Διοικητικές αναταράξεις στην Λέτσε

Διοικητικές αναταράξεις στην Λέτσε
«Ακέφαλη» είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης η Λέτσε, καθώς ο ιδιοκτήτης της ιταλικής ομάδας, Ρίκο Σεμεράνο και η οικογένεια του ανακοίνωσε την αποχώρηση τους από τα διοικητικά του συλλόγου. Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης είναι η επίθεση με μπουκάλια που δέχθηκαν την περασμένη Κυριακή, κατά την έξοδομε το αυτοκίνητο τους από το γήπεδο, μετά την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Άσκολι. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και τα τρία μικρότερα παιδιά της οικόγενειας, κάτι που εξόργισε τους διοικούντες την ομάδα.

Αιτία της συγκεκριμένης επίθεσης αποτέλεσε η διαμαρτυρία των φιλάθλων της ομάδας για την απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία του Ζντένεκ Ζέμαν και η απαίτηση τους για άμεση επαναπρόσληψη του. Η οικογένεια Σεμεράνο ανέλαβε την Λέτσε το καλοκαίρι του 1994 και μέσα σε 11 χρόνια διοίκησης της πρόσφερε οικονομική ευρωστία (οι «τζιαλορόσι» δεν έχουν χρέη), διοικητική οργάνωση και τμήματα υποδομής που θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ιταλία. Το έργο της κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχημένο, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες μικρές ευρωπαϊκές ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Η Λέτσε φέτος έχει ως στόχο της την παραμονή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Καμπιονάτο, παρά την πώληση πολλών ποδοσφαιριστών της το καλοκαίρι. Πλέον η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη για την ιταλική ομάδα, καθώς αναγκάζεται να αναζητήσει νέους ιδιοκτήτες και νέα διοίκηση ενώ η χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αίσθηση που υπάρχει πάντως στην πλειονότητα των φίλων της Λέτσε είναι πως δύσκολα θα βρεθεί μια διοίκηση που θα μπορέσει να ξεπεράσει το έργο της οικογένειας Σεμεράνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK