Εδώ και 40 μέρες στα... κόκκινα ο Ντα Κόστα!

Άλλος στη θέση του μπορεί να δήλωνε τραυματίας, αλλά ο Μαροκινός στόπερ παρότι τελειώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, έχει βάλει το "εγώ" κάτω από την ομάδα και παίζει με... ενάμισι πόδι!

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
olympiakos panigiriki da costa sisoko EUROKINISSI SPORTS

Ίσως είναι και λίγο υπερβολικό ότι "παίζει με... ενάμισι πόδι". Είναι όμως αλήθεια ότι στον Μανουέλ Ντα Κόστα πολλά μπορεί να προσάψει ο οποιοσδήποτε. Από την τρέλα που κουβαλάει στο κεφάλι του εώς την ποιότητα που έχει ως στόπερ που δεν ενθουσιάζει τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Για ένα πράγμα ωστόσο δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Μαροκινό στόπερ: Για αδιαφορία. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, ο Ντα Κόστα που το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι, παίζει εδώ και 40 μέρες στα... κόκκινα.

Τι εννοούμε; Ο 31χρονος στόπερ είχε πάθει μία ζημιά στον δικέφαλο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Πάουλο Μπέντο να του ζητήσει να προωθηθεί, να παίξει σε ρόλο σέντερ φορ και να γλιτώσει τα πολλά τρεξίματα στην άμυνα.

Εκείνο το παιχνίδι έγινε στις 19 Φεβρουαρίου. Υπήρχαν φόβοι για θλάση και οι πληροφορίες από το Ρέντη έλεγαν ότι δύσκολα θα έμπαινε στο αεροπλάνο για την Άγκυρα. Τελικά, ο Μαροκινός δεν ταξίδεψε μόνο στην Τουρκία, αλλά έπαιξε και βασικός κόντρα στην Οσμάνλισπορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τρεις μέρες αργότερα (26 Φεβρουαρίου) έπαιξε και στην εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο, σφίγγοντας τα δόντια. Κάπου εκεί άρχισε πάλι να τον "τσιμπάει" ο δικέφαλος, αλλά εκείνος δεν... μάσησε.

Ο Ολυμπιακός πάει στις 2 Μαρτίου στο Περιστέρι για να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο. Ο βαθμός δυσκολίας υψηλός. Ο Ντα Κόστα στις προπονήσεις έδειχνε κάπως διστακτικός. Είχε πολλές συζητήσεις με τον Μπέντο σε εκείνο το τριήμερο προετοιμασίας για το ματς με τους Περιστεριώτες.

Ο Μαροκινός σαν να έβγαζε μία εικόνα ότι δεν θα ήταν στο 100% και φρόντισε να το "πει" με τον τρόπο του στον Μπέντο. Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος του ζήτησε (για την ακρίβεια, τον πίεσε) να παίξει, ο Ντα Κόστα έπαιξε βασικός και τελικά αποβλήθηκε στο 83ο λεπτό! Αυτομάτως έχανε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που ακολουθούσε τρεις μέρες μετά. Ευκαιρία όμως να "ξεκουράσει" και λίγο το πόδι του που τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετά...

Στο 1-1 με την Μπεσίκτας στις 9 Μαρτίου μπήκε στο παιχνίδι στο 70' και μετά με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα (2-0, 12/3) πήρε ξανά φανέλα βασικού και δεν την ξανάβγαλε. Κι όλα αυτά, παίζοντας χωρίς να έχει ξεπεράσει πλήρως τον μυικό τραυματισμό του.

Στο ενεργητικό του καταγράφεται άλλο ένα 90λεπτο με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και άλλο ένα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Εκεί παρέδωσε... πνεύμα. Σε επικοινωνία που είχε με την ομοσπονδία του Μαρόκο είπε ότι αισθάνεται καταπονημένος και βαρύ το κορμί του, ζητώντας ουσιαστικά να μην λάβει μέρος στα φιλικά που έδινε η Εθνική του ομάδα. Οι Μαροκινοί δεν του χάλασαν το χατίρι.

Ο Ντα Κόστα έμεινε στο Ρέντη για θεραπείες και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ο Λεμονής θα έσπευδε να τον προφυλάξει με τον Πλατανιά. Ο Αφρικανός όμως δεν χαμπαριάζει! Παρότι δεν είναι στο 100% έδειξε με πράξεις ότι θέλει να δώσει το "παρών" κόντρα στους Χανιώτες.

Στην τελευταία δοκιμή για παράδειγμα, ο Λεμονής τον έβαλε δίπλα στον Μποτία. Ήταν σαν να έλεγε ο 57χρονος τεχνικός ότι τον προορίζει για βασικό και με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες, το πιθανότερο είναι ο Ντα Κόστα να ξεκινήσει τελικά...

Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε ωστόσο είναι η επιθυμία του Μαροκινού να παίξει παρότι δεν είναι κάποιο ντέρμπι ή ευρωπαϊκό παιχνίδι το αυριανό ματς με τον Πλατανιά (1/4, 19.30). Οπότε, μόνο για αδιαφορία δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, με όλα τα στραβά και άσχημα που κουβαλάει κατά τη διάρκεια του 90λεπτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK