Είναι ικανός ο Φρανκ Λάμπαρντ να διαχειριστεί το #LampardOut;

To 'φερ'τε πίσω τον Σάρι' υπήρξε η πιο ήπια αντίδραση των οπαδών της Τσέλσι μετά τη φιλική ήττα από την Καβασάκι και ο Φρανκ Λάμπαρντ αναζητά τρόπο να εξευμενίσει τα πλήθη.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ αρχίζει τις προσευχές προκειμένου η Τσέλσι να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα στο μέλλον
Ο Φρανκ Λάμπαρντ αρχίζει τις προσευχές προκειμένου η Τσέλσι να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα στο μέλλον AP PHOTO/EUGENE HOSHIKO

Μόλις 2 εβδομάδες έχουν συμπληρωθεί απ' όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Τσέλσι, διάδοχος του Ιταλού Μαουρίτσιο Σάρι στην τεχνική ηγεσία. Η πρόσληψή του από τους 'μπλε' ήταν η παραδοχή:

α) ενός χονδροειδέστατου λάθους που είχε πράξει η διοίκηση Αμπράμοβιτς, κυρίως δε η Μαρίνα Γκρανοφσκάγια, όταν πριν από 5 χρόνια τον άφηνε να φύγει και δεν του επέτρεπε, μ' ένα συμβολικό συμβόλαιο, να κλείσει περήφανα τον ποδοσφαιρικό κύκλο του στο 'Στάμφορντ Μπριτζ'

β) μιας μνημονιακής περιόδου για το αγγλικό κλαμπ, κατά την οποία οι αλόγιστες δαπάνες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και δεν επιτρέπεται ευελιξία κινήσεων στο μεταγραφικό πεδίο εξαιτίας της εν ισχύ τιμωρίας από την Παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο 41χρονος Λονδρέζος γνώριζε το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα της εποχής και τα υψηλά εμπόδια, λόγω έλλειψης κινήσεων, που θα πρέπει να υπερβεί για να πετύχει. Αποδέχθηκε παρόλα αυτά την πρόκληση, ζητώντας έναν απαράβατο όρο: πίστωση χρόνου. Οι επιτελείς, χωρίς έξτρα διαπραγματευτικά ατού, θα έπρεπε να συναινέσουν και τού παρείχαν συμβόλαιο συνεργασίας για τρεις σεζόν, αλλά και μια περίοδο χάριτος.

Θεωρητικά διαθέτει άπλετο χρόνο για να δουλέψει. Να γράψει και να σβήσει, να δοκιμάσει, να πειραματιστεί και στο φινάλε να παρουσιάσει το δικό του μοντέλο. Πρακτικά ζει ήδη, 15 ημέρες αργότερα, με την αγχόνη να τον αγχώνει! Το 1-0 από την Καβασάκι, στο φιλικό της Παρασκευής στη Γιοκοχάμα, ήρθε ως συνέχεια του 1-1 με την ιρλανδική Μποέμιανς στο Δουβλίνο και παρόλο που μεσολάβησε το 4-0 επί της Σεντ Πάτρικς, ζωντάνεψε το τέρας αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Η εμφάνιση της Τσέλσι ήταν επιεικώς ανεπαρκής, οι ευκαιρίες έλειψαν, το πρώτο σουτ στο στόχο έγινε μετά το 60', το ντεμπούτο του Πούλισιτς δεν έφερε βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι, γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, και το #LampardOut στο twitter μετατράπηκε σ' ένα 'τσουνάμι' που παρέσυρε κάθε απόπειρα προστασίας του Λάμπαρντ.

Τα πιο χαρακτηριστικά, χιουμοριστικά και ήπια:

Μοιραία ο νέος προπονητής της Τσέλσι έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη -μίνι προσώρας- κρίση της θητείας του στην Τσέλσι, πολύ πιο πριν απ' όσο θα εκτιμούσε και θα υπολόγιζε. Πέρυσι στην Ντέρμπι Κάουντι της Championship, οι εναλλαγές συστημάτων, οι επιλογές προσώπων έως ότου καταλήξει και οι τρεις ήττες από Λιντς (4-1), Μίλγουολ (2-1) και Ρόδεραμ (1-0) στα πρώτα 7 παιχνίδια της σεζόν δεν είχαν -σε καμία περίπτωση- τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσαν δύο άσχημα αποτελέσματα σε αγώνες προετοιμασίας με αποτέλεσμα ο άμαθος Λάμπαρντ να μην έχει τριφτεί με τέτοια πίεση, στην πρώτη προπονητική εμπειρία του.

Φυσικά πίσω είναι αδύνατον να κάνει. Οφείλει ν' αντέξει και να λειτουργήσει απρόσκοπτα, ποντάροντας πως αυτό που θα εμφανίσει στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, με απαρχή το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 11 Αυγούστου, θα είναι μια εικόνα βελτιωμένη και πολύ πιο ελκυστική από τη σημερινή. Στα 4 φιλικά που ακολουθούν, με Μπαρτσελόνα, Ρέντινγκ, Ζάλτσμπουργκ και Γκλάντμπαχ, το #LampardOut θα παραμονεύει για να γίνει εκ νέου trend στη Μεγάλη Βρετανία. Αναζητείται η φόρμουλα της διάλυσής του, προτού διαλυθεί ο ίδιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK