Είναι πολλά τα λεφτά, Θρύλε
Έσοδα που υπερβαίνουν τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ (και ενώ απομένει ο αγώνας με την Άρσεναλ) θα έχει ο Ολυμπιακός από την UEFA από την παρουσία στους ομίλους του Champions League. Aνάλογα του αποτελέσματος με τους Λονδρέζους και την παρουσία στο Europa League, το ποσό μπορεί να φτάσει τα 25 εκατομμύρια!
Έσοδα που υπερβαίνουν τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ (και ενώ απομένει ο αγώνας με την Άρσεναλ) θα έχει ο Ολυμπιακός από την UEFA από την παρουσία στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, αν κερδίσουν ή έρθουν ισόπαλοι με τους Λονδρέζους στο τελευταίο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και περάσουν και ένα γύρο στο Europa League (φτάνοντας στους 16 της διοργάνωσης), όπως συνέβη πέρυσι, μπορούν να αγγίξουν τα 25 εκατ. ευρώ.
Σε μια περίοδο μάλιστα όπου όλοι κόβουν από παντού και τα ευρώ μπαίνουν με μεγάλη δυσκολία στο ταμείο, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να έχει ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, που του επιτρέπει –με μεγαλύτερη ηρεμία- να κάνει σχέδια για την επόμενη ημέρα…
Οι «ερυθρόλευκοι» από τη συμμετοχή τους πέρυσι στο Champions League (24.444.000 ευρώ) και το Europa League (1.188.393) εισέπραξαν συνολικά 25.632.393 ευρώ από την UEFA (υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πριν από μερικούς μήνες για όλους τους συλλόγους).
Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει εγγυημένα έσοδα 8,6 εκατομμύρια ευρώ (από 7,2 την περασμένη τριετία), καθώς αυτό το ποσό μοιράζει πλέον η UEFA στις 32 ομάδες που μετείχαν στους ομίλους του Champions League και άλλα 2 εκατομμύρια από τις δύο νίκες του επί της Μονπελιέ (συνολικά 10.6 εκατ. ευρώ). Κέρδη που μπορούν να αυξηθούν, αν ο Ολυμπιακός νικήσει ή έστω δεν ηττηθεί από την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 4 Δεκεμβρίου (η νίκη πριμοδοτείται πλέον με 1.000.000 και η ισοπαλία με 500.000 ευρώ).
Ο Ολυμπιακός έχει να λαμβάνει επίσης και το μερίδιό του από το market pool. Πέρυσι έλαβε το ποσό των 14.844.000 ευρώ. Πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά των ανθρώπων της διοίκησης της πειραϊκής ομάδας κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 15%-20% του συγκεκριμένου ποσού για την τρέχουσα περίοδο. Είναι όμως κάτι που παραμένει ανοιχτό και θα αποσαφηνιστεί κοντά στα Χριστούγεννα. Ακόμη, όμως, κι αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στο ταμείο τους περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, θα έχουν συνολικά έσοδα 22,5-23,5 εκατ. ευρώ (ανάλογα και με το αποτέλεσμα του αγώνα με τους Άγγλους) από την παρουσία τους στο Champiοns League και θα έχουν μπροστά τους και την προοπτική του Europa League. Τα μπόνους στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι σαφώς χαμηλότερα, αλλά δεν παύει να πρόκειται για έσοδα.
Έχει λόγους…
Όσον αφορά πάντως το παιχνίδι με την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία, όχι μόνο για το πρεστίζ, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, αφού επιθυμεί να είναι στο γκρουπ των ισχυρών στη κλήρωση των 32 του Europa League που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Νιόν. Να θυμίσουμε, ότι οι ισχυροί έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους στα νοκ άουτ παιχνίδια στη φάση των «32», ενώ να προσθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός θα μάθει στην κλήρωση και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του στους «16», εφόσον βέβαια προκριθεί.
Και τώρα ΠΑΟΚ
Ο Ζαρντίμ και οι ποδοσφαιριστές στρέφουν πια το βλέμμα τους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που είναι θεωρητικά και το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι τους μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα. Στόχος των “ερυθρόλευκων” είναι να συνεχίσουν με νίκες στη διοργάνωση, ανοίγοντας ταυτόχρονα κι άλλο την ψαλίδα στη βαθμολογία από τον “δικέφαλο του Βορρά”. Όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα διατηρήσει το αμυντικό κεντρικό δίδυμο Μανωλάς-Σιόβας, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί στο παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία.