“Ελάτε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση”, το μήνυμα του Τζίγγερ
"Ελάτε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στους βασικούς μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το έλλειμμα στα ταμεία και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που χρειάζεται για να αποφευχθεί το... ΔΝΤ. Εντονες παρατηρήσεις του Φερέιρα στον Γκοβού.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εμμένει στην απόφαση του να λειτουργεί ως 30%, ενώ δεν έχουν βάση τα σενάρια πως συζητά με ξένους επενδυτές για τη διάθεση του 25% των μετοχών της οικογένειας του.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως από τους μετόχους, μέλη του Δ.Σ. δεν είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας, ενώ στο τελευταίο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Δημήτρης Γόντικας τους είχε αποστείλει πρόσκληση για να δώσουν το παρών αλλά δεν πήγαν. Θα ζητηθεί εκ νέου η παρουσία τους και απομένει να δούμε αν θα ανταποκριθούν αυτή τη φορά. Πρόσφατα, πάντως, ο Νικόλας Πατέρας είχε δηλώσει πως θα πάει στο συμβούλιο αν του ζητηθεί και εφόσον δεν απουσιάζει στο εξωτερικό.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό και οι μέτοχοι θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με την χρηματοδότηση της ομάδας. Υπολογίζεται πως για την εφετινή περίοδο το έλλειμμα θα ανέλθει στα 1,5 εκ. ευρώ. Τα έσοδα υπολογίζονται στα 52,5 εκ. ευρώ και τα έξοδα στα 54 εκ. ευρώ. Αν υπολογίσουμε και τα 6 εκ. ευρώ που δεν καλύφθηκαν στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Οκτώβριο (μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ περίπου τα 9 εκ ευρώ από τα 15), τότε το συνολικό έλλειμμα ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ!
prasinanea.gr
Ο Παναθηναϊκός για να εξακολουθήσει να λειτουργεί σε υψηλά στάνταρ, υπολογίζεται πως θα χρειαστεί νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που θα κυμαίνεται από τα 15 εώς τα 20 εκ. ευρώ! Υπάρχει διάθεση από όλους τους μετόχους να μπουν αυτά τα λεφτά; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που γεννάται αναφορικά με το μέλλον της ομάδας και ήρθε η ώρα για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αν δεν μπουν τα λεφτά που χρειάζονται, ο Παναθηναϊκός θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε γενναίες περικοπές με πώληση βασικών παικτών του!