Εγκρίθηκαν οι προτάσεις για το γήπεδο

Με τριάντα ψήφους υπέρ και δύο κατά υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του Παναθηναϊκού για το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, καθώς και της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με το θέμα της διπλής ανάπλασης των περιοχών του Ελαιώνα και των Αμπελοκήπων, κατά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις για το γήπεδο
Με συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ενέκρινε το απόγευμα το σχέδιο της διπλής ανάπλασης Ελαιώνα-Αμπελοκήπων (τον χώρο που βρίσκεται η παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού), με την παράλληλη ανέγερση σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό.

Υπέρ του σχεδίου τάχθηκαν η Δημοτική Αρχή, ασφαλώς, που το εισηγήθηκε (παράταξη Ντόρας Μπακογιάννη), η μείζων αντιπολίτευση (παράταξη Χρήστου Παπουτσή) που συμμετείχε στον σχεδιασμό και η παράταξη του Γιάννη Δημαρά, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν από το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό, των κυρίων Χαλβατζή και Κουβέλη.

Με ψήφους 30 υπέρ και 2 κατά υπερψηφίστηκαν:

*** Επιστρέφουν στις προπονήσεις την Τρίτη οι παίκτες του Παναθηναϊκού, εκτός βέβαια από τους Ελληνες διεθνείς και τους Μόρις-Τόργκελε. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα αρχίσει να καταστρώνει τα πρώτα πλάνα του για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

*** Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα γίνει η συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους οργανωμένους συνδέσμους. Σε αυτή θα γίνει μία μίνι ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, ενώ θα τεθεί επί τάπητος το πενταετές πλάνο και ο τρόπος αντιμετώπισης του αποκλεισμού από τον Εργοτέλη και της βαριάς ήττας από τη Μπαρτσελόνα.

η έγκριση του σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (Ερασιτέχνη ΠΑΟ) για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Δημοτικού γηπέδου ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Δ/νση Δημοτικής Περιουσίας),
η έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης και των όρων του καταστατικού της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού (ΕΕΣ) για το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης του Βοτανικού και Δημοτικού γηπέδου ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Δ/νση Δημοτικής Περιουσίας),
η ανάθεση στην Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Αθηναίων της υλοποίησης ενημερωτικών δράσεων, σχετικά με το πρόγραμμα ανάπλασης του Ελαιώνα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και την αποδέσμευση της σχετικής πίστωσης ύψους 45.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ (Σχετ. Γεν. Πρωτ. 137969-05).

Με ψήφους 29 υπέρ, 2 κατά και 1 αποχή ψηφίστηκε:

η έγκριση της απευθείας αγοράς ακινήτων (δύο ακίνητα ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας και ένα ακίνητο της Εθνικής Κεφαλαίου Α.Ε.), που βρίσκονται επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου στην περιοχή Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων (Δ/νση Δημοτικής Περιουσίας).

Στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, που θα χειριστεί το θέμα της χρηματοδότησης με την Εθνική Τράπεζα, συμμετέχουν οι Σκυλακάκης Θεόδωρος, Ακριτίδης Χρόνης, Ζαφειριάδης Δημήτρης, Κουρκουμέλης Δημήτρης, Τσαρτσιάμης Αλέξανδρος και Σαπουντζόγλου Γεράσιμος.

*** Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί στο Υπουργείο, τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Γιώργο Σουφλιά, για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

"O Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρεται για τον Αντερσον"

"Bολές" κατά του Παναθηναϊκού και του Αργύρη Μήτσου εξαπέλυσε ο φυσιοθεραπευτής του Aντερσον, Νιβάλντο Μπάλντο, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της "ΕΡΑΣπορ". Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάλντο έτσι όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό:

Για τον χρόνο αποθεραπείας του παίκτη και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού:

"Ο κύριος Άντερσον έκανε 2 εγχειρήσεις και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί 7- 10 μήνες από την τελευταία του εγχείρηση για να επιστρέψει στα γήπεδα. Καθημερινά υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες 10 ωρών. Ο Λίμα σίγουρα θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πρόγραμμα! Κάτι που εξήγησα τόσο στον κύριο Καζίανη όσο και σε όποιον άλλο με ρώτησε! Δεν το εξήγησα στην ομάδα του Παναθηναϊκού γιατί δεν νοιάζονται για τον Λίμα! Αυτή την εντύπωση έχω. Δεν με έχουν πάρει ποτέ τηλέφωνο! Δεν καταλαβαίνω τον Παναθηναϊκό. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ μια τέτοια συμπεριφορά!"

Για τον κ. Μήτσου και την πρώτη επέμβαση στο γόνατο του Άντερσον:

"Έγινε ένα μεγάλο λάθος στην 1η εγχείρηση! Εάν ο Λίμα είχε χειρουργηθεί υπό άλλες συνθήκες θα ήταν σε καλύτερη θέση! Ο Λίμα τώρα τιμωρείται! Γιατί ο γιατρός Μήτσου έκανε λανθασμένη εγχείρηση στο γόνατό του! Αυτή είναι η αλήθεια! Γιατί όλοι οι άλλοι λένε ότι "Νιβάλντο δεν μας λες την αλήθεια" Όχι, χρειάζεται να πω την αλήθεια για να σώσω τον κύριο Λίμα και ακόμα ένα εκατομμύριο άλλους παίχτες που πρέπει να αποφύγουν παρόμοια λάθη! Έγινε λάθος στην εγχείρηση! Λάθος στην φυσιοθεραπεία! Τώρα έχει μόνο μία ευκαιρία για να αναρρώσει. Γιατί αν δεν αναρρώσει δεν θα παίξει ξανά το ίδιο.

Είναι λάθος του Κου Μήτσου. Μπορείτε να το διαπιστώσετε απλά ρωτώντας και στην καφετέρια. Το λάθος δεν είναι έγκλημα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει λάθος. Ο κος Μήτσου δεν παραδέχεται ότι έχει κάνει λάθος. Δεν είναι θεός για να είναι αλάνθαστος. Δεν έδωσε την ευκαιρία σε εμένα. Δεν με υποστήριξε. Δεν υποστήριξε τον Λίμα. Μόνο μας πίεζε θέλοντας να αποδείξει ότι η εγχείρηση που έκανε ήταν σωστή. Αλλά δεν ήταν. Ήταν λάθος και το απέδειξα. Έστειλα τον ποδοσφαιριστή στην Αμερική να κάνει και άλλη εγχείρηση γιατί η πρώτη δεν ήταν καλή. Αυτή είναι η αλήθεια. Και σας παρακαλώ βγάλτε την στον αέρα για να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες.

Το πρόβλημα του Άντερσον άρχισε όταν ο Κος Μήτσου έκανε την εγχείρηση χωρίς να υπολογίσει το μέλλον, τα αισθήματα του ποδοσφαιριστή αλλά και την διαδικασία της φυσιοθεραπείας. Έκανε εγχείρηση που δεν πέτυχε. Έκανε φυσιοθεραπεία που δεν πέτυχε. Ο κύριος Καζιάνης, ο μάνατζέρ του, βοήθησε και έσωσε τον Λίμα. Όχι ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε τον παίκτη στον δρόμο. Δεν έδωσε αρκετά χρήματα, δεν πληρώνει πληρώνει εμένα, δεν βοήθησε τον Άντερσον στην Αμερική. Ο γιατρός που τον χειρούργησε στην Αμερική ο Κος Άντριους μου είπε ότι πήρε 7.000 δολάρια ενώ η εγχείρηση κόστισε 50.000. Αυτή είναι η αλήθεια που όλοι πρέπει να γνωρίζουν στην Ελλάδα. Ο Κος Μήτσου και κάποιοι άλλοι δεν δούλεψαν σωστά μαζί με εμένα και τον Λίμα" !

Για τον λόγο για τον οποίο δεν μιλά ο ίδιος ο παίκτης για όλα αυτά:

"Ο Άντερσον φοβάται! Είναι δειλός για εμένα! Και ο λόγος; Δεν λέει την αλήθεια! Και αν την πει είναι εκτός ομάδας. Ο Λίμα έπρεπε να περιμένει 7-10 μήνες για να είναι τέλειος και να κάνει καθημερινά θεραπείες στην Αθήνα όπως κάνει εδώ στην Βραζιλία. Αν τώρα ο Παναθηναϊκός πιέσει τον Λίμα να επιστρέψει στην Ελλάδα με δική του υπευθυνότητα παίρνει υψηλό ρίσκο σε αυτήν την υπόθεση. Δικό του ρίσκο όμως και όχι δικό μου. Ο κύριος Καζιάνης ενδιαφέρεται και βοηθάει τον παίχτη. Μου τηλεφωνεί τρεις φορές την εβδομάδα για να μαθαίνει νέα του. Όμως ο Παναθηναικος δεν με έχει καλέσει ποτέ. Ποτέ!

Ξέρετε τον Άντερσον. Φοβάται δεν λέει τίποτα. Δεν ανοίγει το στόμα του. Και το γιατί; Αν το ανοίξει θα βρεθεί στο δρόμο. Αν δείτε τον τηλεφωνικό μου λογαριασμό δεν θα βρείτε κλήση από τον Παναθηναϊκό. Δεν λένε την αλήθεια. Είναι ένα μεγάλο και πλούσιο κλαμπ με κάποιους καλούς ανθρώπους μέσα όμως ορισμένοι δεν είχαν σωστή συμπεριφορά απέναντι μου, απέναντι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το νόμο, την υγεία αλλά και στο ανθρώπινο στοιχείο. Ο κος Σπυρίδων Λιβαθηνός συμπεριφέρφηκε σωστά στον ποδοσφαιριστή, όμως δεν είναι ο αρχηγός. Δεν είναι ο πρόεδρος, αν και γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερος από τον Κο Μήτσου. Αυτό που είπε ο Κος Μήτσου σε έμενα είναι ότι δεν δίνει άδεια να δει ο Λίμα τον Κο Άντριους. Μου ειπε πως ο Λίμα δεν χρειάζεται εγχείρηση είναι ψυχολογικό το πρόβλημά του. Του απέδειξα πως δεν ήταν ψυχολογικό".

Για το ποιος πληρώνει την αποθεραπεία του Άντερσον:

"Πιστεύω ότι ο Λίμα και ο Καζιάνης πληρώνουν, όμως δεν πληρώνουν για τις φυσιοθεραπείες έως σήμερα. Παρ όλα αυτά συνεχίζω να δουλεύω γιατί θέλω να βοηθήσω τον Λίμα. Το θέμα είναι ότι ο Άντερσον είναι απλός και καλός άνθρωπος, φοβάται, χρειάζεται εσάς αλλά και όλους να τον βοηθήσουν. Όλοι γνωρίζουν στην Βραζιλία και στην Αμερική ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει δώσει καθόλου χρήματα".

Για την συνάντηση που είχε με τον Αργύρη Μήτσου:

"Ο κος Μήτσου ποτέ δεν μου τηλεφώνησε. Ποτέ. Αλλά και στη συνάντηση που είχα μαζί του δεν ήταν ευγενικός προς εμένα, ήταν σνομπ, συμπεριφερόταν σαν Θεός. Του είπα γιατρέ ελάτε να βοηθήσουμε τον Άσντερσον και εκείνος μου είπε ότι ο Λίμα ήταν τέλεια. Δεν είχε τίποτα. Του απέδειξα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κος Άντριους έπρεπε να διορθώσει την πρώτη εγχείρηση και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η δεύτερη εγχείρηση δεν είναι όπως η πρώτη".

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Λίμα να επιστρέψει στις προπονήσεις:

"Πρέπει να περιμένετε. Ο Λίμα δεν μπορεί να τρέξει ακόμη. Κάνει 8 ώρες φυσιοθεραπεία, 4 ώρες στην πισίνα 4 έξω από αυτήν. Όταν ήρθε εδώ είχε χάσει 12 κιλά. Ήταν αδύνατος. Τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Είναι αδύνατος όχι όμως όπως πριν".


Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο ένατο διεθνές συνέδριο ποδοσφαίρου

Στο Ντουμπάι βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αντιπροσωπία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προκειμένου να παρακολουθήσει της εργασίες του ένατου παγκόσμιου συνεδρίου επαγγελματικού ποδοσφαίρου "Soccerex".

Η εν λόγω έκθεση έχει καθιερωθεί ως η μοναδική απευθυνόμενη σε επαγγελματίες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής αγοράς και καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων (sponsorship management, τηλεοπτικά δικαιώματα, τεχνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, έργα υποδομής, νέες τεχνολογίες κ.α.).

Το φετινό Soccerex θα διεξαχθεί 13-15 Νοεμβρίου και το πρόγραμμα του περιλαμβάνει:

Έκθεση με 100 προμηθευτές από την παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά. Το παγκόσμιο συνέδριο ποδοσφαίρου.
Βραβεύσεις τόσο παικτών όσο και ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων από την παγκόσμια αφορά.

*** Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη διενέργεια διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου στην ΕΠΑΕ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διευκρινίζει ότι:

1. Η επιστολή του Προέδρου μας, Αργύρη Μήτσου, στον ομόλογό του της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Παπαλάκη, επανέλαβε την ειλημένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ.

2. Σκοπός της επιστολής ήταν η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των αρμοδίων θεσμικών οργάνων στο κρίσιμο θέμα της διαφάνειας στα διοικητικά – οικονομικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που θα διενεργηθεί τέτοιος έλεγχος από συστάσεως της ΕΠΑΕ.

3. Η επιστολή δεν υποκρύπτει μομφή για κανέναν. Πολλώ μάλλον για τον τωρινό Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Οποιαδήποτε διαφορετική ανάγνωση της επιστολής δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προθέσεις ούτε στις επιδιώξεις μας.



News 24/7

24MEDIA NETWORK