Δηλώσεις παικτών του Παναθηναϊκού

Δηλώσεις παικτών του Παναθηναϊκού
Η νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό εφόδιο, ψυχολογικό και αγωνιστικό, εν όψει της μακράς συνέχειας σε ελληνικό και βέβαια ευρωπαϊκό μέτωπο...

Δηλώσεις στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε ο Σάντορ Τόργκελε. Ο Ούγγρος επιθετικός, είπε: " Το παιχνίδι με την Βέρντερ ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδι για την ομάδα και είμαι χαρούμενος που το κερδίσαμε. Αυτό που προέχει για εμάς είναι να νικήσουμε και στους επόμενους αγώνες, τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη".

" Νομίζω πως ήμουν καλός. Όχι καταπληκτικός. Μπορώ να προσφέρω στην ομάδα πολλά περισσότερα και θα το αποδείξω. Θέλω να ενθουσιάζω τους οπαδούς μας, τον προπονητή μου, τους πάντες. Θέλω να αγωνίζομαι και να προσφέρω".

Πως εξηγείται η "μεταμόρφωση" του Παναθηναϊκού;
" Δεν νομίζω πως άλλαξε κάτι στην ομάδα. Όλοι θέλαμε τη νίκη, όλοι μαχόμασταν και όλοι νικήσαμε. Αυτό είναι το πιο απαραίτητο. Να μαχόμαστε και να θέλουμε τη νίκη".

" Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι καλοί επιθετικοί. Μάχονται και αυτό είναι που μετράει. Ετσι είμαι και εγώ. Μαχητικός. Μπορώ να συνδυαστώ όμορφα με όλους. Δεν ξεχωρίζω κάποιον που με βρίσκει ή τον βρίσκω καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο".

Εν όψει του παιχνιδιού με τη Μπαρτσελόνα...
" Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όμως θα μπούμε για να το χτυπήσουμε και για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτό. Και αυτοί και εμείς θέλουμε να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Θα είναι ένα πολύ δύσκόλο παιχνίδι όμως έχουμε το διάστημα να γίνουμε πιο δυνατοί και καλύτεροι. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να περάσουμε στον δεύτερο γύρο των ομίλων".

Πως ένιωσε όταν έγινε αλλαγή...
" Το ότι με στήριξε το κοινό του Παναθηναϊκού ήταν κάτι πολύ θετικό για εμένα. Χαίρομαι που οι οπαδοί με ήθελαν μέσα περισσότερο όμως πάντα κατανοώ με σεβασμό τις επιλογές του προπονητή μου. Αφού ο προπονητής μου θέλησε να βγω δεν είχα παρά να υπακούσω στις εντολές του. Αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο μέσα στην ομάδα. Αυτό που έχω να πω για εμένα είναι πως θέλω να μάχομαι. Θέλω να μάχομαι σε κάθε αγώνα. Είτε με μικρή είτε με μεγάλη ομάδα. Θέλω να δείξω σε όλους τι μπορώ να προσφέρω".

Από τη πλευρά του, ο Φίλιππος Δάρλας, τόνισε: " Κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση από την αρχή της χρονιάς και ήταν για μας μια πολλή καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίλαλο. Πιστεύω πως είναι μόνο η αρχή για μας τα πράγματα είναι ανοιχτά στον όμιλο και μόνο η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη της έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου, θέλω πάντα να προσφέρω ότι έχω για την ομάδα και θα συνεχής να δουλεύω σκληρά και στο μέλλον για να δικαιώσω τον προπονητή μου".

Στον "SuperΣΠΟΡ FM" μίλησε ο Ηλίας Κώτσιος. Έκανε λόγο για...

- Τη χθεσινή νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης
" Αυτό που περιμέναμε ως Παναθηναϊκός ήταν ότι κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα ως ομάδα. Θέλαμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι να αποτελέσει αφετηρία για καλύτερη συνέχεια. Από την αρχή της σεζόν κάναμε κάποιες άσχημες εμφανίσεις και αυτό επέφερε καχυποψία. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Το Τσάμπιονς Λίγκ ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία, καθώς τα παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση έχουν άλλη οντότητα. Ξεκινήσαμε καλά και προηγηθήκαμε 2-0. Γνωρίζαμε ότι η Βέρντερ είναι μια καλή ομάδα και θα αντιδρούσε. Ήμασταν τυχεροί σε αρκετές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο κάναμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα γκολ. Αυτό που άλλαξε στο χθεσινό παιχνίδι είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο, δώσαμε χώρο στη Βέρντερ αλλά κλείσαμε τους διαδρόμους, ούτως ώστε να μην περνάνε οι κάθετες μπαλιές. Μετά από αυτό ξεκινήσαμε τις αντεπιθέσεις που μας έδωσαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Αυτό ακριβώς πληρώσαμε εμείς με την Ουντινέζε. Παίξαμε ακριβώς όπως έπρεπε να παίξουμε και δείξαμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες. Ελπίζω να το ευχαριστήθηκε ο κόσμος".

- Τα αρνητικά σχόλια του Τύπου για τα άσχημα αποτελέσματα
" Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Έχουν έρθει καινούργιοι παίκτες και έχει φύγει ο βασικός κορμός. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για γίνουμε ομάδα. Αυτά που γράφονται καλώς γράφονται γιατί μας πεισμώνουν. Είμαι θετικός και στην καλή και στην άσχημη κριτική. Αυτό που θέλουμε είναι να μας στηρίξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να παρουσιαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι καλύτεροι. Αλίμονο όμως αν σταθούμε στο χθεσινό παιχνίδι και δεν υπάρξει συνέχεια. Ελπίζουμε και θέλουμε να υπάρξει συνέχεια, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα της μίας εμφάνισης. Πρέπει να έχει διάρκεια για να εκπληρώσει τους πολύ μεγάλους στόχους του".

- Τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λίγκ
" Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στην έδρα μας είναι πολύ κρίσιμο. Αν καταφέρουμε να πάρουμε έστω και ένα βαθμό θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους μας, σε ότι αφορά την δεύτερη θέση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να νικήσουμε την Ουντινέζε στην έδρα μας και να παίξουμε την πρόκριση στη Βρέμη την τελευταία αγωνιστική. Η Ουντινέζε με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Ιακουίντα έχει αποδυναμωθεί αρκετά και αν δεν βρει λύση δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι καλό με τη Βέρντερ. Εύχομαι να παρουσιαστούμε εμείς καλοί, ειδικότερα με τη Μπαρτσελόνα, ούτως ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

- Το σύστημα και η τακτική που ταιριάζει στην ομάδα
" Αυτά τα αποφασίζει ο προπονητής. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής, εκείνος επιλέγει τι μας ταιριάζει καλύτερα. Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις και με τις ανάγκες του παιχνιδιού, βλέπεις ποιο σύστημα σου πάει καλύτερα. Στο χθεσινό παιχνίδι, το 4-4-2 με το οποίο ξεκινήσαμε, που στη συνέχεια έγινε 4-3-3 μας ταίριαξε πολύ. Δε μπορούμε όμως να πούμε πως σε όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να παίζουμε έτσι. Στο β’ ημίχρονο κάναμε όλοι μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση που δεν πηγάζει μόνο από το σύστημα, αλλά δεν είναι τυχαίο το ότι έγινε εφαρμόζοντας το 4-3-3.

Ο κόσμος σκέφτεται διαφορετικά από έναν προπονητή. Ο προπονητής κοιτάζει πως θα φτιάξει την ομάδα του για να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο κόσμος θέλει να βλέπει θέαμα , να βλέπει ευκαιρίες και τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει πολλά γκολ. Εκείνη τη στιγμή ο προπονητής έκρινε πως πρέπει να βγάλει τον Τόργκελε, άρα έπρεπε να βγει. Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα .Και όπως εξελίχθηκε ήταν μια σωστή αλλαγή, γιατί από εκεί και έπειτα παίξαμε αρκετά καλά".

- Την αμφισβήτηση που δέχθηκε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι
" Όταν δέχεσαι τόσο σκληρή κριτική, δεν είναι εύκολο να λειτουργήσεις σωστά., ειδικά όταν βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό. Στα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα ήρθε η αμφισβήτηση και αυτό είναι κάτι που δε μπορώ να κατανοήσω. Όμως η διοίκηση τον στηρίζει και καλά κάνει. Δεν είναι δυνατόν μια μεγάλη ομάδα να αλλάζει τους προπονητές στην πρώτη κακή εμφάνιση. Πρέπει να δοθεί χρόνος στον προπονητή και τους παίκτες για να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν προπονητή. Αν έρθει κάποιος άλλος με άλλη φιλοσοφία, σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει.

Πρέπει να έχουμε υπομονή. Δε γίνεται ένας παίκτης ή ένας προπονητής να είναι τη μια μέρα καλός και την επόμενη ανίκανος. Χρειάζεται στήριξη. Ακούω πολλά αρνητικά σχόλια και για τους νέους παίκτες και δεν συμφωνώ. Είναι μεγάλοι παίκτες. Δε γίνεται στις ομάδες που ήταν να τους είχαν σε τόσο μεγάλη εκτίμηση και εδώ να τους βγάζουμε άχρηστους".

- Την βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τον Παναθηναϊκό από την κορυφή
" Δεν πρόκειται να μας επηρεάσει αυτό. Από τη στιγμή που λεγόμαστε Παναθηναϊκός, αυτή η ομάδα θα πρέπει στα δύσκολα να έχει την ηρεμία να αντεπεξέλθει. Θα παλέψουμε. Έχουμε την ομάδα να το ανατρέψουμε όπως έγινε και πέρυσι. Θα είμαστε πιο τυχεροί και θα πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα, που πέρυσι το χάσαμε την τελευταία αγωνιστική. Αισθάνομαι ότι κάτι μας χρωστάει ο Θεός και φέτος θα το πάρουμε. Κάναμε μια πολύ κακή αρχή όμως το πρωτάθλημα ακόμη έχει πολλές αγωνιστικές και όπως χάσαμε εμείς βαθμούς θα χάσουν και οι αντίπαλοί μας. Το ζητούμενο είναι να μείνουμε ενωμένοι στην προσπάθειά μας και όλα θα πάνε καλά".

- Τους νέους σε ηλικία παίκτες της ομάδας
" Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Το μέλλον τους ανήκει και αν συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο θα αποτελέσουν το μέλλον του Παναθηναϊκού αλλά και της Εθνικής ομάδας. Εύχομαι να συνεχίσουν την καλή τους πορεία. Θα πρέπει να κοπιάζουν στις προπονήσεις κα να αρπάζουν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους δίνονται, γιατί έχουν έρθει σε μια ομάδα που βοηθάει τους νέους παίκτες και δύσκολα θα βρουν τέτοιες συνθήκες".

- Το προσεχές παιχνίδι με την Καλλιθέα
" Πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λίγκ είναι δευτερεύον. Παίζουμε για να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια και ότι ήθελε προκύψει για τον δεύτερο γύρο. Πρέπει να πάμε στην Καλλιθέα για να κερδίσουμε. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες. Πλέον δεν πρέπει να χάνουμε βαθμό, οπότε ξεχνάμε τη Βέρντερ και στρεφόμαστε 100% στο ματς του Σαββάτου".


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάριο Γκαλίνοβιτς είχε τονίσει: " Ο καθένας μας απέδωσε το μάξιμουμ για να τα καταφέρουμε και το σημερινό παιχνίδι θα παίξει σημαντικό ρόλο και για το μέλλον. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Κοιτάμε τον αγώνα πρωταθλήματος πρέπει να το πάρουμε και μετά θα κοιτάξουμε τον αγώνα με την ισπανική ομάδα. Αυτά τα τρία τέσσερα παιχνίδια που δεν παίξαμε καλά μας έδειξαν ακριβώς ότι δεν πρέπει να παίζουμε έτσι ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Να δείξουμε ότι αξίζουμε και πιστεύω ότι θα πάμε σιγά-σιγά καλύτερα. Μπήκαμε στον αγώνα με πίστη για να κερδίσουμε και το καταφέραμε. Είμαι σίγουρος ότι είδαν το παιχνίδι από την τηλεόραση και ήταν μαζί μας. Ίσως τώρα είναι στεναχωρημένοι που δεν βρέθηκαν εδώ στο στάδιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK