Οι ελεύθεροι παίκτες που πέρασαν από Ελλάδα κι έμειναν χωρίς ομάδα

To Contra.gr παραθέτει 14 ποδοσφαιριστές που είχαν σημαντική, ικανοποιητική ή... τουριστική παρουσία στο πρωτάθλημα της χώρας μας στο παρελθόν και μετά το πέρας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έμειναν στο... ράφι.

Ο Βλάντιμιρ Βάις σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο 'Γ. Καραϊσκάκης', στις 08/01/2014. ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Ο Βλάντιμιρ Βάις σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο 'Γ. Καραϊσκάκης', στις 08/01/2014. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε, ωστόσο είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που έμειναν δίχως ομάδα. Κάποιοι από αυτούς έχουν... ελληνικό παρελθόν, έχοντας σημαντική, ικανοποιητική ή 'τουριστική' παρουσία στη Super League. Το Contra.gr ξεχώρισε 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Πανιώνιο, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό, ωστόσο μετά το πέρας της 31ης Ιανουαρίου παραμένουν σε καθεστώς free agent, αφού δεν έπεισαν κάποιο σύλλογο να τους εμπιστευθεί μια θέση στο ρόστερ.

- O Γιούρι Λοντίγκιν ξεπήδησε από την Ακαδημία της Ξάνθης, πήρε μεταγραφή για την Ζενίτ το 2013 και επέστρεψε ως δανεικός στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-2019. Στις 10 Ιανουαρίου έμεινε ελεύθερος από την Γκαζιάντεπσπορ.

- Ο Παναγιώτης Γλύκος από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε στον ΠΑΟΚ το 2007 και αποχώρησε από τον 'Δικέφαλο' το καλοκαίρι του 2019. Έκτοτε βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

- Ο Γιάγκος Βούκοβιτς στοίχισε 2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2017, έφυγε δανεικός για την Βερόνα τον Ιανουάριο του 2018, επέστρεψε για την σεζόν 2018-2019 και αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Παραμένει χωρίς ομάδα.

- Ο Κλοντ Ντιελνά έγινε παίκτης του Ολυμπιακού το 2012, αφήνοντας την γαλλική Ιστρ. Δεν φόρεσε ποτέ τα 'ερυθρόλευκα' σε επίσημη αναμέτρηση και μετά τους δανεισμούς του σε Σεντάν και Αζαξιό, αποχώρησε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2014. Έκτοτε αγωνίστηκε σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Ντινάμο Βουκουρεστίου, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ρεβολούσιον και Τίμπερς. Είναι free agent από την 1η Ιανουαρίου.

- Ο Αλέξανδρος Τζιόλης πέρασε δύο χρόνια στην Σαουδική Αραβία με την φανέλα της Αλ-Φέιχα, έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Αύγουστο και ακόμη ψάχνει την επόμενη ομάδα του.

- Ο Γιάννης Μανιάτης άφησε την Αλάνιασπορ τον Φλεβάρη του 2019 και επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Πανιωνίου. Ωστόσο αυτή η... επανασύνδεση δεν λειτούργησε και παραμένει ελεύθερος από τις 13 του περασμένου Νοέμβρη.

- Ο Πάουλο Μασάντο, γνωστός και... ως 'μουστάκι' για τους φίλους του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε με τα 'ερυθρόλευκα' από το καλοκαίρι του 2012 ως αυτό του 2014. Η χάρη του έφτασε μέχρι την Ινδία και την Μουμπάι Σίτι, ομάδα από την οποία έμεινε ελεύθερος στις 29 Δεκεμβρίου.

- Ο Παναγιώτης Τριάδης έπαιξε για 6 χρόνια στην Ξάνθη, πριν μετακομίσει στον Απόλλωνα Σμύρνης το καλοκαίρι του 2018. Τον Γενάρη του 2019 αποχώρησε με προορισμό τη Νορθ-Ιστ Γιουνάιτεντ της Ινδίας, ομάδα από την οποία έμεινε ελεύθερος την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

- Ο Βλάντιμιρ Βάις συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2013, αφήνοντας την ιταλική Πεσκάρα. Έξι μήνες αργότερα αποφάσισε πως στα 23 του χρόνια η καλύτερη επιλογή ήταν να μετακομίσει στην Αλ Ντουχάιλ του Κατάρ. Έπαιξε εκεί για 2 χρόνια και άλλα 4 στην Αλ Γκαράφα, από την οποία έμεινε ελεύθερος την 1η Ιανουαρίου.

- Ο Άαρον Νίγκεθ είχε εξαιρετικές προοπτικές για την καριέρα του, ωστόσο φάνηκε ανακόλουθος των προσδοκιών. Στην χώρα μας τον είδαμε σε ηλικία 19 ετών με τη φανέλα του Ηρακλή, ως δανεικό από την Βαλένθια. Ρέιντζερς, Θέλτα, Αλμερία, Μπράγκα, Τενερίφη ήταν μερικές από τις ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι να φτάσει στην Μαλαισία για λογαριασμό της Τζοχόρ.

- Ο Ολιβιέ Μπουμάλ έφτασε στην Ελλάδα τον Γενάρη του 2010, πήγε στην Άστρα Πλοέστι τον Οκτώβρη του 2012 και επέστρεψε στη χώρα μας, φτάνοντας μέχρι και τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε μια περιπέτεια σε Κίνα και Ιαπωνία, πριν υπογράψει στον Πανιώνιο τον Φλεβάρη του 2019. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους αποχώρησε από τους 'κυανέρυθρους' και έκτοτε παραμένει χωρίς ομάδα.

- O Κρίστιαν Νέμεθ άφησε την Λίβερπουλ για να παίξει δανεικός στην ΑΕΚ την σεζόν 2009-2010 και ο Ολυμπιακός τον απέκτησε με 1,2 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2010. Αφού πέρασε από Ουγγαρία, Ολλανδία, Κατάρ και ΗΠΑ, έμεινε ελεύθερος από το Κάνσας την Ιανουαρίου του 2020.

- Ο Εμάνουελ Εμενίκε κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2017 και είναι από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που μια ελληνική ομάδα δικαιούται να... κλάψει τα λεφτά της. Ο Νιγηριανός φορ άφησε τα... διαπιστευτήρια του στην Λας Πάλμας, κορόιδεψε για λίγο την Βέστερλο και είναι ελεύθερος από τον Νοέμβρη του 2019.

- Ο Στέφανος Αθανασιάδης βγήκε από την Ακαδημία του ΠΑΟΚ, έπαιξε στην πρώτη ομάδα του 'Δικεφάλου' ως το 2017, έφυγε για την Μακάμπι Χάιφα, επέστρεψε τον Σεπτέμβρη του 2018 για τον ΠΑΣ Γιάννινα και από τον Ιούλιο του 2019 βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

*Η λίστα περιλαμβάνει παίκτες που έμειναν ελεύθεροι κάποια στιγμή από το 2019 μέχρι τον Γενάρη του 2020.

**Στον πίνακα αναγράφονται οι ομάδες που αγωνίστηκαν οι παίκτες σε επίπεδο Super League καθώς και ο αριθμός των επίσημων αγώνων που έχουν συνολικά στην καριέρα τους.

***Ο Ολιβιέ Μπουμάλ αγωνίστηκε και σε Παναιτωλικό, Λεβαδειακό

Παίκτης Θέση Ομάδα Ηλικία Αγώνες
Γιούρι Λοντίγκιν Γκολκίπερ Ξάνθη/ΟΣΦΠ 30 198
Παναγιώτης Γλύκος Γκολκίπερ ΠΑΟΚ 33 183
Γιάγκος Βούκοβιτς Στόπερ ΟΣΦΠ 31 295
Κλοντ Ντιελνά Στόπερ ΟΣΦΠ 32 211
Αλέξανδρος Τζιόλης Μέσος ΠΑΟΚ/ΠΑΟ/Πανιώνιος 35 505
Γιάννης Μανιάτης Μέσος ΟΣΦΠ/Πανιώνιος 33 388
Πάουλο Μασάντο Μέσος ΟΣΦΠ 34 470
Παναγιώτης Τριάδης Εξτρέμ Ξάνθη 27 167
Βλάντιμιρ Βάις Εξτρέμ ΟΣΦΠ 30 254
Άαρον Νίγκεθ Εξτρέμ Ηρακλής 31 290
Ολιβιέ Μπουμάλ Εξτρέμ ΠΑΟ/Πανιώνιος 30 209
Κρίστιαν Νέμεθ Φορ ΑΕΚ/ΟΣΦΠ 31 267
Εμάνουελ Εμενίκε Φορ ΟΣΦΠ 33 237
Στέφανος Αθανασιάδης Φορ ΠΑΟΚ/ΠΑΣ Γιάννινα 31 367

Οι μεταγραφικές προσθήκες του Παναθηναϊκού έκαναν τη διαφορά κόντρα στον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK