Εκλογές και κλήρωση στην Super League

Με τον Γιώργο Μποροβήλο να φαντάζει ως μεγάλο φαβορί για την προεδρία (ίσως και μοναδικός υποψήφιος), διεξάγονται το μεσημέρι της Τρίτης 1/7 οι εκλογές στη λίγκα, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Εκλογές και κλήρωση στην Super League

Ο διάδοχος του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία της Super League θα προκύψει το μεσημέρι της Τρίτης, στις αρχαιρεσίες που έχει προγραμματίσει ο συνεταιρισμός στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού του συμβουλίου.

Η υποψηφιότητα που φαντάζει ως σίγουρη και πιθανότατα να είναι και η μοναδική, είναι αυτή του Γιώργου Μποροβήλου. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, και επί σειρά ετών αναπληρωτής πρόεδρος της λίγκας, επιθυμεί διακαώς την ανάληψη της προεδρίας του συνεταιρισμού και φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των ΠΑΕ της "μεγάλης" κατηγορίας.

Ωστόσο το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή μήπως και προκύψει κάποια έκπληξη. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως, η περίπτωση του Μάνθου Πουλινάκη φαινόταν να έχει εγκαταλειφθεί από τις υπόλοιπες ΠΑΕ και έτσι ο πρόεδρος του ΟΦΗ θα προτιμήσει πιθανότατα να μην θέσει υποψηφιότητα. Δεν αποκλείεται, όμως, να είναι υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Μια άλλη υποψηφιότητα που παραμένει ανοιχτή, είναι αυτή του Στράτου Σωπήλη. Ο β' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού αλλά και η ίδια η "πράσινη" ΠΑΕ δεν είχαν αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ για τη στάση που θα κρατήσουν στις εκλογές. Από τη μία γνωρίζουν ότι η δύναμη του "τριφυλλιού" στη λίγκα δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 3-4 ψήφους, ωστόσο δεν αποκλείεται να "κατέβει" ο Στράτος Σωπήλης προκειμένου στο "πράσινο" στρατόπεδο να μετρήσουν δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι παραμονές των εκλογών οι περισσότεροι πρόεδροι των ΠΑΕ κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά τους, αν και όλοι άφηναν να εννοηθεί πως ο Γιώργος Μποροβήλος φαντάζει ως μοναδική λύση. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν ακόμα κάποια… θέματα ανοιχτά, συνεπώς δεν πρέπει να αποκλειστεί τελείως το ενδεχόμενο να υπάρξει υποψηφιότητα-έκπληξη.

Διαιτησία, δανεικοί και κλήρωση

Να σημειωθεί ότι στο Δ.Σ. της Τρίτης θα εγγραφούν στη Super League τα νέα μέλη (Κέρκυρα και Νίκη Βόλου), ενώ θα τεθούν επί τάπητος και τα θέματα της διαιτησίας και των δανεικών ποδοσφαιριστών.

Το βράδυ στις 21:00, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2014-2015. Κλειδάριθμους αναμένεται να πάρουν οι ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ώστε να μην προκύψει ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές καθώς και ο ΟΦΗ με τον Εργοτέλη λόγω εντοπιότητας.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. που θα ξεκινήσει στις 15:30, είναι τα εξής:

1. Εγγραφή νέων μελών συνεταιρισμού.

2. Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου Δ.Σ.

3. Κλήρωση Πρωταθλήματος και Πρόγραμμα Super League ΟΠΑΠ, 2014-15.

4. Προτάσεις για τη διαιτησία και για δανεικούς ποδοσφαιριστές.

5. Σύμβαση Ασφάλισης ποδοσφαιριστών.

6. Σύμβαση με Ταξιδιωτικό Πρακτορείο.

7. Σχέσεις με Football League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK