Έχει άλλον έναν στόπερ στα πόδια του ο Μπέντο!

Δεν είναι μόνο οι Βιάνα, Μποτία και Ρέτσος που μπορούν να καλύψουν τα κενά στο κέντρο της άμυνας μέσα στον Ιανουάριο. Δεν είναι ούτε και ο Μιλιβόγεβιτς που μπορεί και εκείνος να δώσει λύσεις. Υπάρχει κι άλλος ένας που αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί τον επόμενο μήνα σε ρόλο στόπερ!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΣΠΑΡΤΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
olympiacos panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Πολλή κουβέντα έχει γίνει για το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Όχι άδικα... Βέβαια, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Πάουλο Μπέντο που ανεβάζει τόσο πολύ τις γραμμές με αποτέλεσμα και η άμυνα να παίζει στα όρια της... σέντρας! Οι Ντα Κόστα και Μποτία, αλλά και ο Βιάνα έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν στον επιθυμητό βαθμό το “ψηλά όλες οι γραμμές” που έχει καθιερώσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Το πρόβλημα ενόψει Ιανουαρίου είναι ότι ο Πάουλο Μπέντο από εκεί που είχε πέντε στόπερ στη διάθεσή του, τώρα είναι αναγκασμένος να πορευτεί με τρεις. Οπότε, είτε θα πρέπει να αποκτηθεί άλλος ένας, είτε θα πρέπει να γίνουν αλχημείες...

Προς το παρόν η διάθεση από πλευράς Ολυμπιακού είναι να ψαχτούν για κάποιον αμυντικό. Έστω και για έναν στόπερ που μπορεί να έχει πολύ καιρό να αγωνιστεί (π.χ. τύπου Αβραάμ Παπαδόπουλος), ίσα-ίσα για να καλύψει οποιαδήποτε “τρύπα” εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου που θα είναι ο Ντα Κόστα στα γήπεδα της Γκαμπόν. Και λέμε “έστω”, γιατί πολύ απλά τον Γενάρη δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη γκάμα αμυντικών και δυστυχώς για όλες τις ομάδες, ο καλός αμυντικός κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Δεν βρίσκεις τόσο εύκολα ευκαιρίες τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο...

Αυτό που ισχύει στην παρούσα φάση είναι ότι στο ξεκίνημα του Ιανουαρίου όταν οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν τα ματς με Αστέρα Τρίπολης (4/1) και Ξάνθη (8/1), δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια προσθήκη στο ρόστερ. Δεν ακούγεται και στην πιάτσα δηλαδή, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι περί κινητοποίησης του Ολυμπιακού για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Ο Μπέντο από την πλευρά του σαν να βγάζει μία εικόνα “ναι μεν, αλλά”. Δηλαδή, ότι είναι θετικός στο να αποκτηθεί στόπερ, αλλά ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Ένα τέτοιο κλίμα βγάζει ο Πορτογάλος. Αναμένεται τις προσεχείς μέρες μία συνάντηση ανάμεσα σε Βρέντζο και Μπέντο για να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος και εκεί θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ, ΤΟΤΕ...

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω. Για παράδειγμα μπορεί να προκύψει κάποιος τραυματισμών εκ των Μποτία, Βιάνα και Ρέτσου. Ή μπορεί π.χ. ο Μποτία που έχει τώρα πέντε κάρτες, να δεχτεί μέσα στον Γενάρη άλλες δύο, να συμπληρώσει τις επτά και μετά να πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε δύο αγωνιστικές!

Όπως και να 'χει, είναι λίγο επίφοβη η κατάσταση για το κέντρο της άμυνας, γιατί οι επιλογές έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά και ο Ρομαό θα απουσιάζει στο Κόπα Άφρικα. Αναγκαστικά λοιπόν θα κοιτάξει τη “φαρέτρα” του ο Μπέντο και θα ψαχτεί για αλχημείες. Πώς έκανε δηλαδή με τον Ρέτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Ντε Λα Μπέγια; Σχεδόν ο α' γύρος κάπως έτσι βγήκε.

Μπορεί λοιπόν σε ορισμένα ματς να δούμε τον Μιλιβόγεβιτς σε ρόλο στόπερ. Αλλά όχι μόνο αυτόν. Υπάρχει κι άλλος ένας ποδοσφαιριστής που έχει δοκιμαστεί το καλοκαίρι ως κεντρικός αμυντικός από τον Βίκτορ και η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει ορισμένες φορές το συγκεκριμένο σενάριο και από το μυαλό του Πάουλο Μπέντο.

Ποιος είναι αυτός; Ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια! Ο Καταλανός αμυντικός που θα παίξει την Πέμπτη (28/12) στο φιλικό της Καταλωνίας με την Τυνησία, είχε παίξει σε κάποια διπλάκα ως στόπερ επί Βίκτορ. Ως έσχατη λύση λοιπόν υπάρχει και ο Ντε Λα Μπέγια.

Φυσικά δεν είναι ποδοσφαιριστής που εμπνέει εμπιστοσύνη. Εδώ υπάρχει μία αμφιβολία ακόμα και για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πόσο μάλλον να τον δούμε και στόπερ. Από την άλλη αν δεν αποκτηθεί στόπερ, ο Μπέντο είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει με κάθε τρόπο να βρει την καλύτερη δυνατή λύση.

Επαναλαμβάνουμε είναι ένα πολύ μακρινό σενάριο αυτό με τον Ντε Λα Μπέγια, αλλά ως δεδομένο υπάρχει. Θα πρέπει βεβαίως να έρθουν τα πάνω-κάτω για να τον δούμε σε αυτόν τον ρόλο. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν νιώθει άνετα σε αυτή τη θέση, αλλά αν παραστεί ανάγκη, θα μπει μέσα να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Να τονίσουμε ότι σε όλη του την καριέρα στην Ισπανία έπαιζε αριστερό μπακ. Μόνο πέρσι κάποιες στιγμές χρειάστηκε να παίξει στόπερ και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε και τόσο καλά. Τελευταία φορά ήταν την 1η Μαρτίου 2016. Είχε αγωνιστεί κεντρικός αμυντικός στο Βιθέντε Καλντερόν εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “ροχιμπλάνκος” είχαν επικρατήσει με 3-0 της Σοσιεδάδ και ο Ντε Λα Μπέγια ήταν ένας από τους “αδύναμους κρίκους” των Βάσκων σε εκείνο το παιχνίδι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK