Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της κρατικής επιχορήγησης

Ύστερα από πρόταση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, η οποία κατατέθηκε μέσω τροπολογίας και ψηφίστηκε από τη Βουλή, δόθηκε λύση στο πρόβλημα της εκταμίευσης και διάθεσης της κρατικής επιχορήγησης στα ποδοσφαιρικά σωματεία για το 2014.

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της κρατικής επιχορήγησης
INTIME SPORTS

Ο κ. Ανδριανός κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή μέσω της οποίας τα ποδοσφαιρικά σωματεία μπορούν να λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση μέσω των ΕΠΣ κι όχι μέσω των Ομοσπονδιών, σε περίπτωση που η αθλητική ομοσπονδία δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Η σχετική τροπολογία τονίσει τα εξής: "Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού".

Πλέον, το μόνο που απομένει για να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης και διάθεσης των χρημάρων είναι να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το ποσό προς τις ΕΠΣ ανέρχεται σε 1.434.100 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ είναι 160.500 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK