Δώνης για Παναθηναϊκό: Τόσο κοντά, όσο και μακριά

Τι πραγματικά ισχύει για το όντως πολύ δυνατό πλέον φλερτ του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό. Η συνάντηση με τον Αλαφούζο, η μη αναφορά του (ακόμα) στο οικονομικό, οι συνομιλίες του με τον Νταμπίζα, η απόφαση του για επιστροφή στην Ελλάδα και οι προτάσεις που περιμένει από το εξωτερικό.

APOEL Nicosia coach Giorgos Donis clap his players during the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Donis AP IMAGES

Τις τελευταίες φορές έχουν πληκτρολογηθεί χιλιάδες λέξεις στα πληκτρολόγια των Ελλήνων δημοσιογράφων για τη σχέση του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό. Φλερτ υπάρχει, έντονο μάλιστα, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό θα καταλήξει σε γάμο άμεσα. Αναλυτικά το τι ισχύει.

1.Είναι σαφές ότι ο Γιώργος Δώνης έχει μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο για την πιθανότητα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού που είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Και δεν έχει μιλήσει μόνο μία φορά.

2. Στις έως τώρα συζητήσεις του με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει μπει στο οικονομικό θέμα. Αναλύθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη σεζόν, το μπάτζετ (σε περίπτωση ντιλ αλλά και σε περίπτωση μη ντιλ) και τον τρόπο που πρέπει να πορευτεί η ομάδα ανάλογα με τις εξελίξεις.

3. Μέχρι τώρα ο Δώνης δεν έχει προγραμματίσει ραντεβού με τον Νίκο Νταμπίζα. Εχουν βέβαια ανταλλάξει απόψεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού αλλά και για πιθανή συνεργασία τους χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες. Η φιλοσοφία τους ταυτίζεται σε πολλά επίπεδα.

4. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δεν έχει αποφασίσει τελεσίδικα για το αν θα πρέπει να επιστρέψει για δουλειά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από το 2012 ο Δώνης δούλεψε στο εξωτερικό (Κύπρο και Κόλπο) και εξακολουθεί να θεωρεί το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον νοσηρό και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο.

5. Ο Δώνης περιμένει προτάσεις από το εξωτερικό. Συγκεκριμένες προτάσεις από συγκεκριμένες ομάδες με τις οποίες οι άνθρωποι που τον εκπροσωπούν έχουν κάνει τις σχετικές επαφές. Πρέπει να πούμε σ' αυτό το σημείο ότι ο Ελληνας προπονητής "κουβαλά" πάντα τα τελευταία χρόνια και το σταθερό του τιμ. Οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα από τον ίδιο αλλά όχι χωρίς τη γνώμη των ανθρώπων που πορεύονται μαζί του από το 2002 και έπειτα. Προς το παρόν η πλευρά του Ελληνα προπονητή συνιστά... υπομονή καθώς δεν βιάζεται να καταλήξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK