Εγραψε ιστορία το Καζακστάν

Ενα βαθμό, τον πρώτο του σε παιχνίδι στην ευρωπαϊκή ζώνη, απέσπασε το Καζακστάν στην Τιφλίδα, όπου έφερε "λευκή ισοπαλία με τη Γεωργία. Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου, η Ουκρανία ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Αλβανία, ολοκληρώνοντας ως πρώτη τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο προκριματικό όμιλο.

Εγραψε ιστορία το Καζακστάν

Ενα βαθμό, τον πρώτοτης ιστορίας τουσε παιχνίδι στην ευρωπαϊκή ζώνη, απέσπασε το Καζακστάν στην Τιφλίδα, όπου έφερε "λευκή ισοπαλία με τη Γεωργία. Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου, η Ουκρανία ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Αλβανία, ολοκληρώνοντας ως πρώτη τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο προκριματικό όμιλο.

Γεωργία-Καζακστάν 0-0

Ιστορική είναι η 8η Οκτωβρίου του 2005 για το Καζακστάν, το οποίο πανηγυρίζει τον πρώτο βαθμό ως ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης. Η ομάδα του Σεργκέι Τιμοφέεφ κράτησε το μηδέν στο παθητικό της στην Τιφλίδα, στο παιχνίδι με τη Γεωργία και κατά συνέπεια πήρε την πρώτη του ισοπαλία στον δεύτερο προκριματικό όμιλο.

Οι Γεωργιανοί ήταν μεν αδιάφοροι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έδιναν προσοχή σε αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν, ωστόσο οι παίκτες του Γκαϊόζ Νταρσάτζε δεν ήταν αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει χωρίς κάποιο γκολ.

Σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι είχαν «κολλήσει» και κατά συνέπεια το 0-0 ήρθε χωρίς κάποια έκπληξη. Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι η αυτή η εμφάνιση της Γεωργίας, με τους βασικούς της ποδοσφαιριστές παρόντες, δεν της αφήνει πολλά περιθώρια για τον τελευταίο αγώνα του ομίλου, με την Ελλάδα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι συνθέσεις:

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Μζχαβανάντζε, Ασατιάνι, Σαλουκβάντζε, Καλάντζε, Γκανουγκράβα, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Μουζίρι, Ασβέτια (86’ Τσιναμντζγκρισβίλι), Ντεμετράντζε
Καζακστάν: Λόρια, Μουκάνοφ, Σμάκοφ, Ιρισμέτοφ, Αζόφσκι, Τράβιν, Νιζούτσεφ, Ζουμασκάλιεφ, Κούκμα (50’ Φάμιλτσεφ), 64’ Κενζεκάνοφ (64’ Λιτβινένκο), Λαρίν (51’ Κοκλόφ)


Ουκρανία-Αλβανία 2-2

Μπορεί να μην έχει κερδίσει στα τελευταία τρία παιχνίδια (προηγήθηκε η ισοπαλία με τη Γεωργία και η εντός έδρας ήττα από την Τουρκία), ωστόσο η Ουκρανία πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ερχόμενου καλοκαιριού, έστω και με την ισοπαλία που έφερε με την Αλβανία στον Δνήπερο.

Οι παίκτες του Ολεγκ Μπλαχίν δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήταν αυτοί που άνοιξαν πρώτοι στο σκορ. Ηταν λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Αντρέι Σεφτσένκο έγραψε το 1-0 και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και αυτό που είχε το περισσότερο… ζουμί. Ο Σεφτσένκο αποσύρθηκε και οι επιθέσεις των γηπεδούχων στα καρέ του Λίκα μειώθηκαν. Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο Εριόν Μπογκντάνι, ο οποίος πρώτα στο 75ο λεπτό και ύστερα στο 82ο κατάφερε να φέρει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Ροτάν δεν άφησε τους Αλβανούς να χαρούν για περισσότερο από τέσσερα λεπτά και με το γκολ που σημείωσε, διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολεγκ Βενγκλίνσκι έμεινε στον πάγκο, παρά το ότι ήταν στις επιλογές του Μπλαχίν.

Οι συνθέσεις:

Ουκρανία: Σοφκόφσκι, Φεντόροφ, Τίμοστσουκ, Σελάγεφ, Ρούσολ, Ροτάν, Χούσεφ, Βορονίν, Ναζαρένκο (70’ Βορομπέι), Σεφτσουκ, Σεφτσένκο (58’ Μπέλικ)
Αλβανία: Λίκα, Μπεγκιρί, Ντάλκου, Κάνα, Χάσι, Αλάι, Λάλα, Τάρε (70’ Καπλάνι), Μπογκντάνι, Χατζί

News 24/7

24MEDIA NETWORK