Απεβίωσε ο Αουρέλιο Μιλάνι (VIDEO & PHOTOS)

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς "έφυγε" από τη ζωή η παλιά δόξα της Φιορεντίνα και της Ίντερ, Αουρέλιο Μιλάνι, σε ηλικία 80 ετών.

Απεβίωσε ο Αουρέλιο Μιλάνι (VIDEO & PHOTOS)

Ο Μιλάνι ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1964 από την Ίντερ, πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 29 συμμετοχές με τους "νερατζούρι", την διετία 1963-65.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 19 από την Φανγούλα, πετυχαίνοντας 6 γκολ σε 40 συμμετοχές. Το 1955 θα μεταγραφεί στην Μόντσα, πραγματοποιώντας επί μία διετία εκπληκτικές εμφανίσεις, σκοράροντας 37 τέρματα σε 64 αγώνες.

Το 1958, ύστερα από μία χρονιά στην Τριεστίνα (17 γκολ/30 συμμετοχές), θα πάρει μεταγραφή για την Σαμπντόρια, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στη Serie A. Θα ακολουθήσουν η Πάντοβα κι η Φιορεντίνα, πριν αγωνιστεί στην Ίντερ, με την οποία θα φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα γκολ.

Στάθηκε όμως ιδιαίτερα άτυχος καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 33 ετών.

Απεβίωσε ο Αουρέλιο Μιλάνι (VIDEO & PHOTOS)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ίντερ:

"Η διοίκηση της Ίντερ θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλληπητήρια στην οικογένεια Μιλάνι, για τον χαμό του Αουρέλιο.

Θυμόμαστε την καριέρα του στους "νερατζούρι", την αφοσίωσή του και την χαρά που προσέφερε σε εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου, καθώς αποτέλεσε μέλος και "Θρύλος" της Μεγάλης Ίντερ.

Ένα παλαιάς κοπής "εννιάρι", που συνδύαζε την εξαιρετική φυσική κατάσταση με την τρομερή δουλειά στην προπόνηση. Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1964 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη Βιέννη

Οι σκέψεις του συλλόγου βρίσκονται στην γυναίκα του και στις κόρες του αυτή τη δύσκολη στιγμή"

Απεβίωσε ο Αουρέλιο Μιλάνι (VIDEO & PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK