Ο Ελ Αραμπί βάζει όσα τέσσερις πρώην φορ του Ολυμπιακού μαζί

Ένα γκολ για να φτάσει τα 50 στον Ολυμπιακό θέλει ακόμη ο Ελ Αραμπί, που μετά το γκολ στη Λάρισα, έφτασε στα 49 (σε 86 αγώνες). Όσα δηλαδή έχουν σκοράρει οι τέσσερις προηγούμενοι φορ των "ερυθρολεύκων" σε ... διπλάσια παιχνίδια!

Συνεχίζει να πυροβολεί ακατάπαυστα ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί
Συνεχίζει να πυροβολεί ακατάπαυστα ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί EUROKINISSI SPORTS/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα γκολ θέλει ακόμη ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί για να φτάσει τα 50 συνολικά στον Ολυμπιακό, χωρίς ακόμη να έχει εκπνεύσει η δεύτερη σεζόν του στον Πειραιά. Ο Μαροκινός πέτυχε ένα ακόμη γκολ στο 3-1 των "ερυθρολεύκων" μέσα στο Αλκαζάρ, όταν πήρε την πάσα του Γιώργου Μασούρα και από κοντά είχε μάλλον εύκολο έργο. Ήταν το 19ο φετινό του γκολ στην Super League Interwetten σε 22 αγώνες. Αν προτιμάτε το 49ο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 86 παιχνίδια.

Οι επιδόσεις του τρομερού σέντερ-φορ εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακές. Είχαμε γράψει και πέρσι ότι έκανε ρεκόρ εικοσαετίας βάζοντας τόσα πολλά γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο. Τώρα, που κοντεύει να ολοκληρώσει και τη δεύτερη χρονιά του με τα "ερυθρόλευκα" κάτι τέτοιο το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Αν δεν είναι ο κορυφαίος ξένος σέντερ-φορ που έφερε ποτέ ο Ολυμπιακός, σίγουρα συγκαταλέγεται μέσα στους τρεις καλύτερους. Εντάξει δεν ξεπερνάει σε κλάση τον Τζιοβάνι, μόνο που ο μπαλαδόρος Βραζιλιάνος ήταν τύποις σέντερ-φορ. Η εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί, ωστόσο, δεν βρίσκεται εύκολα. Ο Ολυμπιακός τράβηξε λαχείο το καλοκαίρι του 2019, παρότι αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες αν η παραμονή του στα Εμιράτα του' χε στερήσει την επαφή με το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Ελ Αραμπί όχι μόνο ήρθε κεφάτος, αλλά συνεχίζει να σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει. Κλέβοντας την μπάλα και σουτάροντας από την γραμμή της μεγάλης περιοχής, όπως με την Άρσεναλ, τελειώνοντας πλαγιοκοπήσεις και πάσες σαν αυτή του Μασούρα με την Λάρισα. Η υπεροχή του Ολυμπιακού, που από την κορυφή του πρωταθλήματος βλέπει τους αντιπάλους του με το κιάλι, οφείλεται και στον υπέροχο σκόρερ από το Μαρόκο.

Τα γκολ του Ελ Αραμπί έχουν δώσει βαθμούς και ιστορικές προκρίσεις (όπως αυτή με την Άρσεναλ, πέρσι στο Λονδίνο) και έχουν μπει παντού, πλην του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι η μοναδική διοργάνωση στην οποία, παρά τις έξι συμμετοχές του, δεν έχει ακόμη πετύχει γκολ. Να τι κάνει αναλυτικά, ο Ελ Αραμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού (πρώτα αναφέρονται οι αγώνες και μετά τα γκολ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ S.L CH.L E.L ΚΥΠ
2020-21 19-23 1-7 2-3 0-2
2019-20 20-34 5-9 2-4 0-4
ΣΥΝΟΛΟ 39-57 6-16 4-7 0-6

Ήδη ο Μαροκινός έχει σκοράρει δυο γκολ περισσότερα στο πρωτάθλημα σε σχέση με την περσινή κανονική περίοδο και εν όψει πλέι-οφ, μάλλον θα ξεπεράσει τα 20 συνολικά που έβαλε στην Super League Interwetten. Έχει βάλει λιγότερα τέρματα στην Ευρώπη, θυμίζουμε, όμως, ότι φέτος ο Ολυμπιακός έπαιξε σχεδόν κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτά τα 86 ματς, θα πρέπει να προσθέσουμε και τις 16 ασίστ που έχει δώσει, για να βγάλουμε την εικόνα ενός σούπερ-επιθετικού που κάνει, βέβαια, και τη διαφορά για την ομάδα του.

Πόσο μεγάλη διαφορά;

✐ Μόνος του, φέτος, έχει σκοράρει 20 γκολ στο πρωτάθλημα, οι τέσσερις φορ των θεωρητικά διεκδικητών του τίτλου, όλοι μαζί έχουν πετύχει 27. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι (9) και ο Μίκαελ Κρμέντσικ (3) για τον ΠΑΟΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα (5) και ο Καρίμ Αναριφάρντ (10) για την ΑΕΚ...

✎ Πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι άλλο νούμερο. Ο Ελ Αραμπί έχει βάλει 49 γκολ με τον Ολυμπιακό, όσα δηλαδή ... τέσσερις προκάτοχοί του στην "ερυθρόλευκη" ομάδα. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είχε (σε 62 αγώνες) 16 γκολ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (σε 48αγ) 22 γκολ, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς (σε 30 αγ) 7 γκολ και ο Εμανουέλ Εμενίκε (σε 10 αγ) 4 γκολ. Σύνολο 49 γκολ σε 150 ματς. Ο φοβερός Ελ Αραμπί έχει βάλει τόσα, με σχεδόν μισά ματς λιγότερα!

Όπως και να το δει κανείς ο Μαροκινός είναι ασύγκριτος. Δύσκολα θα βρει κανείς όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίκτη με τέτοια ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, για παράδειγμα, που είχε μείνει στον Πειραιά ακριβώς δυο χρονιές και λίγο πολύ μοιάζει στο σκαρί και στις κινήσεις με τον Ελ Αραμπί είχε πετύχει 31 γκολ σε 61 ματς. Ενδεχομένως αν δεν προέκυπτε το ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο σπουδαίος Σέρβος να είχε κι αυτός αντίστοιχες επιδόσεις.

Το να τον συγκρίνουμε όμως με ένα πολύ μεγάλης κλάσης σέντερ-φορ, όπως ο Κοβάσεβιτς, είναι έτσι κι αλλιώς ενδεικτικό της τεράστιας ποιότητας και ικανότητας στο σκοράρισμα, που έχει ο Μαροκινός. Προφανώς ξεπερνάει κατά πολύ τους ξένους φορ που είδαμε στο Καραϊσκάκη τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Ο εξαιρετικός Μπράουν Ιντέγε είχε, ας πούμε, 28 γκολ σε 65 ματς. Ο λατρεμένος της εξέδρας, Μάρκο Πάντελιτς, 27 σε 51 ματς, ενώ ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο είχε βάλει 23 τέρματα σε 78 αγώνες. Ο πιο κοντινός στις επιδόσεις του Ελ Αραμπί είναι μάλλον ο Αλγερινός Ραφίκ Τζιμπούρ με τα 45 γκολ σε 81 αγώνες.

Ο Ελ Αραμπί δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη χρονιά και προφανώς φυλάει κι άλλα γκολ, όχι μόνο για φέτος όπου ο τίτλος είναι εξασφαλισμένος (όχι πάντως και το Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο ... χρωστάει, όπως είπαμε, κάτι) και κυρίως επιφυλάσσεται και για την επόμενη περίοδο. Μπορεί να είναι ήδη 34 ετών, μοιάζει όμως να μην έχει πρόβλημα να βάλει και 34 γκολ σε μια χρονιά θυμίζοντας τους αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, Γιώργο Σιδέρη, Νίκο Αναστόπουλο και Αλέξη Αλεξανδρή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK