Έχασε μετά από 14 χρόνια, το όνειρο τίτλου σβήνει και πλέον είναι χορός για δύο στην Premier League, αλλά το σκοτάδι αδικεί

Η Λίβερπουλ έκρυβε άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη στους φίλους της ομάδας και πλέον η ζημιά έγινε, η φετινή αποτίμηση της σεζόν.

Έχασε μετά από 14 χρόνια, το όνειρο τίτλου σβήνει και πλέον είναι χορός για δύο στην Premier League, αλλά το σκοτάδι αδικεί
(AP Photo/Jon Super), (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) (AP)

Η Έβερτον εντός έδρας είχε να νικήσει την Λίβερπουλ από το μακρινό πλέον 2010 και όμως αυτό το τεράστιο σερί έσπασε στην χειρότερη φαινομενικά στιγμή. Η εμφάνιση των "Κόκκινων" εξέπληξε και τον ίδιο τον Κλοπ, όμως όλα αυτά έχουν πια λίγη σημασία.

Ο τίτλος απομακρύνθηκε σημαντικά και το αντίο του Κλοπ μετά την πολυετή παρουσία και προσφορά του στην ομάδα δείχνει πως θα λήξει άδοξα. Η ομάδα συνολικά ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων και γίνεται φανερό πως η πληγή που είχε ανοίξει με τον αποκλεισμό από την Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο ποτέ δεν ιάθηκε.

Η ομάδα πίστεψε στο quadruple, όμως οι δυνάμεις τις έδειξαν το αντίθετο. Τραυματισμοί, έλλειψη φόρμας και συγκέντρωσης καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Όσοι κατάφερναν να μείνουν ανεπηρέαστοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν τέλει ξέμειναν από καύσιμο και εύλογα ο τίτλος αυτής της τρομερά ανταγωνιστικής Premier League δεν θα ήταν λογικό να καταλήξει στο Άνφιλντ. Όταν τα σημάδια έκαναν την εμφάνισή τους, ήταν πλέον αργά. Ο Κλοπ δεν είχε κάποια λύση και πλέον όλοι οι στόχοι φαίνεται πως έχουν χαθεί.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς η σεζόν εν γένει δεν είναι αποτυχημένη. Η Λίβερπουλ είχε παραμείνει λίγες στροφές πριν από το τέλος μέσα στο κόλπο της διεκδίκηση του τίτλου. Η περσυνή χρονιά έληξε με την ομάδα από το Μέρσεϊναϊντ να τερματίζει στην 5η θέση έχοντας συνολικά μία πολύ μέτρια σεζόν. Φέτος η εικόνα άλλαξε άρδην. Η σημαντική ανανέωση, η περισσότερη ένταση και το βάθος των "Κόκκινων" βελτίωσε κατά πολύ την απόδοση και για αυτό γεννήθηκαν υψηλές προσδοκίες.

Η αλήθεια είναι πως η Λίβερπουλ δεν χάνει δικό της πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός είναι δυνατός, προέκυψαν προβλήματα και ατυχίες, ενώ οι προσδοκίες δεν είχαν ταβάνι. Τα συναισθήματα για την αποχώρηση του Κλοπ δημιούργησαν επιπλέον πίεση και ο λόγος που έχει επέλθει στεναχώρια είναι διότι ο σύλλογος μπόρεσε να χτυπήσει όλους τους στόχους για όσο άντεχε και σε αρκετούς έφθασε αρκετά κοντά

Η ομάδα μπορεί να γλίστρησε όμως αυτό δεν πρέπει να τις προξενεί ντροπή και στεναχώρια. Προσπάθησε, πολέμησε και φαίνεται πως στο τέλος θα νικηθεί από άξιους αντιπάλους οι οποίοι θα κληθούν να αντέξουν την πίεση μέχρι τον τερματισμό. Ο Κλοπ και η αγαπημένη του ομάδα πλέον έχουν μία αποστολή. Οφείλουν να είναι Λίβερπουλ στους εναπομείναντες αγώνες. Να ζήσουν τις τελευταίες κοινές στιγμές όπως πρέπει μετά από όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ράνγκνικ το παραδέχθηκε, μίλησε με Μπάγερν και εκείνος το μαρτύρησε στην αυστριακή ομοσπονδία

Αυτά τα χρήματα προσέφερε η Λίβερπουλ για τον Σλοτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK