Δηλώσεις Λάκη Νικολάου

Δηλώσεις Λάκη Νικολάου
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Παντελής Νικολάου, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 για τα όσα γράφτηκαν σχετικά με τη προχθεσινή συνεδρίαση των παλαιμάχων της «Ένωσης»:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Το τι ειπώθηκε σε ένα κλειστό σύλλογο όπως αυτός των παλαιμάχων δεν αφορούσε την πολιτική του συλλόγου απέναντι στη διοίκηση ούτε σκοπό είχε να κάνει κριτική. Αφορούσε στις θεσμικές και λειτουργικές ικανότητές του να κάνει το σκοπό του. Συγκεντρωθήκαμε σαν παλιοί φίλοι -όπως οι απόφοιτοι κάποιου σχολείου- για να δούμε πως θα γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία του συνδέσμου και πως το έργο μας απέναντι στον αθλητισμό και την ΑΕΚ θα γίνει καλύτερο. Εξεπλάγην για τη θέση που παίρνουν κάποιοι άνθρωποι και το πώς μπορεί να παραπληροφορηθεί ο κόσμος και να αμαυρωθεί η φήμη ανθρώπων όπως ο Μανωλάς, ο Παπαιωάνου, που απλώς εξέφρασαν τη γνώμη τους μεταξύ 45-50 παλαιμάχων, όχι δημόσια. Συγκεντρωθήκαμε προσπαθώντας να διαφυλάξουμε αυτό το θεσμό, προσπαθώντας να προσφέρουμε στην ιστορία της ΑΕΚ, όσο γίνεται καλύτερα. Το τι συζητάς με τους ανθρώπους που έχεις ζήσει μαζί τόσα χρόνια, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως δημόσια κριτική στον πρόεδρο, τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Γίνεται κριτική για να διαφυλαχθεί η ιστορία της και ο σύνδεσμος παλαιμάχων πρέπει να παίρνει μια θέση απέναντι σ’ αυτό για το οποίο έχει ιδρώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ: Είναι νωρίς για δημόσια κριτική. Οι ενέργειες του προέδρου της ΑΕΚ αφορούν το πώς θα επιπλεύσει επαγγελματικά αυτή η ομάδα. Εκείνο που κρίνω εγώ είναι ότι η ομάδα αυτή βασίζεται πάνω σε κάποιες δομές και ιδέες που υπηρέτησε και ο σημερινός της πρόεδρος. Αυτές τις ιδέες θέλουμε να κρατήσουμε δυνατές και ζωντανές. Κριτική έγινε στο πως οδεύει ο σύλλογος στην «αποαεκοποίησή» του. Δεν μπορούμε να αποποιούμαστε την περιουσία μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, προς τιμή των οικονομικών συμφερόντων. Να γίνουμε άλλη ομάδα. Αλλά η ΑΕΚ έχει χιλιάδες φιλάθλους, τουλάχιστον ας κρατήσουμε την ιδέα. Δεν μπορώ να ξεχάσω κάποιους παλαίμαχους που έκλαψαν στο σύλλογο, όταν έλεγαν ότι βλέπουν έτσι αυτό το γήπεδο στο οποίο έχουν χύσει ιδρώτα και λίγο αίμα. Και μιλάμε τώρα για άλλες περιοχές. Δεν υπάρχουν άλλες περιοχές. Λεγόμαστε ΑΕΚ, αυτή την ιδέα θελήσαμε να κρατήσουμε και συζητήσαμε. Δεν κρίναμε δημόσια τον πρόεδρο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Και ο πρόεδρος της ΑΕΚ παλαίμαχος είναι και εξέφρασα την απορία γιατί δεν ήταν στη συγκέντρωση. Πάνω απ’ όλα είναι παλαίμαχος. Μη γελιόμαστε, την εικόνα μου στον κόσμο, τη φήμη μου την έχω σαν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, το ίδιο και ο κύριος Νικολαϊδης. Δημοσίως δεν του καταλογίζω τίποτα αλλιώς θα έδινα μια συνέντευξη και θα έλεγα ότι ήθελα. Γι’ αυτό είναι άτοπο να χαρακτηριστούμε όπως χαρακτηριστήκαμε από τον Τύπο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ: Ιστορία της ΑΕΚ δεν είναι ακόμα ο κ. Νικολαϊδης αλλά ο κ. Παπαιωάνου, ο κ. Μανωλάς, ο κ. Σκευοφύλακας κι εγώ που έχουμε τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα. Δεν μπορούμε να την αμαυρώνουμε. Δεν μπορεί να θεωρείται ότι ο Λάκης Νικολάου δεν πρέπει να μιλάει γιατί είναι γιατρός του Ολυμπιακού. Αυτό είναι σπίλωση της ιστορίας ενός ανθρώπου και ενός συλλόγου. Το ότι είμαι ειδικός σε κάποιο τομέα επιστημονικά και οι ομάδες επιλέγουν να στείλουν σε μένα τους ποδοσφαιριστές τους για να τους θεραπεύσω, δεν με καθιστά αυτομάτως υπάλληλο κανενός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK