Έφυγε "παλτό" από τον Ολυμπιακό και γύρισε Βραζιλία στα 30 του!

Έφαγε με το κουτάλι τα γερμανικά γήπεδα και στον Ολυμπιακό κατέκτησε νταμπλ όμως έφυγε ως αποτυχημένος. Τώρα, στα 30 του, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για την Ατλέτικο Μινειρο!

Έφυγε "παλτό" από τον Ολυμπιακό και γύρισε Βραζιλία στα 30 του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Φιγκεϊρένσε και σε αυτήν έπαιξε στα δύο πρώτα χρόνια της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής καριέρα του όμως πολύ γρήγορα, στα 22 του χρόνια, έκανε το μεγάλο ευρωπαϊκό άλμα, μετακομίζοντας στη Bundesliga για λογαριασμό της Ντόρτμουντ.

Σε αυτήν έμεινε για πέντε χρόνια (εξαντλώντας το συμβόλαιο που έκανε το 2008) και με προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε την κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων και 1 Κυπέλλου Γερμανίας, ωστόσο η στιγμή που τον θυμόμαστε όλοι ήταν το νικητήριο γκολ του στις καθυστερήσεις του προημιτελικού του Champions League με την Μάλαγα με το οποίο οι "κιτρινόμαυροι" σφράγισαν μία από τις πιο συγκλονιστικές ευρωπαϊκές προκρίσεις της ιστορίας τους.

Έφυγε "παλτό" από τον Ολυμπιακό και γύρισε Βραζιλία στα 30 του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 2013 άφησε τη Ντόρτμουντ μέσα σε πολύ άσχημο κλίμα (χαρακτήρισε ηλίθιο τον Κλοπ ενώ η απάντηση από την πλευρά του CEO της ομάδας Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε ήταν πως πρόκειται για αντιεπαγγελματία ποδοσφαιριστή) και πήγε στην έτερη μεγάλη ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, την Σάλκε. Εκεί όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε τους "βασιλικούς μπλε" με αποτέλεσμα μετά από 1,5 χρόνο να αποχωρήσει.

Κάπου εκεί μπήκε στη ζωή των Ελλήνων φιλάθλων ο Φελίπε Σαντάνα, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να αποκτάται με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό για έξι μήνες και αρκετούς φίλους των Πειραιωτών να ενθουσιάζονται από τη μεταγραφή του σε μία εποχή που η ομάδα έψαχνε μία αξιόπιστη λύση για τα μετώπισθεν.

Φευ... Ο Σαντάνα δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τον παίκτη που είχε δείξει την αξία του στο "Signal-Iduna Park" με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, αντίθετα έδειξε με το... καλημέρα πως ήταν επιρρεπής στην "γκέλα" και για το λόγο αυτό έπαιξε μόλις πέντε ματς στο πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Έφυγε "παλτό" από τον Ολυμπιακό και γύρισε Βραζιλία στα 30 του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το φινάλε της σεζόν τον βρήκε νταμπλούχο με τον Ολυμπιακό ωστόσο σκέψεις απόκτησής του με κανονική μεταγραφή δεν έγιναν ποτέ στο μεγάλο λιμάνι και έτσι γύρισε στην Σάλκε, όπου από εκεί έψαξαν τρόπους να τον... ξεφορτωθούν. Το πέτυχαν τον Ιανουάριο του 2016 που τον έδωσαν με κανονική μεταγραφή στην Κρασνοντάρ, με τον Βραζιλιάνο όχι μόνο να μη στεριώνει στη Ρωσία αλλά να αδυνατεί να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Τελικά μετά από τόσες ευρωπαϊκές περιπέτειες αλλά και την καθοδική πορεία που πήρε τα τελευταία χρόνια το πήρε απόφαση και γύρισε στην πατρίδα του. Νέος σταθμός η Ατλέτικο Μινέιρο, με την ομάδα του Ροναλντίνιο από το 2012 μέχρι το 2014 να υπογράφει μαζί του την Τετάρτη (21/12) διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το αν θα καταφέρει να "αναστήσει" την καριέρα του θα το δούμε λίαν συντόμως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK