ομάδα την οποία αγαπάμε".

"Το δέχομαι και κλείνει το θέμα εδώ" ανταπάντησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και η κουβέντα προχώρησε.

"Όταν όμως έχεις μία νέα ομάδα, με 25 παίκτες, εκ των οποίων οι 20 είναι καινούργιοι και έχουν μόλις λίγους μήνες μαζί, είναι λογικό να παρουσιάζονται σκαμπανεβάσματα. Πολύ σύντομα η δουλειά τους θα φανεί στο γήπεδο".
«Είστε ευχαριστημένος;»

"Ως φίλαθλος της ομάδας, θα ήσασταν ικανοποιημένος με αυτό που παρακολουθείτε;" ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο Γ. Βαρδινογιάννης για να υπογραμμίσει:

"Σε καμία περίπτωση. Όχι βέβαια. Όταν όμως έχεις μία νέα ομάδα, με 25 παίκτες, εκ των οποίων οι 20 είναι καινούργιοι και έχουν μόλις λίγους μήνες μαζί, είναι λογικό να παρουσιάζονται σκαμπανεβάσματα, έως ότου αποκτήσουν ομοιογένεια και γίνουν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, δουλεύουν πολύ σκληρά και πολύ σύντομα η δουλειά τους θα φανεί στο γήπεδο".

"Ο προπονητής είναι πολύ καλός, του αρέσει να δουλεύει με νέους στην ηλικία παίκτες και να τους δίνει τις ευκαιρίες που χρειάζονται να αγωνιστούν. Αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή. Όλοι έχουν κάνει λάθη. Και ο προπονητής. Και εγώ έχω κάνει λάθη. Λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που δεν ασχολείται με τίποτε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη" .

«Η ενημέρωση»

« Μην είστε παθητικοί δέκτες όσων γράφονται και λέγονται. Να στέκεστε κριτικά απέναντι στις φήμες, γιατί αποδεδειγμένα σε πολλές περιπτώσεις ήταν αναληθείς. Τι να θυμηθώ; Το γήπεδο που δεν θα γινόταν ποτέ, ενώ προχωράει κανονικά; Τον Κονσεϊσάο που δεν θα ερχόταν ποτέ και είναι ανάμεσά μας; Τι;» είπε σε κάποια στιγμή και στην νύξη οργανωμένου ότι αυτό προϋποθέτει σωστά και τακτική ενημέρωση από επίσημα χείλη, ο Γ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Μπορούμε να βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή και ειλικρινή επικοινωνία, ώστε και εγώ και εσείς να μπορέσουμε να προστατέψουμε την ομάδα» .

Από την πλευρά τους οι οργανωμένοι υποσχέθηκαν ότι η ομάδα θα έχει την απαιτούμενη συμπαράσταση στην προσπάθεια που καταβάλλει: « Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία νέα ομάδα και από μας έχει την πίστωση χρόνου που χρειάζεται για να αποδείξει την αξία της και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας, αρκεί να μην παρουσιάζει δείγματα αδιαφορίας όπως εν μέρει έγινε στο κύπελλο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον προπονητή, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες στο έργο του και ουδέποτε υπήρξε οργανωμένη έκφραση απογοήτευσης προς το πρόσωπό του. Παράπονο έχουμε για το επεισόδιο στην Κρήτη μετά το ματς με τον Εργοτέλη. Δηλαδή τι ήθελαν ο Γκέκας και ο Γκούμας; Δεν φτάνει που έχασαν, βγήκαν να ζητήσουν και τα ρέστα από τους πικραμένους φιλάθλους μας;».

"Oι ποδοσφαιριστές στενοχωριούνται στα αρνητικά αποτελέσματα, πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν την μεγάλη αξία τους, ξέρουν πόσο σκληρά δουλεύουν, αλλά αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο. Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι είναι οι τελευταίοι που θέλουν να χάνουν, γιατί αν δεν κερδίζουν και δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα χάσουν πάρα πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει πριμ δεύτερης θέσης…".
«Όχι πριμ 2ης θέσης»

Στην τελευταία αποστροφή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναγνώρισε ως λάθος την συμπεριφορά τους: «Ήταν λάθος τους ότι αντέδρασαν και δεν νομίζω ότι θα επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Θα πρέπει όμως να ξέρετε, ότι και οι ποδοσφαιριστές στενοχωριούνται στα αρνητικά αποτελέσματα, πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν την μεγάλη αξία τους, ξέρουν πόσο σκληρά δουλεύουν, αλλά αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο. Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι είναι οι τελευταίοι που θέλουν να χάνουν, γιατί αν δεν κερδίζουν και δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα χάσουν πάρα πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει πριμ δεύτερης θέσης…» .

Η συμπεριφορά των παικτών μετά το τέλος των αγώνων, ήταν το επόμενο θέμα. «Τελειώνουν τα παιχνίδια και αντί να έρθουν να μας χαιρετήσουν οι ποδοσφαιριστές ανταμείβοντας την εξέδρα για την συμπαράσταση, οι μόνοι που μας χειροκροτούν είναι ο Μόρις και ο Γκαλίνοβιτς» είπε κάποιος και ο Γ. Βαρδινογιάννης αντέτεινε:

«Οι παίκτες δεν είναι στρατιωτάκια για να τους υποδείξω τι θα κάνουν. Κάνουν αυτό που νομίζουν και ενεργούν όπως αισθάνονται. Πιστεύω ότι αν αντιληφθούν την ανάγκη του κόσμου να δεθεί περισσότερο μαζί τους, τότε θα είναι πάντα δίπλα σας».

Εκτός έδρας εισιτήρια

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ο Παναθηναϊκός εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες του, έως ότου ξεκαθαριστεί επισήμως τι σημαίνει «περιβάλλων χώρος».

«Αν δεν μας διευκρινίσουν, τι σημαίνει περιβάλλων χώρος, που λέει ο αθλητικός νόμος, δεν πρόκειται να πάρουμε εισιτήρια μακριά από το γήπεδό μας. Την τελευταία φορά τιμωρηθήκαμε εντελώς άδικα, για κάτι που συνέβη σαράντα λεπτά από το γήπεδο που παίζαμε και χωρίς στο κάτω κάτω να γνωρίζουμε αν ήταν Παναθηναϊκοί. Ας μας πουν λοιπόν, γιατί εγώ δεν ρισκάρω άλλη τιμωρία της ομάδας».

Ακολούθως, ο Γ. Βαρδινογιάννης αποχώρησε λόγω επαγγελματικού φόρτου και η κουβέντα συνεχίστηκε παρόντων των Β. Παρθενόπουλου και Γ. Ζαβραδινού με διαδικαστικά θέματα και συνεργασίας ΠΑΕ-οργανωμένων στο άμεσο μέλλον.

Αμφίβολος ο Νίλσον

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι απέκτησε... πονοκέφαλο, δεδομένου ότι η συμμετοχή του Μίκαελ Νίλσον στο ματς του Σαββάτου (ΟΑΚΑ, 19:00) απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος κρίνεται αμφίβολη. Ο Σουηδός πασπαρτού, ενημέρωσε πως είναι άρρωστος και δεν έδωσε το παρόν στην Παιανία. Την Παρασκευή αναμένεται να προκύψουν νεότερα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Κατά τα άλλα, Λουτσιάν Σανμαρτεάν, Κώστας Χαραλαμπίδης και Πιέρ Εμπέντε απείχαν του ομαδικού προγράμματος. Ο Ρουμάνος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο, ο Κύπριος αρκέστηκε σε τρέξιμο λόγω της κόπωσης που προήλθε από τις διεθνείς υποχρεώσεις με το συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ ο Καμερουνέζος πορτιέρο συνεχίζει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK