Είχε να πιάσει πέναλτι από τα 26 ο Μπουφόν!

Ο Τζίτζι Μπουφόν μπορεί να θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, παρόλα αυτά είχε να αποκρούσει πέναλτι στο Champions League εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια! Τα πρώτα του πάντως ήταν... διπλά σε ένα ματς (VIDEOS).

Είχε να πιάσει πέναλτι από τα 26 ο Μπουφόν!
Buffon Figo Nedved

Τον Γενάρη που μας έρχεται ο σπουδαίος Ιταλός πορτιέρε κλείνει τα 39, κι αν πολλοί από εσάς νομίζετε πως τα χρόνια έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την απόδοση του κάτω από τα δοκάρια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Ο Τζίτζι και απέναντι στην Λυών την Τρίτη (18/10) το βράδυ απέδειξε πως παραμένει κορυφαίος στο υψηλότερο επίπεδο. Με τις αποκρούσεις του κράτησε ζωντανή την Γιούβε που έπαιζε με δέκα παίκτες, ενώ στο 35ο λεπτό απέκρουσε πέναλτι!

Όταν ήταν ακόμα... ψημένος

Πότε ήταν η προηγούμενη φορά που το πέτυχε στο Champions League; Το 2003! Στην αναμέτρηση Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1, όταν και σταμάτησε τον Λουίς Φίγκο και τους "γκαλάκτικος".

Βέβαια η πρώτη φορά που απέκρουσε πέναλτι σε αυτό το επίπεδο δεν ήταν με την "μεγάλη κυρία", αλλά με την Πάρμα! Το 1997 βρήκε απέναντι του την Μπορούσια Ντόρτμουντ του Πάουλο Σόουζα και μάλιστα δεν έπιασε ένα, αλλά δυο στο ίδιο ματς!

Συγκεκριμένα νίκησε τους Στεφάν Σαπουϊζά και Αντρέας Μέλερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έγραψαν ιστορία Ρανιέρι και Λέστερ
Οι γκολάρες της βραδιάς στο Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK