Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Νικολαΐδης

Θρήνος στην ελληνική αθλητική δημοσιογραφία από την είδηση του θανάτου του Θόδωρου Νικολαΐδη. Ο εκδότης του "Φωτός" άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε ηλικία 92 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Νικολαΐδης

Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία είναι πιο φτωχή. Ο Θόδωρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε ηλικία 92 ετών.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925 και ήταν παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Στις 11 Απριλίου 1955, ο Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Παρά το γεγονός ότι το «Φως» ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, η εφημερίδα σταδιακά κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων. Στην εφημερίδα εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα παραμένει η πρώτη σε πώληση φύλλων αθλητική εφημερίδα.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης αναγνωρίζεται ως μία προσωπικότητα κομβικής σημασίας στην μεταπολεμική ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφτασαν να αποκαλούν «Ευαγγέλιο» το «Φως των Σπορ», το οποίο διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην διαμόρφωση και παγίωση της μεταπολεμικής ολυμπιακής «ταυτότητας», με δύο γενιές οπαδών των «ερυθρολεύκων να έχουν μεγαλώσει ως αναγνώστες της εφημερίδας.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ "ΦΩΣ":

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Νικολαΐδης

24MEDIA NETWORK