Έκλεισε θέση στο Μαρακανά από το 1950!

Διαβάστε για την απίστευτη ιστορία ενός Βραζιλιάνου που είχε εισιτήριο για τον ιστορικό τελικό του 1950 στο Μαρακανά, αλλά δεν κατάφερε να πάει, με τη FIFA να του προσφέρει μία θέση σε αυτόν του 2014.

Έκλεισε θέση στο Μαρακανά από το 1950!

Ο Βραζιλιάνος, Τζοεντίρ Μπελμόντ, ήταν μόλις 21 χρονών όταν το 1950 αγόραζε ένα εισιτήριο για τον διάσημο τελικό του "Μαρακανά", ανάμεσα σε Βραζιλία και Ουρουγουάη. Ωστόσο κάποιες ατυχείς συγκυρίες δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί το μοιραίο εκείνο βράδυ στο γήπεδο και έχασε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ματς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Παρ' όλα αυτά, ο άτυχος νεαρός κράτησε το εισιτήριό του από τότε και το πρόσφερε πριν λίγους μήνες στην παγκόσμια ομοσπονδία για να μπει στο μουσείο ποδοσφαίρου που ετοιμάζεται. Το εισιτήριο ήταν σε τόσο καλή κατάσταση που εξέπληξε ακόμα και τους διοργανωτές.

Έκλεισε θέση στο Μαρακανά από το 1950!

Η πράξη του αυτή να το κρατήσει ανέπαφο τα τελευταία 64 χρόνια έκανε τους ιθύνοντες της FIFA να του προσφέρουν μια θέση για τον φετινό τελικό που θα διεξαχθεί και πάλι στο "Μαρακανά". Σήμερα ο Μπελμόντ, είναι 85 χρονών και θα του δοθεί η ευκαιρία στις 13 Ιουλίου να βρεθεί στο γήπεδο που δεν κατάφερε να πάει το 1950!

"Πριν λίγους μήνες δεχθήκαμε ένα γράμμα από έναν Βραζιλιάνο και μας έλεγε ότι ήταν ένας από τους λίγους στον κόσμο που είχε εισιτήριο από τον τελικό του '50. Το ήξερε ότι θα φτιάχναμε μουσείο ποδοσφαίρου και μας το πρόσφερε για να το βάλουμε εκεί. Τώρα ως αντάλλαγμα του κάνουμε δώρο το εισιτήριο του φετινού τελικού", ήταν η δήλωση ενός εκ των υπευθύνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο τυχερός πλέον Τζοεντίρ Μπελμόντ όπως δήλωσε αυτή τη φορά δεν θα χάσει με τίποτα την ευκαιρία να βρεθεί στο "Μαρακανά", ενώ ευχήθηκε να πάει ξανά η Βραζιλία στον τελικό και η έκβαση του αγώνα να είναι διαφορετική από αυτή του '50 για τους διοργανωτές!

News 24/7

24MEDIA NETWORK