Έφεση για την απαλλαγή της ΑΕΚ
Ξανά στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα βρεθεί η ΑΕΚ για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Αύγουστο και για την οποία είχε απαλλαγεί.
Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος Μπαξεβάνης άσκησε έφεση στην απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ανακοίνωση της ΑΕΚ τον Αύγουστο κατά της Ομοσπονδίας.
Στην αρχική τοποθέτησή τους, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν εκφράσει απορίες για την παραίτηση του τότε υπευθύνου ορισμού διαιτητών Super League, Γιάννη Τσαχειλίδη. Όταν η ΕΠΟ αντέδρασε με ανακοίνωση, ζητώντας από “όλους τους εμπλεκομένους να κοιτούν πρώτα στον καθρέφτη τους”, ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση της ΑΕΚ που έκανε λόγο για ” υπόδικους που την εκπροσωπούν (σ.σ. την ΕΠΟ) και που “αποφάσισαν να υπερβούν τα όρια του θράσους”.
Τον Νοέμβριο υπήρξε εισήγηση επιβολής προστίμου 20.000 ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Επιμελητήριο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, η οποία, όμως, έναν μήνα αργότερα, απάλλαξε τον σύλλογο.
“Οι μομφές δεν είναι αναληθείς”, αναφέρει μεταξύ άλλων το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας μεταξύ άλλων.
Παρ’ όλα αυτά, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου από την Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα.