Το σχέδιο της Μπαρτσελόνα που προκαλεί εφιάλτη στη Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα θα κυνηγήσει ξανά την απόκτηση του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2020, ένα σχέδιο που θα της αποφέρει τριπλό κέρδος. Τι σημαίνει η πιθανή επιστροφή του Βραζιλιάνου στο 'Camp Nou' για τους Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Εμπαπέ και Νεϊμάρ πανηγυρίζουν το γκολ που έβαλε την Παρί Σεν Ζερμέν μπροστά στο σκορ στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Ναντ, στο 'Parc des Princes' του Παρισιού (04/12/2019) - AP Photo/Michel Euler
Εμπαπέ και Νεϊμάρ πανηγυρίζουν το γκολ που έβαλε την Παρί Σεν Ζερμέν μπροστά στο σκορ στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Ναντ, στο 'Parc des Princes' του Παρισιού (04/12/2019) AP PHOTO/MICHEL EULER

Το καλοκαίρι του 2019 το σήριαλ της επιστροφής του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε δίχως happy end, με τον Βραζιλιάνο σταρ να παραμένει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό δεν σημαίνει πως η συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση έκλεισε οριστικά. Κάθε άλλο. Η Μπαρτσελόνα φέρεται αποφασισμένη να κυνηγήσει ξανά την απόκτηση του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2020 και μοιάζει δεδομένο πως ο ίδιος ο παίκτης εξακολουθεί να έχει την ίδια επιθυμία. Σε μια μεταγραφή που έχει διπλό στόχο: τον προφανή και αυτόν που αφορά άμεσα τον Κιλιάν Εμπαπέ και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Νεϊμάρ έχει απολογισμό 9 γκολ και 6 ασίστ σε 12 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο να αποφύγει τα προβλήματα τραυματισμών που του έχουν στερήσει την δυνατότητα να αγωνιστεί σε δέκα τουλάχιστον παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό το γεγονός πάντως δεν φαίνεται να επηρεάζει την απόφαση της διοίκησης των 'μπλαουγκράνα' για την επιχείρηση επιστροφής του Βραζιλιάνου στο 'Camp Nou' το καλοκαίρι του 2020. Μια απόφαση που εν πολλοίς στηρίζεται στην επιθυμία του Λιονέλ Μέσι να έχει συμπαίκτη ξανά τον Νεϊμάρ. Άλλωστε δεν είναι και εύκολο να αγνοεί κανείς τα 'θέλω' του Αργεντίνου σούπερ σταρ όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος στην καθημερινότητα της Μπαρτσελόνα...

Ο Μέσι πιστεύει πως με την επιστροφή του Νεϊμάρ αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες κατάκτησης ενός ακόμη Champions League. Και την ίδια στιγμή η διοίκηση της ομάδας γνωρίζει πως κρατώντας ευχαριστημένο τον 'Pulga', αυτομάτως αυξάνονται οι ελπίδες της για την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου συνεργασίας των δύο πλευρών.

Από στρατηγικής άποψης, η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2020 θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει τον Νεϊμάρ. Η προσέγγιση θα γίνει νωρίς, έτσι η Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορεί με μεγαλύτερη άνεση και να διαπραγματευτεί και να εντοπίσει τον παίκτη με τον οποίο θα κληθεί να αντικαταστήσει το κενό μιας πιθανής αποχώρησης του Βραζιλιάνου. Την ίδια στιγμή η συμφωνία του γαλλικού συλλόγου με τον Νεϊμάρ θα έχει ισχύ δύο ακόμη ετών και ο παίκτης θα διανύει ήδη το 28ο έτος της ηλικίας του. Δύο παράγοντες που δυνητικά αφαιρούν ένα μέρος από την διαπραγματευτική ισχύ της Παρί Σεν Ζερμέν.

ΚΑΙ ΝΕΪΜΑΡ ΚΑΙ 'ΣΤΟΠ' ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΕΜΠΑΠΕ

Το σενάριο που θέλει τον Νεϊμάρ να φοράει ξανά την μπλαουγκράνα φανέλα το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημάνει ένα διπλό κέρδος για την Μπαρτσελόνα. Είναι μια εξέλιξη που φέρνει στην ίδια σημαντική ενίσχυση του ρόστερ και παράλληλα δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η παραχώρηση του Νεϊμάρ θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην υπόθεση του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός είναι ένας ξεκάθαρος μεταγραφικός στόχος των 'μερένγκες' για την επόμενη σεζόν. Τα χρήματα που απαιτούνται για μια τέτοια μεταγραφή είναι πολλά, ωστόσο στην Μαδρίτη ξέρουν πως μοιάζει με απαραίτητη η προσθήκη ενός σούπερ σταρ και μάλιστα με την προοπτική να αποτελέσει έναν ηγέτη για πολλά χρόνια.

Άλλωστε το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται... αποσυμφόρηση στο ρόστερ και ειδικά όσον αφορά κάποια πολύ μεγάλα συμβόλαια. Πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να εξοικονομηθεί μπάτζετ μέσω της παραχώρησης που παικτών που είτε αμείβονται δυσανάλογα με την προσφορά τους, είτε μοιάζουν να έκλεισαν τον κύκλο τους στην 'βασίλισσα'. Και μοιραία για τον Ζινεντίν Ζιντάν η επόμενη μέρα στο στρατόπεδο των 'μερένγκες' περιλαμβάνει έναν ποδοσφαιριστή με τις ικανότητες του Κιλιάν Εμπαπέ.

Στην Βαρκελώνη ωστόσο κάνουν μια σκέψη που μοιάζει απόλυτα λογική: αν η Παρί Σεν Ζερμέν χάσει τον Νεϊμάρ το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναινέσει στην παραχώρηση ενός ακόμη σούπερ σταρ. Άρα αυτομάτως οι πιθανότητες μετακίνησης του Εμπαπέ από τον γαλλικό σύλλογο στην Ρεάλ Μαδρίτης, μειώνονται δραματικά. Εξέλιξη που θα αποτελέσει μια ακόμη 'νίκη' για την Μπαρτσελόνα.

Με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να βρίσκεται ακόμη στα μισά του δρόμου, οι 'μπλαουγκράνα' κάνουν ήδη τα βασικά τους σχέδια για την επόμενη. Γνωρίζοντας πως εφόσον καταφέρουν να εκτελέσουν επιτυχημένα το σχέδιο τους για την απόκτηση του Νεϊμάρ και την ταυτόχρονη παραμονή του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν, τότε αυτομάτως θα έχουν αποκτήσει προβάδισμα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης πριν καν ξεκινήσει η σεζόν 2020-2021...

Πόσες εκ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουβέντους θα αποκλειστούν στους 16 του Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK