Είναι ο Τοροσίδης και είναι καλά (vids)
H φετινή μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα Βασίλης Τοροσίδης. Δύο γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ένα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ ο μέχρι τώρα απολογισμός του. Διόλου άσχημα, ε; (videos)
Βάλτε τα κάτω και θα καταλάβετε. Την περασμένη περίοδο έπαιξε σε 34 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και σημείωσε4 γκολ. Φέτος έχει παίξει σε 5 παιχνίδια και έχει πετύχει3 γκολ. Δύο στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα οποία σημειώθηκαν την Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ, και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διόλου άσχημα, ε;
Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο γι’αυτόν. Ενας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε πίσω με αποτέλεσμα ο Τιμούρ Κετσπάγια να τον στερηθεί στην αρχή της χρονιάς. “Αχ και να’χα εγώ αυτό τον Τοροσίδη” θα σκέφτεται ο Γεωργιανός προπονητής, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στον Ολυμπιακό δεν είχε τη χαρά να έχει αυτόν τον Τοροσίδη. Τον παίκτη όπου σκοράρει, πασάρει, κόβει, τρέχει και άμα λάχει αποκρούει κιόλας. Γιατί μόνο τερματοφύλακα δεν τον έχουμε δει ακόμη.
Τρία χρόνια και κάτι μήνες μετά την απόκτησή του, ουδείς από τον Ολυμπιακό έχει μετανιώσει για τα ευρώ που δόθηκαν στην Ξάνθη. Αντίθετα, αυτοί που… τραβάνε τα μαλλιά τους είναι οι της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν -θεωρητικά- στην αγκαλιά τους τον παίκτη, είχαν βρει -θεωρητικά πάντα- το δεξί μπακ της επόμενης δεκαετίας, αλλά 3,5 σεζόν μετά βλέπουν τον διεθνή αμυντικό να τους πληγώνει σε κάθε ευκαιρία.
Τότε, τον Γενάρη του 2006, είχε αναπτυχθεί ένα ολόκληρο σίριαλ γύρω από το όνομα του Τοροσίδη. ΑΕΚ και Ολυμπιακός τον είχαν βάλει στη μέση και προσπαθούσαν να του αποσπάσουν την υπογραφή. Ο Χρήστος Πανόπουλος χαμογελούσε περιχαρής γιατί γνώριζε καλά πως θα πουλήσει τον ποδοσφαιριστή και θα βγει κερδισμένος. Το σίριαλ δεν ήταν σαν “Τα μυστικά της Εδέμ”, αφού δεν συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έδωσε περισσότερα χρήματα και ο Τοροσίδης επέλεξε τα “ερυθρόλευκα”. Μια απόφαση που άφησε στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ και ανάγκασε ακόμα και τη… θεία του να τον κατηγορήσει πως πούλησε τους “κιτρινόμαυρους” για τα χρήματα του Ολυμπιακού.
Ονομα: Βασίλης Τοροσίδης
Ημερ.Γέννησης: 10/06/1985
Τόπος Γέννησης: Πετεινός Ξάνθης
Προηγούμενη ομάδα: Ξάνθη
Τίτλοι: 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλο, 1 σούπερ Καπ
Τρία πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 1 σούπερ καπ και συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ και UEFA είναι ο απολογισμός του Βασίλη Τοροσίδης. Οπότε αν το σκεφτείτε λογικά, η απόφασή του ήταν σωστή. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που το λέει και ο ίδιος ότι ορθά επέλεξε το λιμάνι από τους Θρακομακεδόνες.
Αυτή η επιλογή του τον έχει κάνει “μαύρο πρόβατο” στους φίλους της ΑΕΚ, αλλά ο ίδιος δεν πτοείται. Ισα-ίσα που όταν βρίσκει την ευκαιρία τους “απαντάει”. Οπως την Τετάρτη όπου με δύο εξαιρετικά τέρματα (ειδικά το δεύτερο είναι για… Οσκαρ) άφησε την ΑΕΚ 5 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και μεγάλωσε τον προσωπικό του λογαριασμό με τα δίχτυα κατά 2 γκολ. Προσθέστε και αυτό που πέτυχε κόντρα στην Αλκμααρ στην πρεμιέρα των φετινών ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα γκολ που αποδείχθηκε χρυσάφι όχι τόσο για τη συγκομιδή των τριών βαθμών, αλλά γιατί σε μια μεταβατική περίοδο που ακολούθησε της απόλυσης Κετσπάγια και της γκρίνιας ύστερα από το 0-0 με την Καβάλα, ο 24χρονος αμυντικός έδωσε στην ομάδα του το φιλί της ζωής.
Τοροσίδης εν δράσει…