Έφαγε το χαστούκι στην Ευρώπη για να πάρει... πρωτάθλημα!

Οι οπαδοί της Νάπολι τα έβαψαν μαύρα μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του CL όμως υπάρχει ένα ματς πριν από 28 χρόνια που τους κάνει να... χαμογελούν!

Napoli's players leave the pitch at the end of a Champions League Group F soccer match between Feyenoord and Napoli at the Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 6, 2017. Feyenoord defeated Napoli 2-1. (AP Photo/Peter Dejong)
Napoli's players leave the pitch at the end of a Champions League Group F soccer match between Feyenoord and Napoli at the Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 6, 2017. Feyenoord defeated Napoli 2-1. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Νάπολι ήθελε νίκη της στην Ολλανδία επί της Φέγενορντ και ταυτόχρονα ήττα της Σαχτάρ από την Μάντσεστερ Σίτι στην Ουκρανία για να έπαιρνε το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση του Champions League, όμως τίποτα από τα δύο δεν συνέβη.

Η Σίτι βρέθηκε από νωρίς να χάνει 2-0 στο Ντόνετσκ (απλά μείωσε το σκορ στις καθυστερήσεις) και καπού εκεί η ομάδα του Σάρι τα... παράτησε (ηττήθηκε 2-1 στο φινάλε), με το 2018 να την βρίσκει να συνεχίζει στην Ευρώπη μέσω της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europa League.

Feyenoord's Jeremiah St. Juste, left, scores his side's 2nd goal during a Champions League Group F soccer match between Feyenoord and Napoli at the Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Peter Dejong)
Feyenoord's Jeremiah St. Juste, left, scores his side's 2nd goal during a Champions League Group F soccer match between Feyenoord and Napoli at the Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Για όσους πάντως (και ήταν πολλοί εκείνοι) οπαδούς της Νάπολι τα έβαψαν...μαύρα μετά τον αποκλεισμό, υπάρχει ένα γεγονός που τους κάνει να χαμογελούν, και αυτό είναι πως τις σεζόν 1986-87 και 1989-90 που έμεινε νωρίς εκτός Ευρώπης, στο φινάλε κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μάλιστα ο αγώνας της 6ης Δεκεμβρίου του 1989 (28 χρόνια ακριβώς πριν τον αγώνα με την Σαχτάρ) όπου ηττήθηκε με 5-1 από την Βέρντερ και έμεινε εκτός προημιτελικών του Κυπέλλου UEFA.

Έφαγε το χαστούκι στην Ευρώπη για να πάρει... πρωτάθλημα!

Τότε οι "παρτενοπέι" του Μαραντόνα έπαιρναν μέρος σε ένα εκπληκτικό μπρα ντε φερ με την Μίλαν για την κατάκτηση του σκουντέτο, με τους "ροσονερι" να φτάνουν εκείνη τη σεζόν μέχρι το τέλος του δρόμου στην Ευρώπη (πήραν το δεύτερο σερί Πρωταθλητριών με το 1-0 επί της Μπενφίκα στον τελικό) και την πιο "φρέσκια" Νάπολι να παίρνει το πρωτάθλημα...

Λέτε 28 χρόνια μετά να ξαναγραφτεί ιστορία με γαλάζια χρώματα και η Νάπολι να πανηγυρίσει το τρίτο σκουντέτο στην ιστορία της;

ΒΕΡΝΤΕΡ - ΝΑΠΟΛΙ 5-1 (6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1989)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΝΑΠΟΛΙ 2-1 (6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017)

News 24/7

24MEDIA NETWORK