Don Maldini: Μια... οικογενειακή επιχείρηση

Στην θρυλική κινηματογραφική επιτυχία του Φράνσις Φορντ Κόπολα "Ο Νονός", ο Μάρλον Μπράντο με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή που αποπνέει ηρεμία και σιγουριά, εξυμνεί την οικογένεια και την ικανότητά της να εξελίσσεται παραμένοντας ενωμένη και σταθερή, αναδεικνύοντας από τα σπλάχνα της τον ικανότερο διάδοχο για την κορυφή της ιεραρχίας της. Πάντως η οικογένεια του Δον Κορλεόνε δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια... Μαλντίνι.

Don Maldini: Μια... οικογενειακή επιχείρηση
Στην θρυλική κινηματογραφική επιτυχία του Φράνσις Φορντ Κόπολα "Ο Νονός", ο Μάρλον Μπράντο με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή που αποπνέει ηρεμία και σιγουριά, εξυμνεί την οικογένεια και την ικανότητά της να εξελίσσεται παραμένοντας ενωμένη και σταθερή, αναδεικνύοντας από τα σπλάχνα της τον ικανότερο διάδοχο για την κορυφή της ιεραρχίας της. Πάντως η οικογένεια του Δον Κορλεόνε δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια... Μαλντίνι. Μια οικογένεια που δυναστεύει όχι μόνο τη Μίλαν, αλλά και το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Στις 22 Μαΐου του 1963 στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου ο Τσέζαρε Μαλντίνι έγινε ο πρώτος ιταλός ποδοσφαιριστής που σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, όταν ως αρχηγός της Μίλαν είχε γευτεί την υπέρτατη συλλογική επιτυχία. Περίπου 40 χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2003 στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ ο γιος του, ο Πάολο Μαλντίνι επανέλαβε την ίδια κίνηση με τον πατέρα του: ως αρχηγός της Μίλαν ύψωσε στον αγγλικό ουρανό το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το οποίο έχει μετονομαστεί από το 1993 σε Τσάμπιονς Λιγκ. Σειρά παίρνει ο 9χρονος Κριστιάν Μαλντίνι. Ο εγγονός του Τσέζαρε και γιος του Πάολο, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μίλαν, την ομάδα που είναι συνδεδεμένη η οικογένειά του για περισσότερο από μισό αιώνα, μιας και ο παππούς Τσέζαρε είχε υπογράψει στη Μίλαν το 1954...

Το μεσημέρι του Σαββάτου (22/10) ο Κριστιάν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν, στο κλασικό ντέρμπι με την Ιντερ! Στο γήπεδο της οδού Τσιλέα του Μιλάνο, η μικρή ομάδα της Μίλαν τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη της Ιντερ σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε τρία 15λεπτο και έληξε με ήττα των Ροσονέρι (2-0). Από μικρός στα βάσανα!

Η μοίρα του Κριστιάν Μαλντίνι είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο τα στοιχεία του πατέρα του και του παππού του που διαμόρφωσαν το «ποδοσφαιρικό» DNA του Κριστιάν, αλλά βοήθησε και η μητέρα του Αντριάνα Φόσα. Η εκρηκτική ιταλίδα, με... ινδιάνικο αίμα καθώς προέρχεται από τη Βενεζουέλα, έχει παντρευτεί τον Πάολο το 1994 και έφερε στον κόσμο τον μικρό Κριστιάν τον Ιούνιο του 1996, την εποχή που ο αρχηγός της Μίλαν έλειπε για δουλειές, καθώς διεκδικούσε με την εθνική Ιταλίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξαγόταν εκείνη την εποχή στην Αγγλία.

Ο μικρός Κριστιάν, όπως και ο πατέρας του, γεννήθηκε έχοντας μια μπάλα στο προσκεφάλι του. Αυτήν έμαθε να την κλωτσάει προτού ακόμη περπατήσει. Ετσι αντί να παίζει με τα καινούρια ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν κατακλύσει την αγορά, σε ηλικία εννέα ετών ο Κριστιάν φόρεσε τη φανέλα που έφερνε τόσα χρόνια σπίτι και ο πατέρας του. Οχι ακριβώς την ίδια, μιας και ο Πάολο Μαλντίνι φοράει αυτή με το Νο3 στην πλάτη, ενώ ο γιος του ξεκίνησε φορώντας τη φανέλα με το Νο10. Τεχνικός της μικρότερης ομάδας της Μίλαν, είναι ο άλλοτε συμπαίκτης του Πάολο, ο Ατζελο Κολόμπο. Οπως και οι περισσότεροι, έτσι και εκείνος θεωρεί ότι ο Κριστιάν δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από την οικογενειακή παράδοση και τον έχει τοποθετήσει ως υποψήφιο αμυντικό. Οπως παραδέχεται και ο πατέρας του Κριστιάν "και εγώ όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο ήμουν επιθετικός" ...

Ο Πάολο Μαλντίνι δεν είχε ούτε και έχει κανένα πρόβλημα να ασχοληθούν οι γιοι του με το ποδόσφαιρο. "Θα ήμουν τρελός αν δεν ήθελα. Εχω ζήσει 20 καταπληκτικά χρόνια και θα ήθελα και τα παιδιά μου να νιώσουν ανάλογες στιγμές. Αλλωστε ξέρω καλά τα κατατόπια" θα προσθέσει ο 37χρονος αμυντικός θυμίζοντας ότι όταν ξεκίνησε εκείνος να παίζει ποδόσφαιρο έπρεπε να πείσει τους πάντες ότι δεν είναι το επίθετό του που του δίνει μια θέση στη Μίλαν, αλλά η αξία του.

"Οταν ανέλαβε ο πατέρας μου την εθνική ελπίδων και με κάλεσε, όλοι του επιτέθηκαν. Εγώ έχω γεννηθεί το 1968 και για να αποδείξω την αξία μου έπαιζα αντίπαλος με παιδιά που είχαν γεννηθεί πέντε χρόνια νωρίτερα! Μιλάε για κανονικές τρέλες. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Αλλωστε μην ξεχνάτε ότι από μικρός ονειρευόμουν να πάρω μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και να κάνω ταξίδια, αλλά μετά από 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν πρόλαβα να βγάλω δίπλωμα...."

Οπως και ο Πάολο είχε τη σφραγίδα "γιος του Τσέζαρε" που του άνοιγε πόρτες, έτσι και ο Κριστιάν θα κουβαλάει εφ' όρου ζωής τη σφραγίδα "γιος του Πάολο". Αυτό φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς η τελετή της υπογραφής του πρώτου συμβολαίου του με τη Μίλαν έγινε στην αίθουσα τροπαίων των Ροσονέρι, στη Βία Τουράτι, παρουσία της μητέρας του Αντριάνα, του παππού του Τζέζαρε, της γιαγιάς του Ντιανόρα Μπλάνκο και του ισχυρού άντρα της ιταλικής ομάδας Αντριάνο Γκαλιάνι!

Μετά τον Κριστιάν Μαλντίνι ακολουθεί και ο μικρός Ντάνιελ, ο οποίος δείχνει ότι θέλει να αφήσει τη σκληρή αμυντική δουλειά για τον αδερφό του και να γίνει επιθετικός, επεκτείνοντας την οικογενειακή επιχείρηση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK