Εκτός αποστολής ο Χαραλαμπίδης

Εκτός αποστολής ο Χαραλαμπίδης

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει του ματς της Τρίτης (21:45, ΝΕΤ) απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και την Τρίτη καλούνται να διεκδικήσουν τη νίκη η οποία θα επαναφέρει και πάλι το "τριφύλλι" στο... κόλπο της πρόκρισης.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Γκαλίνοβιτς, Εμπέντε, Μόρις, Κώτσιος, Γκούμας, Βύντρα, Σέριτς, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Κονσεϊσάο, Μπίσκαν, Γκονζάλες, Ολισαντέμπε, Γκέκας, Μάντζιος, Τζιόλης, Τόργκελε, Δάρλας, Θεοδωρίδης, Νίλσον και Λεοντίου .

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, οι τρεις που θα αποκλειστούν από την 18άδα θα είναι σίγουρα οι Κώστας Χαραλαμπίδης και Σωτήρης Λεοντίου και ένας εκ των Γιώργου Θεοδωρίδη ή Αλέξανδρου Τζιόλη. Ειδικά σε ό,τι αφορά στον Κύπριο ακραίο, προκύπτουν ερωτηματικάγιατον αποκλεισμό του αλλά να ξεκαθαρίσουμε πως αυτός οφείλεται αμιγώς σε λόγους τακτικής και όχι σε κάποιο απρόοπτο (αγωνιστικό ή πειθαρχικό).

Ο Ιταλός τεχνικός, δεν αποκάλυψε τα πλάνα του και όπως τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου, υπάρχει περίπτωση να επιμείνει στο 4-4-2 αλλά κάθε άλλο παρά αποκλείεται το να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς ώστε να περιορίσει τη δυνατή επιθετική γραμμή των Γερμανών. Το ότι δεν έχει κατασταλάξει φάνηκε και στη προπόνηση, από τη στιγμή που οι δοκιμές ήταν ουκ ολίγες.

Χρησιμοποιήθηκαν αμφότερα τα προαναφερθέντα συστήματα (4-4-2, 5-4-1), ενώ και οι αλλαγές προσώπων ήταν αρκετές ανά περίσταση. Στη πρώτη εκδοχή, τα ερωτηματικά αφορούν κατά κύριο λόγο στην αριστερή πτέρυγα, όπου Δάρλας, Σέριτς και Βόουτερ διεκδικούν δύο θέσεις, χωρίς να σημαίνει πως και οι οκτώ που υπολείπονται (του Γκαλίνοβιτς εξαιρουμένου) έχουν βρει ήδη... κατόχους.

Σχετικά με το 5-4-1, η κορυφή της επίθεσης είναι γρίφος για δυνατούς λύτες, δεδομένου ότι δοκιμάστηκαν οι Μάντζιος, Ολισαντέμπε και Τόργκελε. Αλλαγές όμως είχαμε και στο κέντρο της άμυνας. Οι Γιάννης Γκούμας και Νασίφ Μόρις ήταν σταθεροί, αλλά κάποια στιγμή ο Μίκαελ Νίλσον πήρε τη θέση του Ηλία Κώτσιου.
Φαίνεται πως το γεγονός ότι δύο παίκτες που μέχρι πρότινος λογίζονταν εναλλακτικές λύσεις (Δάρλας – Μάντζιος) ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τον Μαλεζάνι και τώρα ο 51χρονος προπονητής βρίσκεται ενώπιον ενός (ευχάριστου) προβληματισμού.

* Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο 42χρονος Γάλλος Ερίκ Πουλά. Ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης στο "ΓΣΠ", στις 13 Αυγούστου του 2002, όταν η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ με 3-2 εκτός έδρας. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο Γάλλος ήταν παρών και πάλι σε εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτή τη φορά η Ένωση ηττήθηκε με 1-0 από τη Γκρασχόπερ.
Στις 30/09/2003 διαιτήτευσε το Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1-2, ενώ στις 12/12/2002, ο Παναθηναϊκός τον βρήκε μπροστά του για πρώτη και (μέχρι τώρα) μοναδική φορά, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 της Σλόβαν Λίμπερετς και σε συνδυασμό με το 2-2 της Τσεχίας είχε πάρει την πρόκριση για τους "16" του ΟΥΕΦΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK