Είπαν για το “Φαινόμενο”…
Η επιστροφή του Ρονάλντο στο Μιλάνο έτυχε μεγάλης χαράς από την οικογένεια της Μίλαν. Αυτό, άλλωστε, γίνεται φανερό από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, αλλά και άλλων στελεχών της ομάδας. Ανθρωποι των "ροσονέρι", του ιταλικού και του ισπανικού ποδοσφαίρου γενικότερα, μιλούν για το "Φαινόμενο" και το τι περιμένουν από αυτό στη νέα πρόκληση στην καριέρα του...
Η επιστροφή του Ρονάλντο στο Μιλάνο έτυχε μεγάλης χαράς από την οικογένεια της Μίλαν. Αυτό, άλλωστε, γίνεται φανερό από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, αλλά και άλλων στελεχών της ομάδας. Ανθρωποι των “ροσονέρι”, του ιταλικού και του ισπανικού ποδοσφαίρου γενικότερα, μιλούν για το “Φαινόμενο” και το τι περιμένουν από αυτό στη νέα πρόκληση στην καριέρα του…
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: “Ο Ρονάλντο αρνήθηκε τα χρήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ. Μου είπε ότι πάντα ονειρευόταν τη Μίλαν και ήθελε να έρθει σε εμάς για να δείξει σε όλους ότι παραμένει ένας πρωταθλητής”.
Αντριάνο Γκαλιάνι: “Ο Ρονάλντο είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής. Ειναι πολύ αποφασιστικός. Η είδηση της άφιξης έκανε τον γύρο του κόσμου και η Μίλαν αποδεικνύει ότι είναι η πολύ μεγάλη ομάδα που πάντα ήταν. Ημαστε στα υψηλά επίπεδα του προσφάτου παρελθόντος. Το Μιλανέλο υποδέχεται τον Ρονάλντο με ανοιχτές αγκάλες”.
Κάρλο Αντσελότι: “Είναι πάντα μεταξύ των πιο μεγάλων. Εχει μεγάλη θέληση για τη Μίλαν και δεν έχει προβλήματα φυσικής κατάστασης”.
Πάολο Μαλντίνι: “Μετά τον Μαραντόνα, ο πιο μεγάλος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Ρονάλντο. Εχει εξωπραγματική τεχνική”.
Κακά: “Για μένα είναι δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτόν, επειδή είμαι μεγάλος οπαδός του. Όταν αυτός ήταν το ‘Φαινόμενο’, το νούμερο ένα, εγώ άρχιζα την καριέρα μου στη Βραζιλία. Το να παίζω μαζί του στην ίδια ομάδα είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Ρονάλντο είναι η ικανότητά του να καθορίζει τα παιχνίδια από τη μια στιγμή στην άλλη”.
Φίλιπο Ιντζάγκι: “Είμαι χαρούμενος για την άφιξη του Ρονάλντο επειδή όλοι οι πρωταθλητές που μπορούν να βοηθήσουν τη Μίλαν να κερδίσει είναι καλοδεχούμενοι από όλη την ομάδα”.
Ρομπέρτο Ντοναντόνι: “Η άφιξη του Ρονάλντο στη Μίλαν δεν είναι ένα στοίχημα. Οι ροσονέρι επένδυσαν σε έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή, που βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων σε τεχνική κατάρτιση. Εάν η φυσική του κατάσταση είναι καλή, δεν βλέπω γιατί να μην τα πάει καλά”.
Μαρτσέλο Λίπι: “Από την πλευρά μου, δεν καταλαβαίνω γιατί η Ρεάλ τον αφήνει να φύγει. Αλλά η Μίλαν έκανε καλά που τον πήρε. Είχε ανάγκη να βρει μία ομάδα που να του δώσει κίνητρο και να τον αγοράσει. Τον γνωρίζω καλά, είναι πολύ γενναίος άνθρωπος. Ο Ρόνι από τη ζωή του έχει πάρει πολλά, αλλά λίγοι είχαν τη δική του ατυχία”.
Τζίτζι Σιμόνι: “Ο Ρονάλντο έκανε καλά που διάλεξε τη Μίλαν. Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά στους ροσονέρι. Ο Ρονάλντο πάντα είναι μεταξύ των πρώτων πέντε επιθετικών που κυκλοφορούν”.
Φάμπιο Καναβάρο: “Πήγα στην Ιντερ και έφυγε, πήγα στην Ρεάλ και έφυγε, ελπίζω να μην είναι δικό μου λάθος! Είναι μεγάλος, έχει πολύ όρεξη να δείξει τι μπορεί να κάνει και θα τα πάει καλά”.
Τσέζαρε Πραντέλι: “Εάν είναι καλά και έχει σωστά κίνητρα, για μένα είναι ακόμα ο πιο καλός από όλους”.
Ροναλντίνιο: “Ο Ρονάλντο θα έχει επιτυχία στη Μίλαν και του το εύχομαι. Στην Ισπανία, αντιθέτως, θα λείψει. Για το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι μία απώλεια”.
Φάμπιο Καπέλο: “Γνωρίζω ότι ο Ρονάλντο πήγε στη Μίλαν. Του εύχομαι καλή τύχη ώστε να κάνει αυτά που ξέρει να κάνει, αφού είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής”.
Ρουντ φαν Νίστελροϊ: “Λυπάμαι πολύ για το αντίο του στη Ρεάλ επειδή είναι ένα φανταστικό άτομο, ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, ένας άνθρωπος και ένας επαγγελματίας πολύ σοβαρός. Στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι δίχως άλλο ένας από τους μεγαλύτερους. Θα μας λείψει πολύ”.
Λούκα Τόνι: “Είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφει. Μου άρεσε πάντα και με λύπησε όταν τραυματίστηκε. Πιστεύω ότι η Μίλαν έκανε μία πολύ σημαντική μεταγραφή”.