Δηλώσεις πρωταθλητισμού από Σόλιντ

Μετά την απώλεια των όποιων στόχων που αφορούσαν την Ευρώπη, ο Τροντ Σόλιντ αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα. Ο Νορβηγός τεχνικός χαρακτηρίζει "ζωτικής σημασίας" την καλή πορεία στην Α' Εθνική, με δηλώσεις του λίγο μετά την ανοικτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη το πρωί της Τετάρτης (30/11).

Δηλώσεις πρωταθλητισμού από Σόλιντ
Μετά την απώλεια των όποιων στόχων που αφορούσαν την Ευρώπη, ο Τροντ Σόλιντ αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα. Ο Νορβηγός τεχνικός χαρακτηρίζει "ζωτικής σημασίας" την καλή πορεία στην Α' Εθνική, με δηλώσεις του λίγο μετά την ανοικτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη το πρωί της Τετάρτης (30/11).

"Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι την Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν έρθει η ώρα της, μετά τον αγώνα με το Αιγάλεω. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ζει από το πρωτάθλημα. Σκεφτόμαστε τώρα μόνο το Αιγάλεω. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Η καλύτερη προπόνηση είναι τα παιχνίδια".

Για το πλέον "καυτό" θέμα της ημέρας, αυτό του Μιχάλη Καψή, ο Σόλιντ δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο. "Το θέμα του Καψή είναι θέμα της διοίκησης. Εγώ δεν είμαι γιατρός, είμαι προπονητής. Εκεί να απευθυνθείτε".

Επιπλέον…

Για την βία στα γήπεδα: " Χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο γι’ αυτό το θέμα, για να το συζητήσουμε. Στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και ιδιαίτερα στην Αγγλία, έχει εξαλειφθεί η βία στα γήπεδα".

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: "Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για μεταγραφές. Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό άθλημα. Έρχονται και φεύγουν παίκτες. Κοιτάμε και θα δούμε".

Για τον Τουρέ: "Πολλά πράγματα έχουν επιρροή σε παίκτες. Ο Τουρέ είναι νεαρός παίκτης".

Για το θέμα του Καστίγιο: "Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο σε αυτό το θέμα".

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" σχολίασε το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, αυτό κόντρα στο Αιγάλεω, τονίζοντας: "Δεν γνωρίζω τον επόμενο μας αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Αιγάλεω. Τους έχω δει. Θα χρησιμοποιήσω πληροφορίες από τους σκάουτερ. Πιστεύω ότι θα έχω καλή εικόνα. Έχουμε αρκετές ημέρες για να ξεκουραστούμε. Είναι ότι χειρότερο να έρχεσαι από αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα".

"Για να έχεις αυτοπεποίθηση πρέπει να πετύχεις. Παράδειγμα, το ματς με τον Ηρακλή την Δευτέρα, όπου στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, συνδυασμός μεταξύ των παικτών. Θέλουμε να κερδίζουμε και να βάζουμε γκολ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό δεν θα το πετυχαίνουμε όμως σε κάθε ματς. Μακροπρόθεσμα θα ήμαστε καλύτεροι".

Για την πίεση που δέχεται η ομάδα, ο Σόλιντ δεν έδειξε να ανησυχεί, αλλά περισσότερο να… χαίρεται, διότι έτσι συνηθίζουν οι παίκτες του: " Όσο ψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο καλύτερα. Καλύτερα από θέμα πίεσης, είναι όταν δεν έχουμε να δώσουμε αγώνες για την Ευρώπη. Είναι σαφώς καλύτερο να αγωνιζόμαστε κάθε Κυριακή, για να προετοιμαζόμαστε καλύτερα".

Τέλος, για τις επιλογές των παικτών, ο Νορβηγός τόνισε: "Διαλέγω τους παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι. Αν δεν είμαι σίγουρος, θα περιμένω. Παράδειγμα, ο Γεωργάτος που δοκίμασε στο Ρόζεμποργκ, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω".

Ανατολάκης: "Πρέπει να μιμηθούμε το εξωτερικό"

Ο Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος μίλησε εκπροσωπώντας τους παίκτες, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της ομάδας από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπογραμμίζοντας το πόσο άσχημα νιώθουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

" Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ότι δεν καταφέραμε να διακριθούμε στην Ευρώπη. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Για να παίξει ο Ολυμπιακός στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όλοι έχουμε εντοπίσει τα λάθη μας. Θα μας τα πει και ο προπονητής μας.

To αγωνιστικό κομμάτι

Η προπόνηση του Ολυμπιακού άρχισε και τελείωσε με τρέξιμο, ενώ οι παίκτες ενδιάμεσα έκαναν ασκήσεις και έπαιξαν "διπλό" με δύο ομάδες αποτελούμενες από οκτώ παίκτες η κάθε μία.

Η… οκτάδα των "μπλε" περιείχε τους Νικοπολίδη, Τουρέ, Ανατολάκης, Ντάνι, Τζόρτζεβιτς, Πάντος, Σούρερ, Μπουλούτ. Στην αντίπερα όχθη, οι "πορτοκαλί" απαρτίζονταν από τους Ντουγέρογλου, Κυριάκο, Καφέ, Λισγάρα, Βάλλα, Κουλουχέρη, Μπαμπαγκίντα, Μάριτς.

Ο Κωνσταντίνου έκανε τρέξιμο και εν συνεχεία βάρη, ενώ στα βάρη περιορίστηκαν οι Πατζατζόγλου, Βενετίδης, Οκκάς (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς). Ο Ντακόλ έκανε εξετάσεις για το πόδι του.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο Ταραλίδης ακολούθησε ένα μέρος της κανονικής προπόνησης, ενώ ο Καψής λειτούργησε με συγκρατημένους ρυθμούς. Ο Καφές μπήκε και πάλι στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Πατσατζόγλου ταλαιπωρείται από μία ίωση.

Τα τέρματα που δεχθήκαμε στο φινάλε στα παιχνίδια της Ευρώπης, μας αφήνουν πίκρα και στεναχώρια, το ίδιο συναίσθημα που διακατέχει τους οπαδούς μας. Η τύχη παίζει σημαντικό κομμάτι στην ζωή και στα επαγγελματικά μας. Το τελευταίο πεντάλεπτο μας προβληματίζει όλους. Δεν θέλουμε να το επαναλάβουμε".

"Με την Ρεάλ, πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, διότι στην Ευρώπη έχουμε πικράνει τους οπαδούς μας και πρέπει να τους δώσουμε την χαρά που προσμένουν. Δεν υπάρχει απαξίωση στον Ολυμπιακό. Πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα. Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ποθούμε τίτλους. Δεν είμαστε κουρασμένοι".

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψή του για τα πρόσφατα επεισόδια στη Λειβαδιά, τονίζοντας: "Τα επεισόδια κάνουν τους ποδοσφαιριστές να νιώθουν άσχημα. Αποκτούμε κακή φήμη στην Ευρώπη με αυτά που γίνονται. Γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω. Εύχομαι με τον νέο νόμο που θέλει να εφαρμόσει ο κ Ορφανός να υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφεύγονται τα επεισόδια. Πρέπει τα παιδιά να αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Είναι μια γιορτή και τίποτα άλλο. Πρέπει να μιμηθούμε το εξωτερικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK