"Έφυγε" ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 101 ετών, άφησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και μετέπειτα διαιτητής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

"Έφυγε" ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος

Ο " Ζαμόρα" όπως τον αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1907 στον Πειραιά και έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού στις 4/11/28.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τους "ερυθρόλευκους" πανηγύρισε 7 πρωταθλήματα Ελλάδος (1931, 1932, 1933, 1934, 1936, 1937 και 1938 ) και άλλα τόσα Πειραιά (1929, 1930, 1931, 1934, 1937, 1938 και 1940). Το 1944 αφού "κρέμασε τα γάντια του", συνέχισε να βρίσκεται μέσα στα γήπεδα ως διαιτητής.

Συγκινημένοι από το συμβάν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ανέρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους την ακόλουθη ανακοίνωση:

" Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς απεβίωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και σύμβολο της ιστορίας του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, σε ηλικία 100 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 από τον Αγιο Βασίλειο Πειραιώς και η ταφή του στο Γ΄ Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι να μην κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του, αλλά να δοθούν τα χρήματα ως ενίσχυση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα".

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τόνισε για το θάνατο του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.

"Θα ήθελα να εκφράσω προσωπικά, αλλά και εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες μου, τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, ενός ανθρώπου που έφυγε σήμερα από την ζωή και ο οποίος όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά και προσωπικά έχω μάθει, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην οικογένεια του Ολυμπιακού".

Aνακοίνωση για το θάνατο του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου εξέδωσε και ο σύνδεσμος βετεράνων παικτών Ολυμπιακού.

«Ο σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού με θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του θρυλικού Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου με συνεχή παρουσία και προσφορά σε κάθε εκδήλωσή μας. Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος υπηρέτησε τον Ολυμπιακό για πολλές δεκαετίες καθώς ζούσε και ανέπνεε για τον Ολυμπιακό. Ο μεγάλος βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας και σπουδαίος άνθρωπος, που είχε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας, υπήρξε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και με τις τεράστιες γνώσεις και την εμπειρία του βοήθησε πολλούς ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν και να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος είναι πλέον στο πάνθεον των ηρώων της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τιμή και Δόξα στον θρυλικό Αχιλλέα Γραμματικόπουλο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK