Division 1: Δώρο της Λυόν στη Μονακό

Division 1: Δώρο της Λυόν στη Μονακό

Επιστροφή στις νίκες για την Μονακό. Η ομάδα του Ακη Ζήκου κέρδισε με 2-0 εκτός έδρας την Μέτς και σε συνδυασμό με την ήττα-σοκ της Λυόν από την Γκινκάμπ με 1-0 κατάφερε να αυξήσει την διαφορά από τους διώκτες της στους επτά βαθμούς, φαντάζοντας πλέον το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Στις νίκες επέστρεψε και η Μπορντό. Στο κατάμεστο"Σαμπάν Νταλμά", με συνοπτικές διαδικασίες, νίκησε με 2-0 την Ναντ και διατηρήθηκε σε τροχιάΕυρώπης.Η Οσέρ από την πλευρά κέρδισε την Ρεν εκτός έδρας με 2-0, έπιασε στην Λυόν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στέλνοντας παράλληλατο μήνυμα της στον Παναθηναϊκό, ενόψει των μεταξύ τους αναμετρήσεων για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής




(Chaban Delma)

Μπορντό - Ναντ 2-0

(19' Φράντσια, 23' Ριέρα)



Σε τροχιά Ευρώπης επέστρεψε η Μπορντό που νίκησε με 2-0 την Ναντ. Στο κατάμεστο, "Σαμπάν Νταλμά" οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με την πλάτη στον τοίχο απέναντι σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Γαλλίας και τα κατάφεραν περίφημα, παρά τις σημαντικές απουσίες. Η Μπορντό μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και μέχρι το 25ο λεπτό κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Αρχικά στο 19' με τον Φράντσια και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ριέρα. Το υπόλοιπο του αγώνα δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο αφού τα "καναρίνια" δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Να τονίσουμε πως σε άσχημη μέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Μίκαελ Λαντρό ενώ η ομάδα του υπέστη την πρώτη ήττα από τις αρχές Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε πως λίγα 24ωρα πριν, η Ναντ εξασφάλισε την συμμετοχή της στο τελικό του Λιγκ Καπ.

Οι συνθέσεις

Μπορντό: Ραμέ, Ζεμαλί, Ζιουρετί, Πλανούς, Κανεϊρά, Μαβουμπά, Ριέρα, Κόστα, Φράντσια, Ντέιβιντ (72' Κουιντίν), Φράνκο (83' Σελάδες)
Ναντ: Λαντρό, Ντελομό, Ντρουν, Γιέπες, Ατέμπα, Ντα Ρόσα (62' Αρμάντ), Κουίντ, Τουλαλάν(83' Ζιανί), Παγιέρες, Γιάπι-Γιάπο (56' Πουγιόλ), Ν' Ζιουγκό






Τα υπόλοιπα παιχνίδια






Επιστροφή στις νίκες για την Μονακό του Ακη Ζήκου, που μετά το νωθρό ξεκίνημα της μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος δείχνει να βρίσκει ξανά το ρυθμό της. Ακόμα και χωρίς τον Ζιουλί η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ κατάφερε να πάρει το διπλό με 2-0 στην έδρα της Μετς, καταφέρνοντας να διατηρήσει και να αυξήσει την διαφορά ασφαλείας που την χωρίζει από τους διώκτες της. Πλασίλ και Ζιβέ οι σκόρερ των Μονεγάσκων.

Στον αντίποδα η Λυόν γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήτταμε 1-0 από την Γκινκάμπ και πλέον απομακρύνθηκε επτά ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή, με το πρωτάθλημα να φαντάζει πλέον αν όχι αδύνατουπερβολικά μακρινό όνειρο. Το τέρμα των νικητών πέτυχε στο 90' ο Σάβελιτς.

Την Λυόν όμως στην δεύτερη θέση έπιασε η εκπληκτική Οσέρ, που σετρεις περίπου εβδομάδες αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα του Γκι Ρου αποδίδονταςπολύκαλό ποδόσφαιρο και έχοντας ως σκόρερτους Φιλίπ Μεξές και Μποναβεντούρ Καλού κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη, με 2-0 επί της Ρεν, πιστοποιώντας πως αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα τους Γαλλικού πρωταθλήματος.

Η τέταρτη μέχριπρότινος της βαθμολογίας Σοσό δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά καιηττήθηκε με 2-0 από την Λιλ εκτός έδρας, χάρη σε τέρματα των Ντερνίς και Μουσιλού, χάνοντας έδαφος στην κούρσα για το Τσάμπιονς Λιγκ. η Παρί από την πλευρά της άστραψεκαι βρόντηξε το Σάββατο, διαλύοντας με 6-1 την Μονπελιέ, που ωστόσο έχει την χειρότερη άμυνα όσον αφορά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της.

Η Μαρσέιγ δεν θα μπορούσε να μην μείνει πιστή στην καταδίωξη της Μαρσέιγ και έκανε το καθήκον της νικώντας με 2-1 στο 90' την Αζαξιό. Μαρλέ και Μίντο οι σκόρερ της ομάδας της Μασσαλίας, ενώ το σκορ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σέκ.

Η δεύτερη ομάδα της Κορσικής, η Μπαστιά θα παρέμεινεστο νησί και φιλοξένησε την Τουλούζ, την οποία και έσπρωξε ακόμα περισσότερο προς την δεύτερη κατηγορία, παίρνοντας παράλληλα και αυτή μια σημαντική ανάσα. Το τελικά 1-0 διαμόρφωσε ο Ογκμπέτσε στο 28'.

Αν και αναμενόταν ντέρμπι το παιχνίδι ανάμεσα στην Νις και την Λανς κάθε άλλο παρά τέτοιο αποδείχτηκε, αφού η αναμέτρηση εξελίχτηκε σε ένα επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, που διέσυραν την μέχρι πρότινος ισόβαθμη τους στην βαθμολογία με 4-0, παίρνοντας το πάνω χέρι για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τέλος στο Στρασβούργο η τοπική ομάδα έπιασε πολύ καλή απόδοση και πήρε την νίκη με 3-0 επί της Λε Μαν, καταφέρνοντας να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία παράλληλα έσπρωξε ακόμα βαθύτερα την Λε Μαν.








Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή6 Φεβρουαρίου

(Chaban Delma)
Μπορντό - Ναντ 2-0

(19' Φράντσια, 23' Ριέρα)

Σαββάτο7 Φεβρουαρίου

(Gerland)

Λιόν - Γκινγκάμπ 0-1

(90' Σάβελιτς)

(Park De Princes)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μονπελιέ 6-1

(7', 55' Λουμπόγια, 20', 49' Παουλέτα, 75' Μπόσκοβιτς, 76' Ρεϊνάλντο - 52' Τζόντιτς)

(Velodrome)
Μαρσέιγ - Αζαξιό 2-1

(11' Μίντο, 90' Μαρλέ - 72' Σέκ)

(De Furiani)

Μπαστιά - Τουλούζ 1-0

(28' Ογκμπέτσε)

(Grimonprez Jooris)
Λιλ - Σοσό 2-0

(45' Ντερνίς. 53΄ Μπουσίλου)

(Saint Symphorien)
Μετς - Μονακό 0-2

(39' Πλασίλ, 52' Ζιβέ)

(De La Maineu)
Στρασμπούρ - Λε Μαν 3-0

(51', 82' Λε Πεν, 72' Σαπουίς)

(Route De Lorient)
Ρεν - Οσέρ 0-2

(16' Μεξές, 54' Καλού)

(Municipal Du Ray)
Νις - Λανς 4-0
(8' Μεσλίν, 17' Παμαρότ, 32' Εβερσον, 78' Ντιακιτέ)





Δείτε την βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος








News 24/7

24MEDIA NETWORK