Ελεύθερος ο δολοφόνος του Εσκομπάρ

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κολομβία η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Μεντεγίν να αφήσει ελεύθερο τον δολοφόνο του Αντρές Εσκομπάρ.

Ελεύθερος ο δολοφόνος του Εσκομπάρ
Σάλο έχει προκαλέσει στην Κολομβία η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Μεντεγίν να αφήσει ελεύθερο τον δολοφόνο του Αντρές Εσκομπάρ. Ο Ουμπέρτο Μουνιόζ είχε πυροβολήσει τον άτυχο ποδοσφαιριστή έξω από ένα μπαρ στη συγκεκριμένη πόλη στις 2 Ιουλίου 1994 λόγω του αυτογκόλ που είχε πετύχει στο Μουντιάλ της Αμερικής και το οποίο κόστισε την πρόκριση στην εθνική της χώρας του ( ήττα 2-1 από τις Ηνωμένες Πολιτείες).

Ο Μουνιόζ είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 43 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο, ένας δικαστής αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μετά από 11 χρόνια κράτησης, λόγω της καλής συμπεριφοράς και της μελέτης στη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Το όνομα του δικαστή δεν έγινε γνωστό για λόγους ασφάλειας, καθώς οι τοπικές αρχές φοβήθηκαν πιθανά αντίποινα από την οικογένεια του Εσκομπάρ.

« Δυστυχώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Κολομβία. Για μένα απλά μας εξαπατάει, καθώς στην αρχή μας είπε πως ο Μουνιόζ θα μείνει 43 χρόνια στη φυλακή και τώρα ο δολοφόνος είναι πάλι ελεύθερος », δήλωσε εμφανώς συγκλονισμένος ο πατέρας του Εσκομπάρ, Ντάριο. Χιλιάδες κόσμου είχε παρευρεθεί στην κηδεία του άτυχου ποδοσφαιριστή, μεταξύ των οποίων και ο μετέπειτα πρόεδρος της χώρας, Σέζαρ Γκαβίρια, δηλώνοντας πως « ο Εσκομπάρ έπεσε θύμα μιας ανόητης βίας ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK