Δύο χρόνια απόρθητο το... ευρωπαϊκό "Καραϊσκάκη"

Κάτι ήξεραν οι φίλοι του Ολυμπιακού αναρτώντας στο ματς με την Μπενφίκα το πανό, "Εδώ είναι το κάστρο σου". Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" παραμένει απόρθητο στα ευρωπαϊκά κύπελλα τα τελευταία δύο χρόνια (και λίγες ημέρες) με τον Ολυμπιακό να μετρά εννέα διαδοχικούς αγώνες αήττητος.

Δύο χρόνια απόρθητο το... ευρωπαϊκό "Καραϊσκάκη"
Η αρχή του σερί χρονολογείται στις 5 Δεκεμβρίου 2006. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σαχτάρ στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του Δ’ ομίλου του Champions League. Μοναδικός στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η νίκη που θα τους έδινε την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Κύπελλο UEFA. Το τελικό, 1-1 έστειλε τους Ουκρανούς στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και τον Ολυμπιακό στην τέταρτη και τελευταία θέση του γκρουπ.

Την επόμενη σεζόν (2007-08) ο Ολυμπιακός, με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του, φιλοξενεί τη Λάτσιο (18 Σεπτεμβρίου) στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα της πρώτης αγωνιστικής τους πρώτου ομίλου. Οι Ιταλοί φεύγουν από το Γ. Καραϊσκάκης με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Στις 6 Νοεμβρίου έρχεται στο Φάληρο η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και πάλι να πάρει τους τρεις βαθμούς παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία στη «βασίλισσα της Ευρώπης».

Ο πρώτος μεγάλος εντός έδρας θρίαμβος της τελευταίας διετίας συνέβη στις 11 Δεκεμβρίου 2007. Ο Ολυμπιακός παίζει έναν «τελικό» με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης καθώς όποια εκ των δύο ομάδων έπαιρνε τους τρεις βαθμούς, θα συνόδευε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16» του Champions League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους επικρατώντας με 3-0 και η πρόκριση είναι γεγονός.

Το αήττητο σερί του Ολυμπιακού

05/12/06 (C.L.) ΟΣΦΠ - Σαχτάρ 1-1
18/09/07 (C.L.) ΟΣΦΠ - Λάτσιο 1-1
06/11/07 (C.L.) ΟΣΦΠ - Ρεάλ Μ. 0-0
11/12/07 (C.L.) ΟΣΦΠ - Βέρντερ Β. 3-0
19/02/08 (C.L.) ΟΣΦΠ - Τσέλσι 0-0
27/08/08 (Πρ. C.L.) ΟΣΦΠ - Ανόρθωση 1-0
02/10/08 (Κυπ. UEFA) ΟΣΦΠ - Νόρτζελαντ 5-0
27/11/08 (Κυπ. UEFA) ΟΣΦΠ - Μπενφίκα 5-1
18/12/08 (Κυπ. UEFA) ΟΣΦΠ - Χέρτα Β. 4-0







Απολογισμός: 5 νίκες, 4 ισοπαλίες
Τέρματα: 20-3

** Η τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα που έφυγε νικήτρια από το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι η Ρόμα (0-1) στις 18 Οκτωβρίου 2006.

Η κληρωτίδα της UEFA στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ αγώνων φέρνει στο δρόμο του Ολυμπιακού την Τσέλσι. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο «Καραϊσκάκη» και οι «ερυθρόλευκοι» παραχωρούν ισοπαλία δίχως τέρματα. Ένα αποτέλεσμα που άφηνε ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στο Στάμφορντ Μπριτζ αλλά η Τσέλσι επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί.

Μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός κλήθηκε στην έναρξη της φετινής περιόδου να δώσει προκριματικό αγώνα για να περάσει στους ομίλους του Champions League. Αντίπαλός του στον γ’ προκριματικό η Ανόρθωση. Μετά το πατατράκ της ήττας με 3-0 στην Κύπρο ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της 27ης Αυγούστου 2008. Η νίκη επιτυγχάνεται αλλά το 1-0 δεν αρκεί.

Ετσι, ο Ολυμπιακός, έχοντας αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Κύπελλο UEFA. Η κλήρωση του Α’ γύρου τον φέρνει αντιμέτωπο με την Νόρτζελαντ από τη Δανία. Εχοντας νικήσει 2-0 εκτός έδρας η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πιστοποιεί την εμφανέστατη ανωτερότητά της έναντι των Δανών συντρίβοντάς τους με 5-0 στον επαναληπτικό.

Ο Ολυμπιακός κληρώνεται στον Β’ όμιλο. Μετά την ήττα στην Τουρκία από τη Γαλατασαράι με 1-0, ο εντός έδρας αγώνας με τη Μπενφίκα στις 27 Νοεμβρίου αποκτά χαρακτήρα «ο θάνατός σου η ζωή μου». Η ελληνική ομάδα είναι και πάλι συνεπής στην υποχρέωσή της και προσφέρει στους φιλάθλους της ένα ανεπανάληπτο σόου: 4-1 στο ημίχρονο και 5-1 τελικό σκορ που φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.

Ακολούθησε η ήττα από τη Μέταλιστ στην Ουκρανία και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, την πρόκληση ενός «τελικού» με αντίπαλο γερμανική ομάδα. Τη θέση της Βέρντερ Βρέμης πήρε η Χέρτα Βερολίνου η οποία έζησε τον ίδιο και χειρότερο εφιάλτη. Το τελικό 4-0 που διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο του Ολυμπιακού για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA.

Το αν ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το αήττητο εντός έδρας σερί του θα το μάθουμε στις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα του επόμενου γύρου στον οποίο ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος (ως τρίτος των ομίλων).

News 24/7

24MEDIA NETWORK