Έκλεισε, έρχεται, υπογράφει και πάει ΗΠΑ ο Φορτούνης!

Άλλη μία ελληνική προσθήκη για τον Ολυμπιακό! Και τι προσθήκη! Με τη σφραγίδα της Εθνικής Ελλάδας! Ο Κώστας Φορτούνης, διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, αναμένεται αύριο Δευτέρα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές και να υπογράψει. Όχι στον ΠΑΟΚ όπως κάποιοι περίμεναν και έλπιζαν, αλλά στους πρωταθλητές!

Έκλεισε, έρχεται, υπογράφει και πάει ΗΠΑ ο Φορτούνης!

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, μάλιστα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας για τις ΗΠΑ και τον Καναδά προκειμένου να πάρει μέρος στα μεγάλα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας!

Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, αυτός ήταν ο Έλληνας διεθνής στον οποίο αναφέρθηκε ο Μίτσελ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της σεζόν. Από τότε ήταν προχωρημένες οι επαφές μαζί του, αλλά η αναβλητικότητα του παίκτη σε εκείνη τη φάση, οδήγησαν την ΠΑΕ σε –προσωρινή όπως αποδείχθηκε- απόσυρση του ενδιαφέροντος.

Επίσης δεν ήταν τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ διέρρευσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του παίκτη, προκειμένου να περιορίσουν την ήττα σε όλα τα επίπεδα ακόμη και στο επικοινωνιακό σκέλος. Για ακόμη μία φορά, ωστόσο, αποδείχθηκε πως όποιον θέλει πραγματικά ο Ολυμπιακός, έχει και τον τρόπο και την πειθώ, αλλά και την υπομονή για να τον κάνει δικό του.

Ο Φορτούνης έκανε ποδοσφαιρικό όνομα στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος τον απέκτησε από τον ΑΟ Τρίκαλα, ενώ έχει περάσει και από τα τμήματα υποδομής των «ερυθρολεύκων» στο παρελθόν. Μόλις σε μία σεζόν με τη φανέλα των Αρκάδων ο νεαρός άσος έκανε 24 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2011 μεταγράφηκε στην Καϊζερσλάουτερν με την οποία κατέγραψε 28 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα του υποβιβάστηκε και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον ταλαντούχο παίκτη. Με την Εθνική ομάδων των Ανδρών έχει 12 παρουσίες και έχει συμμετάσχει μαζί της στο Euro του 2012.

Η μεταγραφή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό έγινε για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον επειδή θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της ηλικίας του και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ενισχύσουν τον εγχώριο κορμό.

Δεύτερον για να στερήσουν από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να κάνει μια επένδυση για πολλά χρόνια. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Φορτούνης αποτελεί μεγάλη αδυναμία (και) του Άγγελου Αναστασιάδη. Τρίτον, η παρουσία καλών Ελλήνων παικτών και σε τέτοια ηλικία στο ρόστερ του Θρύλου κρίνεται επιβεβλημένη από τη στιγμή που ηχούν σειρήνες από σημαντικούς συλλόγους του εξωτερικού στα αυτιά των διεθνών Μανωλά, Χολέμπας, Μανιάτη.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως και δεν είναι καθόλου τυχαία η ξαφνική στροφή και το κλείσιμο μιας ακόμη σημαντικής μεταγραφής από πλευράς Ολυμπιακού. Μιας μεταγραφής με πολύ παρόν και ακόμη περισσότερο μέλλον!

News 24/7

24MEDIA NETWORK