Εκλογές στην ΕΠΟ τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξομάλυνσης Ιωάννη Δρόσο και τον μοναδικό (πλέον) υποψήφιο για τις εκλογές της ΕΠΟ Ευάγγελο Γραμμένο και πότε αναμένεται να γίνουν οι εκλογές.

Εκλογές στην ΕΠΟ τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου
ΕΠΟ γραφεία ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι αλλαγές στους κανονισμούς για να ολοκληρωθεί η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης και να διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ.

Ο μοναδικός (πλέον) υποψήφιος για τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ελευθεριάδη, Ευάγγελος Γραμμένος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξομάλυνσης Ιωάννη Δρόσο. Θέμα της οι εκκρεμότητες που υπάρχουν προκειμένου να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν θα διεξαχθούν στα τέλη Μαϊου ή τις αρχές Ιουνίου.Η προθεσμία που έχει δώσει ηFIFAείναι η 31η Μαϊου.

Όπως ειπώθηκε στην συνάντηση έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις των κανονισμών και έχουν σταλεί στηνFIFAγια την τελική έγκριση ώστε να τεθούν σε εφαρμογή για τη νέα σεζόν.

Για τις αλλαγές στο καταστατικό για τις οποίες ο Ευάγγελος Γραμμένος έχει καταθέσει σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων είναι και η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων από δικαστές της τακτικής δικαιοσύνης οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ,συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση του Ιωάννη Δρόσου, του Ευάγγελου Γραμμένου και τηςFIFA, εκτός απρόοπτου του Κωστάκη Κουτσοκούμνη δηλαδή, επιτετραμμένου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ότι αφορά τέλος, το εκλογικό σύστημα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη κατά πόσο θα αυξηθεί η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την εκπροσώπηση των Ενώσεων Ποδοσφαίρου όλης της χώρας. Κι εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο η άποψη της παγκόσμιας Ομοσπονδίαςη οποία δια στόματος Κωστάκη Κουτσοκούμνη έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της αύξησης της «δύναμης» των ΠΑΕ που τώρα έχουν από μία ψήφο (οι 16 ομάδες της SuperLeague) και τρεις ψήφους ηFootballLeague. Για το νέο εκλογικό σύστημα απαιτείται και τροπολογία από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ώστε να εναρμονιστεί με την ελληνική νομοθεσία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK