"Εκλεψαν" βαθμό οι φιλοξενούμενοι

"Εκλεψαν" βαθμό οι φιλοξενούμενοι

Aν και έκανε ιδανικό ξεκίνημα πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πέταξε στα σκουπίδια δύο ακόμη βαθμούς. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Καρυπίδη στη κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα και έφτασε στο 2-2. Καλός ο Δικέφαλος στο πρώτο μέρος, αλλά χλωμός στην επανάληψη, προβλημάτισε. Στο 89’ με αυτογκόλ του Ουντέζε η ισοφάριση,εκπληκτική ευκαιρία του Εκγωμίτη στις καθυστερήσεις.


H διάταξη του ΠΑΟΚ με τον Χαραλάμπους να συγκλίνει συνεχώς προς το κέντρο και τον Μέγκαχεντ να αγωνίζεται στο πλευρό του Ζαγοράκη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο πρώτο 20λεπτο. Ωστόσο από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και μετά ο γηπεδούχος Δικέφαλος πήρε τα ηνία του ματς και το έφερε στα μέτρα του.
Πέναλτι ζήτησε ο Ζαχαρόπουλος στο 62' όταν ο Ουντέζε τον τράβηξε μέσα στην περιοχή. Με μία πρώτη ματιά ο έμπειρος επιθετικός φαίνεται να έχει δίκιο.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έβαλε τη σφραγίδα του και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο, ο αρχηγός έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, αυτός γύρισε στον Μίετσελ και ο Πολωνός πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του στο 25’. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ζαγοράκης σέρβιρε το 2ο γκολ στον Σαλπιγγίδης και ο βραχύσωμος επιθετικός δεν αρνήθηκε το δώρο κάνοντας το 2-0.

Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος αν και είχε πολύ συμπαγές κέντρο με 5 χαφ, έδειχνε βαρύς και ιδιαίτερα ευάλωτος στην άμυνα. Το δίδυμο Ντάγκα-Μικέ φάνηκε πολύ αργό και η φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ είναι ενδεικτική. Ο Σαλπιγγίδης νίκησε εύκολα τους κεντρικούς αμυντικούς των Περιστεριωτών.
Για δημιουργία βέβαια ούτε λόγος καθώς ο Κούτσης ήταν στενά μαρκαρισμένος και ο Ζαχαρόπουλος απομονωμένος στην επίθεση.

Αποβολή και ανατροπή

Το πολύ όμορφο τέρμα του Ζαχαρόπουλου στο 59’ και η αλλαγή των αριθμητικών δεδομένων στο 62’ μετά την αποβολή του Καρυπίδη ήταν αρκετά για να αλλάξουν άρδην το σκηνικό του αγώνα. Το δοκάρι του Πέτκοφ στο 64’ μετά από απευθείας χτύπημα φάουλ αποτέλεσε προειδοποιητικό χτύπημα.

Ο Καραγεωργίου επιχείρησε να θωρακίσει το κέντρο της ομάδας του με Μπαλάφα και Βαγγελή αλλά ο Παράσχος απάντησε βάζοντας και 2ο επιθετικό στο παιχνίδι (Σκαρμούτσος).
Ο Ατρόμητος έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ και δικαιώθηκε για την επιμονή του μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος. Στη σέντρα του Σωτήρχου, ο Ουντέζε έβαλε με λάθος τρόπο το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

O Eγκωμίτης μόλις μισό λεπτό πριν το τέλος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σώσει την παρτίδα για τον ΠΑΟΚ αλλά ο Κύπριος τη σπατάλησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.


ΠΑΟΚ:Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Φουτσίνι, Καρυπίδης, Ουντέζε, Ζαγοράκης (65' Μπαλάφας), Μέγκαχεντ Μαλαδένης (65' Βαγγελής), Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης (88' Eγκωμίτης), Μίετσελ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:Μιχαηλίδης, Παπάς, Ντάγκας (46' Kαραδήμος), Μικές, Γελαδάρης (79' Kατεμής), Σωτήρχος, Δήμος (68'Σκαρμούτσος), Κορακάκης, Κούτσης,Πετκόφ, Ζαχαρόπουλος,


Γκολ: 25' Μίετσελ, 34' Σαλπιγγίδης-59' Ζαχαρόπουλος, 89'(αυτ) Ουντέζε
Kίτρινες κάρτες: Γελαδάρης
Κόκκινες κάρτες: Καρυπίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK