Εκδήλωση Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση Θεσσαλονίκης
Με την παρουσία δεκάδων αθλητών πρωταθλητών, ολυμπιονικών, προπονητών και ανθρώπων του αθλητισμού και της Πολιτείας, έγινε σήμερα το βράδυ σε κοσμικό κλαμπ της Θεσσαλονίκης, η "Γιορτή του Ελληνα Αθλητή" στην οποία έδωσαν το παρόν τους για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά τόσοι πολλοί και μεγάλοι αθλητές και προσωπικότητες από τον χώρο του Αθλητισμού.

Στην μεγάλη αυτή εκδήλωση στην οποία "οικοδεσπότες" ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Λιάνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών Παναγιώτης Φασούλας, βραβεύτηκαν οι Γιώργος Κούδας, Γιάννης Ιωαννίδης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αλκέτας Παναγούλιας, Βασίλης Χατζηπαναγής, Νικήτας Μαλιόγλου, Νίκος Γκάλης, Γιώργος Δεληκάρης, Αγγελος Αναστασιάδης, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Θάνος Μικρούτσικος και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου, του σήμερα και του παρελθόντος όπως οι Νεστορίδης, Λουκανίδης, Δομάζος, Αρδίζογλου, Χρηστίδης, Γεωργιάδης, Παπαϊωάννου, Κοτρίδης, Λινοξύλακης, Υφαντής, Ρωσίδης, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Ιωσηφίδης, Μιχαλήτσος, Γίνγκμπλαντ, Ζαγοράκης, αθλητές, προπονητές, μπασκετμπολίστες, διαιτητές και ολυμπιονίκες όπως οι Ιακώβου, Καχιασβίλι, Λεωνίδης, Τσουλφάς, Μπεκατώρου, Τσουλφά, Γκατσιούδης, Κεντέρης, Γαλακτόπουλος, Τζέκος, Ξάνθου, Σαπάνης, Μήτρου, Πρέλεβιτς, Μανιάνι, Μελισσανίδης, Τσακίρη, Πατουλίδου, Χωλίδης, Ζλατάνος, Βασσάρας, Μποζίδης, η εθνική ομάδα ανσάμπλ, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και αρκετοί ακόμα από τους ανθρώπους του αθλητισμού που κλήθηκαν και έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση.

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε:

"Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη όλους αυτούς τους αθλητές. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί ερχόμενοι εδώ θέλετε να τιμήστε τη Θεσσαλονίκη του αθλητισμού. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη με παράπονα, πόλη που νιώθει συχνά ότι αδικείται κι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη ζούμε στον ρυθμό δύο στόχων, των Ολυμπιονικών Αγώνων 2004 που θα αρχίσουν εδώ στη Θεσσαλονίκη. Από εδώ, από τον Λευκό Πύργο θα φύγει η πρώτη εικόνα της Ολυμπιακής Ελλάδας και μαζί στον ρυθμό της Παγκόσμιας Εκθεσης του 2008 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Τιμώντας τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης τιμούμε ανθρώπους, και παραδόσεις. Τιμώντας την αθλητική Θεσσαλονίκη τιμούμε και την προσπάθεια που κάνουμε με όλους τους πολίτες για νέα υποδομές και νέες δυνατότητες. Οι κόποι του ελληνικού λαού έχουν πιάσει τόπο. Ως Ολυμπιακή χώρα είμαστε έτοιμοι. Ανεξάρτητα από τις εκλογές όλοι θέλουμε την επιτυχία. Υπάρχει συναίνεση. Είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς. Αν δεν ήμασταν θα μας το είχανε πει τα ΜΜΕ όλου του κόσμου και η ΔΟΕ με δυνατή φωνή".

Ο Νίκος Γκάλης παίρνοντας πρώτος το βραβείο του είπε: "Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει τις στιγμές που ζήσαμε εκείνες τις εποχές, με τον κόσμο, με τα παιδιά που το χάρηκε όλη η Ελλάδα. Τίποτε δεν μου έχει δώσει μεγαλύτερη χαρά από το να νιώθω ότι 10 εκατομμύρια φίλαθλοι σε μια χώρα πανηγυρίζουν".

Ο Γιάννης Ιωαννίδης που ακολούθησε είπε: "Πάνω από όλα για μένα είναι ο αθλητισμός. Είμαι ποτισμένος με το μπάσκετ και με τον αθλητισμό και μέχρι να πεθάνω θα μείνω έτσι. Απλώς και μόνο πιστεύω ότι πρέπει να κάνω τον κύκλο και ότι μπορώ να προσφέρω και από άλλο θέση. Μπορώ να προσφέρω. Αν δεν τα καταφέρω θα πάω σπίτι μου".

Ο Γιώργος Κούδας, ερωτηθείς για τα συναισθήματα του μετά την βράβευση συμπλήρωσε: "Σήμερα εισπράττουμε το μεγαλείο του αθλητισμού. Αυτά που ζήσαμε και αυτά που προσφέραμε είναι κάτι που δεν συγκρίνεται. Θέλω να αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη στιγμή. Είμαι φοβερά συγκινημένος γιατί μετά από 30 χρόνια συνάντησα έναν πολύ καλό μου φίλο ένα όνομα που παρεξηγήθηκε, τον Γιώργο Δεληκάρη, που είναι σήμερα εδώ και τον συναντώ".

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής που επίσης βραβεύτηκε είπε:

"Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία και σε όλους τους αθλητές στους Ολυμπιακούς".

Ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός Αλκέτας Παναγούλιας στο βήμα κατά την βράβευση του είπε:

"Ανθρωποι, κοινωνίες και έθνη που ξεχάσανε την ιστορία τους είναι καταδικασμένα σε θάνατο. Για αυτό και τέτοιες εκδηλώσεις είναι ξεχωριστές για αυτούς που τιμούνται".

Συγκινημένος ήταν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς Νικήτας Μαλιόγλου, που περιιορίστηκε να πει: "Ευχαριστώ πολύ την Πολιτεία για τη βράβευσή μου".

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έδωσε το παρόν του στην εκδήλωση και ήταν μεταξύ των τιμωμένων είπε: "Είμαι σε διακοπές μετά από 15 χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Αυτό το βραβείο το αξίζουν όλοι όσοι είναι μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια καθώς είναι γνωστό ότι δουλεύω με μια ομάδα συνεργατών".

Στο σημείο αυτό αίσθηση έκανε η τοποθέτηση από του βήματος του γνωστού καλλιτέχνη Μανώλη Λιδάκη που είπε αναφερόμενος στον τιμηθέντα πρώην τεχνικό της ΑΕΚ.

"Η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων στο πρόσωπό του δεν εκπροσωπεί τον υπερήφανο λαό των Ελλήνω και εγώ ως Ελληνας θέλω να του ζητήσω συγνώμη για την απρέπεια κάποιων ανθρώπων προς το πρόσωπο του".

Ο Γιώργος Δεληκάρης δεν έκανε δηλώσεις από του βήματος, αλλά επέδωσε στον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Λιάνη το παρακάτω σημείωμα:

"Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ. Δεν έχω δεχτεί ποτέ δώρο από την Πολιτεία. Θέλω να δώσουμε χαρά σε αυτούς που χρειάζονται την στοργή μας και την ζεστασιά μας. Να δώσουμε χαρά και φαγητό σε αυτού που πεινάνε. Μια στοργή στους ανθρώπους που την χρειάζονται από τους πολιτικούς. Αυτά έχουν μεγαλύτερη χαρά.Εγώ ποτέ δεν δέχτηκα διακρίσεις. Θέλω να είμαι ελεύθερος".

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Καίτη Γαρμπή, Τάκης Ζαχαράτος, Μανώλης Λιδάκης και Χρήστος Νικολόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK