ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: “Είμαστε καλά προετοιμασμένοι”

Αισιόδοξος για θετική έκβαση του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: “Είμαστε καλά προετοιμασμένοι”
Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο δύσκολο ματς της Κυριακής, μίλησε για την ετοιμότητα των Πελετιέρι και Τζιμπούρ και συζήτησε για το περίφημο πλέον θέμα του συστήματος:




“Κανένα σύστημα από μόνο του δεν σε κάνει να αλλάζεις περισσότερες πάσες και να παίζεις καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το σύστημα να φαίνεται καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό θα γίνεται αν βελτιωνόμαστε σε θέματα τακτικής. Είναι φυσικά δύσκολο, γιατί η ΑΕΚ έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέους παίκτες και εκτός από τις μεταγραφές, υπάρχουν παίκτες που βρίσκουν νέους ρόλους, όπως για παράδειγμα ο Αλεξόπουλος, που επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια, ο Χετεμάι και ο Πλιάτσικας που καλούνται να παίξουν σε νέες θέσεις. Σίγουρα υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία φέτος και δημιουργείται μια ομάδα από την αρχή. Βελτιωνόμαστε συνέχεια, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που εγώ επιθυμώ. Για παράδειγμα, η Τσέλσι παίζει με 4-3-3 και με ένα παίκτη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ διαθέτει πέντε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση. Από αυτούς παίζει μόνο ένας και ο άλλος κάθεται στον πάγκο. Οι υπόλοιποι τρεις μένουν εκτός αποστολής. Εκεί είναι η δουλειά του προπονητή, να διαχειρίζεται την ψυχολογία των παικτών και να χρησιμοποιεί αυτόν που του κάνει, την κάθε στιγμή. Μια καλή ομάδα χρειάζεται να έχει βάθος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ενωσης για να προσθέσει αναφορικά με το ματς της Τούμπας:

“Ξεκινήσαμε με μια νίκη που μας βοήθησε ψυχολογικά και στο να έχουμε διάθεση να δουλέψουμε κατά τη διάρκεια της διακοπής. Κάναμε σκληρή και ποιοτική δουλειά αυτό το διάστημα και έμεινα ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτών. Τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ. Παρόλο που είναι νωρίς και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για καμία ομάδα, ο ΠΑΟΚ δείχνει καλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει εξαιρετικό προπονητή και είναι μία από τις δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και κάθε ματς είναι 3 βαθμοί. Μπορεί να κερδίζεις εκτός έδρας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος αυτό που θα μετρήσει θα είναι η τελική συγκομιδή”.

Ο Δώνης ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας Τζιμπούρ και Πελετιέρι και απάντησε: “Σύμφωνα με τις εξετάσεις και την προπόνηση, ο βαθμός ετοιμότητας τους δεν είναι μεγάλος, αλλά είναι ικανοποιητικός”.

Τέλος, σχετικά με την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον δικέφαλο του Βορρά, ο Ελληνας προπονητής τόνισε: “Λογικό είναι να έχει προβάδισμα η ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να προχωρήσω από το ένα ματς στο άλλο σε πολλές αλλαγές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK