Δώρο στον κόσμο...

Δώρο στον κόσμο...

Μέσα στο Αλκαζάρ και μπροστά σε περισσότερους από 10.000 φίλους της, η Λάρισα σημείωσε την πρώτη νίκη στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Το 2-0 επί της Καλλιθέας χάρη στα τέρματα των Διγκόζη και Αλωνεύτη ήταν το αποτέλεσμα ενός πολύ καλού πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, όμως, η Καλλιθέα ήταν αυτή που ξεχώρισε, χωρίς κάποιο αντίκρισμα.

Δύο εκατέρωθεν ευκαιρίες ακολούθησαν το εναρκτήριο λάκτισμα του διαιτητή Βασσάρα, οι οποίες έδωσαν ένα καλό πρόγευμα στους φιλάθλους. Ο Λαζανάς βρέθηκε τετ-α-τετ στο πρώτο λεπτό απέναντι στον Κοτσόλη, αλλά με το πλασέ του σημάδεψε τον… τερματοφύλακα της Λάρισας. Στην επόμενη επίθεση, ο Αλωνεύτης βρέθηκε στα αριστερά, σέντραρε και ο Καλαντζής δεν μπόρεσε εξ επαφής να σημειώσει το γκολ.

Αγγελος Διγκόζης: " Ηταν μία δύσκολη νίκη. Παίξαμε στο γήπεδό μας μετά από εννέα χρόνια και σταθήκαμε καλά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο επαναπαυτήκαμε λόγω άγχους και του σκορ ασφαλείας που είχαμε και δώσαμε χώρο στην Καλλιθέα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και μας περιμένει μία δύσκολη συνέχεια, όπου θα προσπαθήσουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται".

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η είσοδος της Λάρισας στον αγωνιστικό χώρο συνοδεύτηκε από την αφόρητη πίεση στα 3/4 του γηπέδου, μέσο με το οποίο ο Γιώργος Δώνης θέλησε να αποσυντονίσει τους αντιπάλους. Από την άλλη, η αμυντική διάθεση της Καλλιθέας ήταν εμφανής, με τον Λαζανά να τρέχει στην επίθεση κυνηγώντας μπαλιές, χωρίς βοήθεια.

Με τη μπάλα να "μοιράζεται" στα άκρα, η Λάρισα δεν κατάφερνε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι σέντρες δεν είχαν αποτέλεσμα, με τους Κουλακιώτη, Αγγελόπουλο να διώχνουν εύκολα. Εν τούτοις, η ανωτερότητα της Λάρισας, που πολλές φορές εκφράζονταν από ενέργειες του Σέρμπαν, ήταν φανερή και μετουσιώθηκε σε γκολ στα μέσα του ημιχρόνου.

Ο Διγκόζης είδε τη μπάλα να του "στρώνεται" στο 26ο λεπτό και ενώ ο ίδιος βρισκόταν έξω από την περιοχή. Το σουτ που έπιασε κόντραρε στον Αγγελόπουλο και τελικώς κατέληξε στα δίχτυα. Ένα τέταρτο αργότερα, ο δραστήριος Αλωνεύτης ήταν αυτός που χρίστηκε σκόρερ, όταν με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια στον Μπαρτζώκα. Ο Μλαντένοφ, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, προχώρησε σε αντικατάσταση του Ντραγκίσεβιτς με τον Κουτσοσπύρο, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Αλλαγή σκηνικού

Η επανάληψη θύμιζε την αρχή του αγώνα, αλλά με τους 22 ποδοσφαιριστές να έχουν αλλάξει… φανέλες. Η Λάρισα επαναπαύτηκε στο σκορ που είχε διαμορφωθεί, η Καλλιθέα ανασυντάχθηκε και προωθήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν οι φιλοξενούμενοι να κινούν τα "ηνία" του παιχνιδιού. Οι ευκαιρίες, όμως, όπως και στο πρώτο μέρος, περιορίζονταν σε μακρινά σουτ που δεν έβρισκαν στόχο. Οι επιθέσεις της Καλλιθέας δεν ήταν αποτελεσματικές και σύντομα ο ρυθμός έπεσε. Η Λάρισα βγήκε από την περιοχή της, κινήθηκε λίγο περισσότερο, ωστόσο η φιλοδοξία της για τη συνέχεια ήταν φανερά αμυντική.

*** Η ατυχία "χτύπησε" τον Γιώργο Δώνη πριν την έναρξη του αγώνα, αφού ο Θωμάς Κυπαρίσσης υπέστη διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και τελικώς τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Σλάτζαν Σπάσιτς.

*** Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν τη σέντρα του αγώνα στη μνήμη του άτυχου διαιτητή Θανάση Καλόπουλου, που έχασε τη ζωή του πρόσφατα.

*** Στις εξέδρες του Αλκαζάρ παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης και Νίκος Σαλευρής. Επίσης, στις εξέδρες του Αλκαζάρ έδωσε το «παρών» και η Λαρισαία χρυσή Ολυμπιονίκη, Φανή Χαλκιά.

Οι αλλαγές του Γιώργου Δώνη δεν άλλαξαν τίποτα στην διάταξη της Λάρισας. Από την άλλη, ο Μλαντένοφ είχε αποσύρει τον Τζωρμπατζάκη για να περάσει τον Τσιώλη στην ανάπαυλα, ενώ αργότερα άλλαξε τον Αγγελόπουλο με τον Πέτκοβιτς, καθιστώντας το σχήμα ακόμα πιο επιθετικό. Εις μάτην, όμως, αφού ο Γιάντσεφ και ο Μουτζίρι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και δεν πέρασαν τις πάσες που θα έπρεπε.

Το τελευταίο πεντάλεπτο άνηκε στην Καλλιθέα. Ο Πέτκοβιτς σέντραρε από τα αριστερά στο 89’, ο Λαζανάς σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Νταμπίζας, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουλακιώτης μέσα από την μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά, ο Κοτσόλης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Πασάς σούταρε αρκετάψηλά, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει. Αμέσως μετά, ο Κύρος Βασσάρας σφύριξε για τελευταία φορά στον αγώνα, που βρήκε τη Λάρισα με τέσσερις βαθμούς αήττητη μετά από δύο αγωνιστικές και την Καλλιθέα να μένει στην ισοπαλία με το Αιγάλεω.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Παλαιολόγος (67' Φέρστερ), Νταμπίζας, Σίμος, Διγκόζης, Κατσιαρός, Γκίκας, Αλωνεύτης (53' Βέλα Τζούνιορ), Σπάσιτς, Σέρμπαν, Καλαντζής (63' Παπακώστας)
Καλλιθέα: Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ, Τζωρμπατζάκης (46' Τσιώλης), Αγγελόπουλος (77' Πέτκοβιτς), Κουλακιώτης, Ντραγκίσεβιτς (42’ Κουτσοσπύρος), Μουτζίρι, Βενέτης, Γιάντσεφ, Πασάς, Λαζανάς

Σκόρερς: 26’ Διγκόζης, 41’ Αλωνεύτης
Κίτρινες: Σέρμπαν, Αλωνεύτης - Αγγελόπουλος, Γιάντσεφ
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)



News 24/7

24MEDIA NETWORK