Δύο ομάδες, ένας πόθος

Η ώρα για το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς έφθασε. ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυριακή και αναζητούν για διαφορετικούς λόγους τη νίκη. Οι γηπεδούχοι για να μη μείνουν μακριά από το όνειρο του τίτλου και οι φιλοξενούμενοι για να γίνουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του.

Δύο ομάδες, ένας πόθος
Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ λόγω της ήττας από τη Ζενίτ προξένησε αρνητικά αισθήματα στην ομάδα και τους φίλους της ΑΕΚ. Το "εισιτήριο"χάθηκε μόλις τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ και ο… άκομψος τρόπος άφησε με πικρή γεύση τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, από το βράδυ της Πέμπτης, η καθολική διαπίστωση είναι ότι το ευρωπαϊκό παιχνίδι πρέπει να ξεχαστεί, ώστε να γίνει σωστά η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οπερ και εγένετο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να "ντοπάρει" τους παίκτες του την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν για τα λάθη του αγώνα της Πέμπτης και τα όσα πρέπει να γίνουν στο ντέρμπι. Η νίκη κρίνεται επιτακτική, αφού από τη μία θα αποκομίσει βαθμούς η ομάδα και θα δημιουργήσει ένα άτυπο σερί δύο νικών, ενώ παράλληλα θα στερηθεί βαθμούς ο πρωτοπόρος και άμεσος αντίπαλος για τον τίτλο Ολυμπιακός.

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι την Κυριακή 2/10, δύο συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου θα ξεκινήσουν από το σταθμό «Νερατζιώτισα» για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Στις 10.15 θα αναχωρήσει ο πρώτος συρμός με δρομολόγιο Νερατζιώτισα – Ελ. Βενιζέλος και στις 10.30 ο δεύτερος, με δρομολόγιο Νερατζιώτισα – Σταθμός Λαρίσης.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τη διοίκηση και το προσωπικό του προαστιακού σιδηρόδρομου για την ανταπόκριση στο αίτημα της ΠΑΕ και την εξυπηρέτηση - με την παροχή δυο συρμών - των φιλάθλων της ομάδας".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάντος δεν υπολογίζει στον Τσάνκο, ο οποίος υπέστη θλάση στον δεξί δικέφαλο, ενώ ο Σαπάνης θα έχει αποθεραπευτεί πλήρως τη Δευτέρα. Ο Χιώτης επιστρέφει στην αποστολή και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, ενώ οι Μόρας, Τζιωρτζιόπουλος, Κονέ συνεχίζουν την αποθεραπεία τους.

Ο Σάντος δεν έδειξε τις προθέσεις του για την εντεκάδα στην προπόνηση του Σαββάτου. Πάντως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πορτογάλος θα προχωρήσει σε δύο αλλαγές στην εντεκάδα με την συμμετοχή των Γεωργέα, Λάκη να θεωρείται πιθανή. Ακόμα πιο βέβαιος, όμως, για να φορέσει φανέλα βασικού είναι ο Ζούλιο Σέζαρ.

Το κλίμα στην Ενωση είναι πολύ καλό, παρά τον αποκλεισμό από τη Ζενίτ. Οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν στη νίκη και έχουν καταλάβει ότι το ματς είναι οριακό. Περιθώρια για ήττα δεν υπάρχουν καθώς σε μία τέτοια περίπτωση το όνειρο του τίτλου θα απομακρυνθεί.

Οσον αφορά την κίνηση των εισιτηρίων, πάει λίγο καλύτερα. Στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, οι οπαδοί της ομάδας θα σπεύσουν στο γήπεδο για να συμπαρασταθούν στους ποδοσφαριστές.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Χιώτης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Ιβιτς, Κατσουράνης, Κόντης, Κρασσάς, Κυριακίδης, Λάκης, Λυμπερόπουλος, Μάλμπασα, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας, Σοάρες, Ζούλιο Σέζαρ, Βενγλίσνκι


Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί παρελθόν στις σκέψεις των παικτών του Ολυμπιακού, αφού προέχει η διατήρηση των κεκτημένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τέσσερις αγωνιστικές, χωρίς, μάλιστα, να δεχθεί γκολ, και κατά συνέπεια, το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου απέναντι στην ΑΕΚ χαρακτηρίζεται ως πρόκληση για το κατά πόσο μπορεί να μην "σπάσει" το σερί.

Οι παίκτες του συλλόγου γνωρίζουν ότι το παιχνίδι αυτό θα είναι από τα πιο δύσκολα των εγχώριων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα η βελτίωση των εμφανίσεών τους σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές να είναι επιτακτική. Ο Νορβηγός τεχνικός θα στηριχθεί και πάλι στην δυνατή άμυνα και την έξυπνη μεθοδολογία στην επίθεση, ώστε να προχωρήσει στη δεύτερη φετινή νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο, μετά από αυτήν επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα.

Αναφορικά με τον αγωνιστικό τομέα, ο Σόλιντ περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Μαδρίτης και αντικαταστάθηκε, αλλάέμεινε εκτός αποστολής.Η αποθεραπεία των Πατσατζόγλου,Κουλουχέρηκαι Βενετίδη συνεχίζεται. Από εκεί και πέρα, οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου εκτός έδρας αγώνα δεν διαφέρουν και πολύ με αυτές του "Μπερναμπέου" κι έτσι ο Σόλιντ προσανατολίζεται σε σύστημα και ενδεκάδα ανάλογη του δευτέρου ημιχρόνου.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανατολάκης, Γιάννου, Νικοπολίδης, Κωνσταντίνου, Πάντος, Ριβάλντο, Τουρέ, Καφές, Μπουλούτ, Στολτίδης, Βάλλας, Κωστούλας, Τζόρτζεβιτς, Οκκάς, Γεωργάτος, Ντάνι, Μπαμπανγκίντα, Καψής, Μάριτς, Ταραλίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK